lokakuu 07, 2024, 08:19:10 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Spanish Red (Capsicum annuum)

Aloittaja Endalion, toukokuu 18, 2009, 11:42:52 ap

« edellinen - seuraava »

Endalion

toukokuu 18, 2009, 11:42:52 ap Viimeisin muokkaus: toukokuu 18, 2009, 11:47:44 ap käyttäjältä Endalion
Muutamia havaintoja itse kasvatetusta kasvista:

Lajikkeen lehdet eivät niin pitkulaisia kuin Cayenne Long Slimin lehdet tai Thai Chilin (tämä siis minulla elävä yksilö) lehdet, vaan ovat niitä pyöreämpiä, paikoitellen jossain määrin lievästi sydämenmuotoisia (yksi lehdistä oli 6.5 cm leveä ja 12 cm pitkä).

Lajikkeen kukat ja heteiden varret ovat valkeat ja niissä on kukasta riippuen 5 tai 6 terälehteä. Kukkien varret kaartuvat alaspäin varsin nopeasti, eikä kukkavarsi nouse ylöspäin suorana Cayenne Long Slimin tai frutescensien tapaan.

Marjat ovat pitkulaisia, paksuimmasta kohdastaan 1-2 cm paksuja ja pituudeltaan 10-15 cm. 14 cm pituisessa raakileessa oli raikas, vihannesmainen maku ja hyvin pieni mutta havaittavissa oleva polte ja se sopiikin leivän päälle, salaatteihin tai sellaiseltaan mutusteltavaksi, mutta mausteena sitä ei juurikaan voi pitää.


Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Endalion - toukokuu 18, 2009, 11:42:52 ap
Muutamia havaintoja itse kasvatetusta kasvista:

Lajikkeen lehdet eivät niin pitkulaisia kuin Cayenne Long Slimin lehdet tai Thai Chilin (tämä siis minulla elävä yksilö) lehdet, vaan ovat niitä pyöreämpiä, paikoitellen jossain määrin lievästi sydämenmuotoisia (yksi lehdistä oli 6.5 cm leveä ja 12 cm pitkä).

Lajikkeen kukat ja heteiden varret ovat valkeat ja niissä on kukasta riippuen 5 tai 6 terälehteä. Kukkien varret kaartuvat alaspäin varsin nopeasti, eikä kukkavarsi nouse ylöspäin suorana Cayenne Long Slimin tai frutescensien tapaan.

Marjat ovat pitkulaisia, paksuimmasta kohdastaan 1-2 cm paksuja ja pituudeltaan 10-15 cm. 14 cm pituisessa raakileessa oli raikas, vihannesmainen maku ja hyvin pieni mutta havaittavissa oleva polte ja se sopiikin leivän päälle, salaatteihin tai sellaiseltaan mutusteltavaksi, mutta mausteena sitä ei juurikaan voi pitää.




Vaikuttaa hyvin tyypilliseltä "eurooppalaistetulta" Cayenne muunnelmalta, josta on koko kasvatettu ja tulisuus pienennetty. Vastaavaa saa marketista monella nimellä. Olisi kiintoisaa tietää, mitä kaikkea niihin on risteytetty. :)

Endalion

Laitetaan vielä kuvia:

Itse kasvi:



Kukkia:



Raakileet:


Endalion

Nyt tuli syötyä ensimmäinen kypsä palko omasta puskasta.

Tuoreena näyttää ja maistuu melko samalta kuin kaupan espanjalainen punainen chili, joita myydään Järvenpään Prismassa. Polte on kärjestä mieto, mutta voimistuu tyveä kohti mentäessä. Pystyy helposti syömään paljaaltaan taukoa välillä pitäen. Sopii leivän päälle, ruoan tuliseksi saamiseen se on liian mieto, tosin sitä voinee käyttää ruoassa hieman potkua antavana vihanneksena.

Endalion

Näin jälkikommenttina kyseinen Spanish Red oli tuottoisa kasvi. Se teki satoa ympäri vuoden sen jälkeen, kun kasvi oli saavuttanut sukukypsyyden. Tulisuus vaihteli vuodenajan mukaan, myöhäissyksyn ja talven sato oli lähes tuletonta ihan sellaisenaan naposteltuna, kun taas alkusyksystä ja kesällä kasvi teki tulisempia palkoja. Kasvi eli noin pari vuotta ja oli myös Baccatumien seurana.