tammikuu 09, 2025, 19:43:36 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


MrFrostin kausi 2010

Aloittaja MrFrost, joulukuu 18, 2009, 19:47:42 ip

« edellinen - seuraava »

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - elokuu 27, 2010, 23:30:30 ip
Tuo gortonki on kyllä helkkarin hyvä. Se voisi olla ensi kaudelle itsellenikin oiva valinta..


ON! Loistavan makuinen ja poltekaan ei ole mitenkään älytön.

Kenenköhän aivopesun kohteeksi mä olen joutunut (mä niin rakastan hammaslääkäreitä, ala-asteen kammot alkanut helpottaan...), nyt oon jotenkin alkanut tykkäämään chinenseistä enemmän,
kuin ennen. Ei mulla koskaan mitään niitä vastaan ole ollut, mutta nyt on vaan sellainen chinenseä, nam.... -fiilikset ollut tässä loppuksesästä.
Baccat ja Pubet on tosiaan myös suosikkilistalla, mutta nyt tuntuu siltä, että Aji Cristalit voi hankkia Fataliin kautta, tai Heinältä, tai sitten tutuiltahan saa
aina maistiaisia, niin turha tuhlata yhtä ebbipaikkaa sille.

Ensi kesä mennään tosiaan parilla isommalla custom-ebbillä joille pitäisi telineetkin laittaa, niin saisi tuon partsin suht fiksuksi ja noi kaks ikea-ebbiä vielä "hätävaralisinä"
kun sopivat tuonne nurkkaan. Pari ämpärihydroa ajattelin pistää ihan tomaattia ja kurkkua varten, poppamiehellä näyttäisi olevan mielenkiintoisia tomaattilajikkeitakin...

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

jeQQ

Mäkin päivittelen ebbisysteemit ensi kaudelle.. Yksi chili per lajike, tai sitten esim. pari chinenseä tjsp. :) Pienempi, ja parempi + toimivampi järjestelmä tulossa..

MrFrost

Eilen tuli liemitettyä pari purkillista sekalaisia habaneroja/chinensejä.

Partsilla on yölämmöt olleet minimissään 15.2 astetta, eli ei vielä mitään hirmuista hätää niitten siirtämisessä sisään.
Pink Habaneron leikkasin jo alas ja tein siitä bonchiyritelmän, katsellaan nyt hetki normiruukussa miten ottaa asettuakseen ja sitten
mahdollisesti siirto bonsairuukkuun.
Nagaa, Peruvian White Havaneroa ja Turbo Pubea odottanee sama kohtalo, Aji Cristal, Aji Amarillo, Jalapeno DRH7400, Pimenta Da Neyde (aika turha kasvi)
ja jokunen muu lentää roskiin. Ellei joku halua hakea pois. Rocotot pitäisi siirtä sisäebbiin, kunhan saan tuon projektin joka mainitaan alempana suoritettua.

Huomenna pitäisi siivota tuo chilihuone, sitten voisi muutaman kasvin siirtää loisteputkien alle odottamaan, että saan
natikan toimintakuntoon. Pitää tutkailla sitä hieman tarkemmin vielä, josko vika löytyisi.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

MrFrost

Vieras-chilihuoneen siivous noin puolivälissä.

Huomenna olisi tarkoitus saada valmiiksi, laittaa parvekkeelta viitisen kasvia ebbiin/pikkuebbeihin kypsyttään sadon ja loput lentää roskiin.

Partsilla yölämmöt tuulen takia varmaan 5 asteen luokkaa, vaikka lasit onkin, niin alkaa olemaan jo kiire siirtää nuo sisälle.

Sisään siirtyy:
Bishop's crowne
Rocoto Brown
Turbo Pube
Rocoto, Peruvian Red
Aji Amarillo

Muitten kohdalla pitää vielä vähän miettiä, parissa muussakin olisi podinalkuja/reilusti kukkia, mutta tilan puute on isoin ongelma.

Roskiin lentää ainakin:
Aji Cristal
Jalapeno DRH7400
Turbo Pube red (se on niin pirun snadi siemeniä varmaan saan joltakulta)

Nagan vois ehkä kans viskata roskiin, tai sit laittaa bonsaiksi, kattoo nyt mitä jaksaa ja ehtii.

Myöskin valaistuksen kanssa hieman säätämistä, muttei siitä sen enempää.

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

jeQQ

Mä koitan ottaa siemenet talteen punaisista, vieläkun kunnolla punertuvat.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: jeQQ - syyskuu 04, 2010, 15:25:00 ip
Mä koitan ottaa siemenet talteen punaisista, vieläkun kunnolla punertuvat.


Danke
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

jeQQ

Kunhan nyt saisin vielä kunnolla punaisiksi, punertaa vaan vähän.. :)

MrFrost

Kolme kasvia siirretty sisään.... Eli Rocoto Brown, Turbo Pube ja Rocoto Peruvian Red.

