kesäkuu 16, 2024, 23:14:38 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Herkulliset tortillat

Aloittaja JH-Q, elokuu 04, 2009, 16:21:32 ip

« edellinen - seuraava »

JH-Q

elokuu 04, 2009, 16:21:32 ip Viimeisin muokkaus: elokuu 04, 2009, 17:01:48 ip käyttäjältä JH-Q
Terve!

Tämmöstä kokkaan tänään. Liha on juuri kiehumassa ja tortillataikina asettumassa liinan alla.
Tunnin-parin päästä pääsee maistelemaan, mutta ei tämmönen pahaa voi olla.

Ihan ensimmäiseksi kiroan kaupan valmistortillat alimpaan helvettiin, ja suosittelen kaikkia maistamaan itse tehtyjä tortilloja. Reseptit on alunperin keittokirjasta/netistä löydettyjä, mutta jokaista olen soveltanut jonkin verran.

Vehnätortillat


-n.3.5dl Durumvehnäjauhoja
-n.1.5dl Vehnäjauhoja
-1tl leivinjauhetta
-1-2rkl öljyä
-n.5dl Vettä
-(suolaa)

Laita kulhoon vesi. Lisää leivinjauhe, suola ja noin puolet jauhoista.
Lisää öljy ja loput jauhot sekoittaen koko ajan.
Lisää jauhoja kunnes taikina on kiinteää eikä enää tartu.

Anna taikinan olla liinan alla 10-20 minuuttia. Lämmitä uuni 225-asteiseksi.
Tee taikinasta pötkö, ja pätki se sopiviksi paloiksi.
Kaulitse paloista noin 20-30cm halkaisijaltaan litteitä levyjä.
Laita tortillat muutama kerrallaan leivinpaperin päällä uuniin muutamaksi minuutiksi,
kunnes pintaan alkaa nousta pieniä nystyröitä.
Tortillat eivät saa olla uunissa liian pitkään tai ne kuivuvat liikaa.
Niiden pitää olla uunista tullessa pehmeitä ja taipuisia.
Laita valmiit tortillat lautaselle liinan alle heti kun otat ne uunista kuivumisen välttämiseksi.

Täytä tortillat revityllä lihalla, pavuilla, juustosalsalla sekä tietenkin chilillä ja nauti!



Juustosalsa (Chili Con Queso)


-200g cheddarsulatejuustoa
-75g valmista tomaattisalsaa
-Muutama siivu paprikaa
-Tuoretta chiliä maun mukaan
-(sipulia jos salsassa ei ole mukana)

Pilko sulatejuustosiivut repimällä mikronkestävään muovikulhoon.
Lisää salsa ja hienonnetut chilit, paprikat ja sipuli. Sekoita.
Laita mikroon kunnes juusto on sulanut kaikkialta, sekoita välillä.


Revitty liha (Ropa Vieja)


-0.8-1kg Maustamatonta naudan paistia
-5 kynsilaukkankynttä
-1 Sipuli
-1 Porkkana
-1/4 Paprika
-1-2tl Murskattua mustapippuria
-2 Lihaliemikuutiota
-Tuoretta chiliä maun mukaan
-Vettä
-(Yrttejä)
-(Sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä)

Laita liha kattilaan. Lisää vettä kunnes sitä on noin 2cm lihan yli.
Pilko kasvikset, ja lisää kaikki ainesosat. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Kun vesi kiehuu, laita levy pienelle lämmölle ja anna hautua kannen alla noin kaksi tuntia.
Poista keittämisen alkuvaiheessa pintaan kertyvä vaahto.
Ota liha pois keitinvedestä. Huom! ota keitinliemi ja kasvikset talteen.
Näin hyvää lihalientä ei saa mistään kaupasta. Siitä saa erittäin maukkaan keittopohjan.
Anna lihan jäähtyä liemessään kunnes se on jäähtynyt niin että sitä voi käsitellä.
Revi liha ohuiksi suikaleiksi käsin ja haarukan avulla.
Lämmitä paistinpannu kuumaksi, ja lisää muutama ruokalusikallinen öljyä.
Rapeuta suikaleet paistinpannussa.



JH-Q

Olipa hyvää!

Cheddarsalsa erityisesti yllätti, sen saa muutamassa minuutissa valmiiksi ja on niin luvattoman maukasta!  :)