lokakuu 07, 2024, 00:31:49 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Yksinkertainen kanakastike

Aloittaja Kuti, heinäkuu 30, 2009, 19:07:51 ip

« edellinen - seuraava »

Kuti

400g marinoituja kanansuikaleita. Mikäli suikaleet on maustamattomia, niin currytahnan määrää kannattaa nostaa.
4-6 valkosipulia
1-2 sipulia maun mukaan. Punasipuli antaa kivasti väriä.
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
2 Lemon Droppia, Aji Cristalia, Habaneroa tai muita chilejä maun mukaan.
1-2 tl currya
2 tl tai reilummin currytahnaa, mikäli siltä tuntuu.
appelsiinimehua
kookosmaitoa
öljyä paistamiseen
vehnäjauhoja, perunajauhoa, maissitärkkelystä suurustamiseen -- jos haluaa suurustaa.

Lisäkkeeksi pastaa tai riisiä.

1 ) Ruskista kanat kuumalla pannulla öljyssä ja kaada 1-2 dl appelsiinimehua sekaan. Sekoittele ja kaavi pannusta kaikki kanan maku nesteeseen. Kaada kanat ja mehu kattilaan.
2 ) Lisää pannulle uutta öljyä ja heitä kuoritut ja veitsen alla litistetyt valkosipulit saman tien pannulle. Anna valkosipuleiden olla pannulla minuutin verran, jolloin ne kerkiää pehmentyä ja imeä öljyä itseensä. Mikäli pannu on liian kuuma ja valkosipulit alkavat kärventyä, niin siirry seuraavaan kohtaan.
3 ) Lisää pannulle suikaloidut chilit, sipulit, chilijauhe, curry ja currytahna. Paista minuutin verran. Sipulia ei kannata pilkkoa aivan pieneksi silpuksi vaan ne saa olla reilun kokoisia paloja, jolloin se pysyy paremmin palasena eikä muussannu liemeen. Punasipuli näyttää kivalta kastikkeessa.
4 ) Kaada sekaan 1-2 dl appelsiinimehua. Kaavi pannun reunoilta ja pohjalta kaikki kasvisten palaset mukaan ennen kuin kaadaat kasvikset ja mehun kattilaan.
Lisää kattilaan kookosmaitoa ja mehua siten, että kumpaankin on yhtä paljon ja kaikki kanat sekä kasvikset peittyvät reilusti (1-2cm) nesteeseen. Lisää kana- tai kasvisliemikuutio.
5 ) Keittele hiljakseen 30- 45 minuuttia. Tarkista maku välillä, mutta anna kastikkeellee aikaa tekeytyä, koska maku tasottuu pikkuhiljaa.
6 ) Tee mieleisesi salaatti valmiiksi ja siivoa tähän mennessä aiheuttamasi sotkut   ;D
7 ) Kiehauta lisäkkeeksi pastaa tai riisiä makusi mukaan.
8 ) Suurusta kastike juuri ennen tarjoilua. Itse suosin Maizenan maissitärkkelystä helppouden vuoksi.
8 ) Nauti osa kastikkeesta samantien ja jätä osa jääkaappiin vetäytymään seuraavaa päivää varten, jolloin se on vielä parempaa!

Oikein hyvää ruokahalua.

MiXu-

Oiva resepti. Tein oman version tätä mukaillen.

Laitoin lisänä Pirkka Wok-vihannekset purkin, punaisen suippopaprikan ja kokonaisen limen kuorittuna ja pilkottuna. Nam!