Prkl, Turbo Pubesta katkes just se oksa, missä oli yks melkeen kypsä podi ja toinen kypsymässä, löin kivivillaan ja ebbiin.... Katsellaan mitä tuleman pitää.

Huomenna pitäs vielä pari kasvia säätää ja multahommat....

Sadonkorjuuta tuossa elokuussa, koko sato meni purkkiin etikan, suolan ja sokerin kanssa ja bluesmanille:



Ebbi oven suunnasta:



Ebbi sivusta:



Vasemmalla Rocoto Brown ja keskellä Peruvian Red:



Turbo Pube ja katkennu oksa:



Toivotaan nyt etten turhaan noita tuonne raahannut, eli että satoakin alkaisi tulemaan, kukkia on sata-kuussataa varmaan, emminäolelaskenu.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Ryhis

Hyvännäköistä settiä. Toivottavasti rocoto toipuu!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - syyskuu 04, 2010, 22:47:43 ip
Hyvännäköistä settiä. Toivottavasti rocoto toipuu!


On se itse kasvi ihan ehjä tuota yhtä oksaa lukuunottamatta ja täynnä kukkia. No, pitää pölytellä ja kattoo parisen kuukautta jos jotain
satoa noista tulis, jos ei, niin pistää talviteloille.

Enskauden aloitan vasta maaliskuussa, muuten on samat ahtausongelmat ku viime kevätkesällä..... Ja tosiaan mennään maksimissaan 10 kasvilla.

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

MasaT

Itellä on kanssa tuo Rocoto Guatemala Rocotoista kukkinut järjettömästi ja podin alkujakin on jonkin verran. Säälihän sitä olisi jättää satoamatta! Kai sitä itsekkin joutuu kohta ottamaan natikan käyttöön.- Kertaakaan en ole vielä käyttänyt!

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: MasaT - syyskuu 04, 2010, 23:23:35 ip
Itellä on kanssa tuo Rocoto Guatemala Rocotoista kukkinut järjettömästi ja podin alkujakin on jonkin verran. Säälihän sitä olisi jättää satoamatta! Kai sitä itsekkin joutuu kohta ottamaan natikan käyttöön.- Kertaakaan en ole vielä käyttänyt!


Mun pitäs purkaa toi natikka ja etsii vika. Meinaan veti toisen vaihenousun kellarin sähkökeskuksesta asti, kun löin seinään.... Ja mitään modauksia en tehnyt,
otin vaan haaroitusjohdon irti.
Joku oikari/rikkinäinen konkka veikkaisin.

Mut nyt alku mennään loistareilla, katotaan tuleeko natti tilalle, pitäs vaan kunnon pimennysverho laittaa eka ikkunaan.

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

MrFrost

Parveketta tyhjennetty taas.... Enää siel ei oo ku pari multakasvia hengissä...

Sadonkorjuu 16.9.:



Sadonkorjuu 11.10.:





Siivotakin vielä pitäs.... Harmi et ei voi vaan heittää partsilt alas :D :





Kokoajan nuo tuntuis pukkaavan lisää podeja, muttei kypsyttänyt yhtäkään Aji Amarilloa, Jalluja heitin
roskiin aika rankalla kädellä (niin pieniä), samoin Bishop's Crownea meni urakalla roskiin.

Sisällä on turbo pube tehnyt vajaa 10 podia, pitäs varmaan harventaa noita viidakoita, muissa ei näy
satoa, eli lienee turha pitää noita kovinkaan kauaa enää ebbissä. Talvettaa ajattelin mullassa.

Peruvian White Habanerosta tein Bonchin, kuvaan kunhan näkee miten se alkaa piristymään, Naga kans pääsi
talvehtimaan, muut lensi suoraan jätesäkkiin.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

MrFrost

Oon jo selkeesti talviterässä...

Perkasin oman sadon loppukorjuut jääkaapista kuivuriin, eli ihan snadi määrä verrattuna siihen mitä tuli parin vuorokauden
aikana bluesfarmilla viimeksi apuna ollessa perattua... Ja tuntuu et kädet on kipeet jo tosta pikkumäärästä...



Mutta pitää kyllä todeta:
c. chinensejen tuoksu tuoreena kuivurista on kyllä yksi parhaista tuoksuista. Nagan tuoksu puskee vahvimpana yli, vaikka niitä
ei tuossa pinossa ollut kuin kymmenkunta pienehköä...

Vanhuus ei tule yksin.

Seuraavaksi pitäs harventaa noita sisään tuotuja, eli Rocoto Brown, Rocoto Peruvian Red ja Turbo Pube, aika rankalla kädellä pitäs oksia,
josko vielä kuukauden vai pari jaksas pitää ebbissä ennenku isketään talviteloille koko harrastus.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!