Chiliä paljon raakana kasvihuoneessa, mitä tehdään?

Aloittaja Tuulia, syyskuu 24, 2009, 07:22:05 ap

« edellinen - seuraava »

Tuulia


Hei,

Miten pitäisi toimia? Chiliä on PALJON vihreenä (ja itse asiassa paprikaakin) eli ei ehdi kypsyä kasvihuoneessa (kun on niin kylmät ilmat). Pitääkö ne kerätä vihreänä pois vai voisiko ne siirtää sisään kypsymään (ja miten tämä kuvio hoidetaan)? Mitä siis kannattaisi tehdä?

Kiitos avun antaneille!

chilimieli

syyskuu 24, 2009, 08:12:31 ap #1 Viimeisin muokkaus: syyskuu 24, 2009, 08:16:33 ap käyttäjältä chilimieli
Tilaa ihmeessä viherpeukusta taikka puutarhurinverstaasta pullo ripeniä. Nopeuttaa kypsymistä ja parantaa makua! ;)
Tässä linkki:
http://www.viherpeukku.fi/catalog/product_info.php?products_id=347
"Ripen tehoaa eri tasoilla:

Ripen antaa selkeän merkin kasville siitä että se lähestyy elinkarensa loppua. Kasvi reagoi kiihdyttämällä kypsymisprosessia.

Ripen pakottaa kasvin vahvistamaan suoja-aineita ja lisäämään aktiivisia aineosia.

Ripen antaa kasveille kaikki mineraalisuolot mitä ne tarvitsevat (helposti sulautuvassa muodossa).

Ripen auttaa kiihdyttämään kasvin aineenvaihduntaa ja kumuloitunut typpi sekä kuona-aineet hajoavat. Ripen nopeuttaa lehtivihreän ja typen hajoamista, jolloin sadon maku paranee."

Toki voidaan olettaa, että sato ei välttämättä kypsy ajoissa, tällöin ripenin avulla saat sadon kypsytettyä vähemmälläkin valolla, jahka kodistaa löytyy esim. valoisa ikkuna. Yksi vaihtoehto on pienemmässä kasvarissa hankkia natikka, joka lisää valon määrää ja samalla tuottaa lämpösäteilyä, jonka avulla kasvit selviävät sadonkorjuuseen saakka. Tällä tavalla siis, mikäli ei nyt ala talvipakkasia ilmaantumaan. ::)

Herra 47

mikäli on mahdollista niin lämmittimen avulla nostaa lämpötilaa 25-30 niin alkaa kypsyä vauhdilla...
Se haluaako uhrata rahaa lämmittämiseen tai onnistuuko se ylipäätään onkin sitten eri juttu
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

MasaT

Minulla alkoi viime vuonna kypsyä aika hyvin  sirrettyäni chilejä ulkoa sisälle .  Ei ollut oikein valoisaa ikkunaa mihin pistää, niin käytin  30w 2700k esliä valaisuun.
Voi ne ottaa pienen shokin sisälle siirrosta mutta lämpöä ne vaatii kypsyäkseen.

Chilivaari

Viime vuonna kypsytin pikavauhtia joitakin annuumeja tuomalla ne vain sisään lämpimään. Edes ikkunapaikkaa tai valoa ei ollut tarjolla. Lämpö riitti parvekkeella palelleille. En kyllä seurannut noiden käyttäytymistä pidempään, vaan komposti oli seuraava etappi. Varmaan lehdet olisivat pudonneet joukolla alaoksilta. Niin kävi joillekin lämpimään siirretyille chinenseille.
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=4107.msg53158;topicseen#msg53158

Kyllä täysikasvuiset vihreät hedelmät kypsyvät poimittunakin. Keskenkasvuiset nahistuvat. Luulisin, että ne kypsyvät pimeässäkin, mutta omani jäivät olohuoneen pöydälle koristeeksi. Melkein kaikki kypsyivät siinäkin muutamassa päivässä marraskuussa.