tammikuu 09, 2025, 23:08:44 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kotijuusto

Aloittaja Tepi, huhtikuu 20, 2009, 09:34:05 ap

« edellinen - seuraava »

Tepi

Onko kukaan arvon palstalaisista kokeillut juuston tekemistä itse? Itse kokeilin viime viikolla tätä ensimmäisen kerran ja tulos ihan mielenkiintoinen.
    * 4 litraa punaista maitoa
    * 1 litra piimää
    * 1 purkki kermaviiliä

Maidon kuumennus 80C ja loppujen ainesten lisäys ja kuumennus uudestaan 80C. Tämän jälkeen levy pois hellalta ja tunnin odottelu heran erottamiseksi.
Massa tiheään siivilään tai harsolla vuorattuun "johonkin valutusastiaan" ja painoa päälle. Juustoa tein kaksi eri versiota- naturell ja yrttimaustettu. Yrttimaustettuun käytin timjamia ja basilikaa.

Juusto onnistui periaatteessa ihan hyvin. Rakenne oli vain turhan raejuustomainen. En tiedä missä kohtaa tein virheen; piimänä käytin 1% kun en muuta löytänyt-, painoa olisi ehkä voinut olla enemmän- vai otinko juustomassa herasta liian myöhään pois? En tiedä, joka tapauksessa juustomestariksi on vielä matkaa. Hienoa joka tapauksessa olisi jos omasta keittiöstä syntyisi oikeasti juuston kaltaista ja omaan makuun maustettua chilijuustoa.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

arse

Samalla tyylillä tehtiin juustoa intialaisella kokkauskurssilla, hyvää tuli kyllä ja sitten siitä tehtiin edelleen ruokia. Voin laitella reseptiä tulemaan loppuviikosta, kunhan pääsen taas kotiin. Muistaakseni jotain mausteita siihen laitettiin lisäksi ja harvan pyyhkeen läpi valuteltiin painon alla.
Elämässä on tärkeintä puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

arse

Parsakaali ja tuorejuusto sabji:

Paneer-juusto: Keitä 2l maitoa. Kun maito kiehuu lisää litra piimää ja sekoittele kunnes juustomassa on eronnut kokonaan herasta. Kaada juustomassa ohuella kankaalla päälystettyyn siivilään. Kokoa kangas yhteen kulmista ja laita juusto tippumaan esim kuivauskaapin ovesta. Voit laittaa juuston vähäksi aikaa esim vedellä täytetyn kattilan alle jotta sitä on helpompi leikata.

Parsakaalia
Porkkanaa
Kaltattua tomaattia
Paneer-juustoa
2tl sarviapilan siemeniä
2tl mustapippuria
1,5tl hing-jauhetta
2-3tl mustaa suolaa

Pilko parsa ja porkkanat ja kalttaa tomaatti. Kuumenna öljyä kattilassa, lisää ensin sarviapilan siemenet ja paahda kunnes ovat kullan ruskeita (varo polttamasta näitä, tulee erittäin kitkerää ruokaa silloin). Lisää mustapippuri ja hing-jauhe. Lisää porkkanat ja parsa, sekoittele ja lisää hieman vettä. Hauduttele kasvikset kypsäksi, lisää sitten tomaattipalat (kermaa tai kermaviiliä halutessa pehmentämään makua), juustokuutiot ja musta suola. Hauduttele vielä pari minuuttia.

Elämässä on tärkeintä puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

Tepi

Kiitoksia Arse reseptistä! Mitähän tuota mainitsemasi Hing-jauhe on?
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Arto


arse

Hing-jauheella saa ruokaan jännän itämaisenoloisen maun. Vaikka sen yliannostelusta kovasti varoitellaan, en itse ole siinä onnistunut. Nämä intia/arabia-kaupat sitä myyvät ainakin Tampereella.
Elämässä on tärkeintä puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.