Lajikkeet jotka kypsyvät keltaisiksi

Aloittaja Noli Me Tangere, syyskuu 21, 2008, 19:40:32 ip

« edellinen - seuraava »

sik

Short Yellow Tabasco

Muutama tuli kypsäksi viime kaudelta. Kuivatettuina antoivat potkua ruokaan, mutta melko turhia kun ei kokoa ole muutamaa senttiä enempää.

Hakkis

Habanero, Pointed Yellow. Oli mukavan oloinen tuttavuus hilloon laitettuna ja ilmankin. :D

Emilio

c.microcarpum tekee käsittääkseni keltaisia hetelmiä.

ladoga

Lainaus käyttäjältä: AirMan - tammikuu 02, 2009, 12:32:57 ip
Cheyenne on jäänyt mainitsematta. Siihen saattaa törmätä keväällä vaikka puutarhamyymälän taimiosastolla.
Cheyenne on pohjois-amerikan inkkariheimo suurilta tasangoilta eikä suinkaan chililajike? Tai en tiedä josko moista lajiketta on mutta yleensä nuo taimiosaston chilit ovat Cayenneä (on myös joki ja kaupunki etelä-amerikassa).

Hombre

"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies


ladoga

maaliskuu 06, 2009, 06:20:04 ap #26 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2009, 06:27:39 ap käyttäjältä ladoga
Lainaus käyttäjältä: mpp - maaliskuu 04, 2009, 19:44:08 ip
Tuossa Cheyenne


Kiitos tiedosta. Eli Cheyenne on suippo, oranssi ja tulisuudeltaan mieto kun taas Cayenne on pitkulainen punainen "peruschili", joka on tulisuudeltaan keskitasoa.

Olen myös nähnyt Cayenneä myytävän molemmilla nimillä. Sekavaa.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Emilio - maaliskuu 04, 2009, 14:42:34 ip
c.microcarpum tekee käsittääkseni keltaisia hetelmiä.


Jos puhut siitä tietystä 567-loppuisesta baccatumista, se tosiaan tekee keltaoransseja hedelmiä. Sinänsä, vaikka saivarteluksi meneekin, tuota microcarpum nimikettä kannattaa välttää ja luopua sen käytöstä. Se kun viittaa kymmeniin eri lajikkeisiin ja useihin chililajeihin, ja jäi virheellisenä pois käytöstä jo noin 70-80-luvulla. Tämä 260567   tai mikä se nyt olikaan, on aivan normaali bolivialainen c.baccatum. Lisätietoa www.infernochili.tk:n baccatum-osiosta. :)

Xbow

Täytyisi varmaan keksiä sille PI 260567 vai mikälie oikea nimikin. Mukavan raikkaanmakuinen baccatum kun on :) Itse en tuota numerosarjaa tahdo muistaa millään, tulee sitten kutsuttua sitä mikroaaltouunibaccaksi tai milloin miksikin :p
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Rince

Luin juuri, että chilihedelmien väriin vaikuttaa kolme geeniä, ja näinollen kypsillä chileillä olisi kahdeksan mahdollista väriä:

(tumma) punainen
Vaalea punainen
Oranssi
Vaalea oranssi 
Kelta-oranssi 
Vaalea kelta-oranssi
Sitruunankeltainen
Valkoinen / väritön

Kuulemma tuo "kelta-oranssi" on keltaisen paprikan värinen. Sitruunankeltainen on ainoa jossa ei ole oranssia sävyä mukana, voi olla hieman keltavihreä. Noita muita oransseja lienee aika vaikea erottaa toisitaan ellei satu olemaan kaikkia hedelmiä vierekkäin jotta voi vertailla...

Lisäksi chilillä voi olla antosyaani-geeni, jolloin väri voi olla violetti-ruskea-musta -akselilla. Onko muuten olemassa mitään chiliä joka olisi kypsänä vihreä, tai täysin musta (musta = vihreä+violetti)? Lehtivihreähän yleensä poistuu hedelmästä ennen kypsymistä. Antosyaanikin usein poistuu kypsyessä (esim Bolivian Rainbow), mutta taitaa muutamia tummanruskeiksi kypsyviä lajikkeitakin olla.

Kuka onnistuu ensimmäisenä keräämään koko sarjan?  ;D

Xbow

Lainaus käyttäjältä: Rince - maaliskuu 06, 2009, 15:45:21 ip
Onko muuten olemassa mitään chiliä joka olisi kypsänä vihreä, tai täysin musta (musta = vihreä+violetti)?

Pimenta De Neyde
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

Chilicutter

Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

Aji Inferno

Vihreiksi kypsyviä en tiedä... Monikin lajike käy juuri ennen kypsymistään täysin mustana (mm. eräät Tepinit, Goat's Weed). Ainoa tietämäni alusta loppuun syvän violetti lajike on brasilialainen "Pimenta da Neyde":ksi suomessa ristitty chinense. Lähinnä mustaksi kypsyviä tietämiäni ovat annuumit Chilaca ja Poblanon tummin muoto, Mulato.

Jones


Mustan kautta syvän punaiseksi kypsyy ilmeisesti myös Black Pearl (C.Annuum) . Tiedä sitten liekö kuinka vakautettu lajike vaiko jokin F1 risteytys.

-J-

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Xbow - maaliskuu 06, 2009, 15:55:08 ip
Lainaus käyttäjältä: Rince - maaliskuu 06, 2009, 15:45:21 ip
Onko muuten olemassa mitään chiliä joka olisi kypsänä vihreä, tai täysin musta (musta = vihreä+violetti)?

Pimenta De Neyde


...joka muuten on tällä foorumilla keksitty nimi, ei siis millään tavalla virallinen. :)

Noli Me Tangere

Mitäh? Tuota en tiennytkään. Miulla on tuota kyseistä lajiketta kasvamassa. Mikä sen oikea nimi on ja mitä "Pimenta da Neyde" edes tarkoittaa?

Chilicutter

Ehkäpä niin.
Mutta kyllä se maailmalla kulkee samalla nimellä.
Kyllä sen kaikki tunnistaa ympäri maailman tuosta nimestä Pimenta De Neyde(jopa brasiliassakin)
Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Chilicutter - maaliskuu 31, 2009, 17:48:05 ip
Ehkäpä niin.
Mutta kyllä se maailmalla kulkee samalla nimellä.
Kyllä sen kaikki tunnistaa ympäri maailman tuosta nimestä Pimenta De Neyde(jopa brasiliassakin)


Ehkä oon ymmärtänyt väärin, mutta ymmärsin taannoin, että kyse ois yhden arvoisan foorumilaisemme brasilialaisesta tutusta, jonka nimi on Neyde - eli käännös olisi "Neyden pippuri". Ja sillä nimellä sen siemeniä lienee jaeltu täältä suomestakin maailmalle. Mutta aina parempi, jos kyseessä olisikin ihan oikea paikallinen nimi. :)  Harvassa vain on ollut "Harrin chili" -lajikkeita, siksi vähän epäilin...  Ihan hauska nimi kumminkin. ;)

Chilicutter

Se on hienoa että nimiä lähtee täältä ihan maailman laajuiseen käyttöön.
Tosiaan olen tehnyt vaihtareita ympäri maailmaa (brasilia,usa,australia,bahama,euroopan maita siihen lisäksi)
kaikki tietävät mistä on kyse.
HYVÄ SUOMI ;D
Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU