Kapsaisiinin yksilöllinen vaikutus... - eli miten eri henkilöt sen maistavat.

Aloittaja Tepi, lokakuu 02, 2003, 08:56:57 ap

« edellinen - seuraava »

Tepi

Testailin eilen ja tänään työpaikalla kavereiden reaktioita kunnon Haban makuun.Eli tarjoilin maistiaisia tyyliin
"...tavallista paremman makuinen Paprika  :angry: "

Testin tulokset olivat muuten hieman hämmentäviä. Kaverit jotka normaalisti pitävät kovastikin maustetusta ruuasta saivat parhaimmillaan jopa tuskaan viittaavia oireita.
Pari naisihmistä jotka pitävät jopa valkosipulia liian voimakkaan makuisena puolestaan kehuivat makua "maukkaaksi ja lämpimäksi  :laugh: ".
Naisihmisten ilmeistä ei ainakaan mitään tuskaan viittaavaa ollut. Nämä halusivat jopa santsipalan :D .

Testipalat annoin siten, että leikkasin Habasta n. 2cm pitkän ohuen siivun josta otin puolet itselleni. Omasta mielestä kaikki
makupalat maistuivat lähes samalta.

...eipä ole tullut tuo yksilöllinen makuaisti ennen mieleen...täytyy lähteä kahvipöytään jakeleen lisää maistiaisia...   :p
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

kalmusto

Kapsaisiinin vaikutus ei ole maku, joten se poikkeaa siten muista mausteista. Maullahan tarkoitetaan kahta asiaa: kielellä maistettavaa neljää perusmakua: suolainen, makea hapan ja karvas sekä nenällä haistettavia tuoksuja jotka ruoan ollessa suussa aistitaan makuina. Kapsaisiinin vaikutus on _KIPU_ :angry: ja siksi chili onkin niin ihanaa kun elimistö käynnistää kivunlievitysprosessinsa ilman että täytyy itseään oikeasti fyysisesti vahingoittaa.

Naisillahan väitetään olevan korkeampi kipukynnys, koska joutuvat synnyttämään. Muuten olen sitä mieltä että jos joku chili on liian vahva, vika on syöjässä. Treenauksen puutetta.

Kalle

Fatalii

Ohhoh!

Nyt tuli Kallelta semmosta kommenttia että pakko on kysellä että onko tullut maistettua ihan "oikeitakin" chilejä eli itsekasvatettuja (jos niin mitä :) ?) vai vaan kaupan antimia tai tabascoa tms?
Treenauskaan ei aina riitä, tiedän henkilöitä jotka ovat popsineet chilejä vuosikymmeniä ja silti kunnon habanero tuottaa melkoisesti tuskaa... :)
Sensijaan sukupolvien ajan chilejä runsaasti syöneille tunnetusti kehittyy melkoinen vastustuskyky...

Vai oletko TAAS näitä joilta tuntoaisti puuttuu täysin? ;)
(Terveisiä Mosselle!)

Naisilla (joillain harvoilla) näyttää olevan myös melkoista kipukynnystä (kysymys ei ole kuitenkaan itseasiassa tästä, lisää Fiery-Food:sin sivuilta)

Etelä-Suomen kovin Chilinsyöjä on muuten Strode!
Onnittelut vielä sille(kin) hullulle ;)
Eritoten voittajan vastaus kysymykseen "vieläks on voittaja-olo?" oli äärimmäisen... hmm...

Vielä jos jollain on joku patentti estämään kaamean mahakivun...
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Janne

Lainaus käyttäjältä: "Jukka"Vielä jos jollain on joku patentti estämään kaamean mahakivun...

Pidetään chilinsyöntikisat viininmaistajaisten tyyliin sylkemällä lopuksi herkut ämpäriin (kulkematta vatsan kautta ;)

Niin ja eikös apteekissa ole mahahaavapotilaille tarkoitettuja tököttejä jotka muodostavat kalvon vatsaan? Tätä menoa päästään iltapäivälehtiin, TAAS.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Fatalii

LOISTAVA idea! :D
Suussa polttaa taatusti vaikkei niitä rippeitä nielekään...
Lisää hupia hulluille ;)

Meni tuon mahakoomailun takia tuo skaba aika mädille.... :(
Jäi joitain kilpailijoita hiukan harmittamaan kun peli menee poikki tuon takia..
Ilmeisesti hyvä määrä jogurttia & leipää & rennieitä ei piisannut estämään tuskaa... :)

Ai suomalaiset chilipäät hulluja? :o
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

kalmusto

Lainaus käyttäjältä: "Jukka"
Nyt tuli Kallelta semmosta kommenttia että pakko on kysellä että onko tullut maistettua ihan "oikeitakin" chilejä eli itsekasvatettuja (jos niin mitä :) ?) vai vaan kaupan antimia tai tabascoa tms?
Treenauskaan ei aina riitä, tiedän henkilöitä jotka ovat popsineet chilejä vuosikymmeniä ja silti kunnon habanero tuottaa melkoisesti tuskaa... :)

Joo, on tullut maistettua itse viljeltyjä habiksia, ovat liian vahvoja sellaisenaan syötäväksi, vika  on syöjässä. Kunnon habaneron tuskaa vartenhan pitäisi treenaata syömällä säännöllisesti kunnon habaneroja. Vai onko toleranssilla jokin yläraja, ettei riittävän vahvaan vain kertakaikkiaan tottuisi?

Lainaus
Naisilla (joillain harvoilla) näyttää olevan myös melkoista kipukynnystä (kysymys ei ole kuitenkaan itseasiassa tästä, lisää Fiery-Food:sin sivuilta)

No enpä löytänyt tästä aiheesta tuolta, paljon muuta mielenkiintoista kylläkin, pitänee tilata joulupukilta Daven kirjoja.

Kalle[/color]

Jonne

Jotain omituista tää chiliharrastus on. Itse olen Rookie, aloittelija, mutta ihan selvän addiktion chiliin oon jo kehittäny.

Sain kaverin kaverin kautta jenkeistä Da Bomb Final Answer -kastiketta purkillisen viimeviikolla. Sairasta kamaa, scovillen asteikolla 1,5 miljoonaa (tulisimmat habanerot jotain 300 000). Tehtiin kattilallinen chili con carneta lauantaina kaverin kans, kolme pisaraa tota siihen koko annokseen (yli 2 kiloa) riitti VALLAN hyvin. Yks kaveri päätti vähän machoilla ja pisti omalle lautaselleen yhen ekstrapisaran. Maisteltuaan ensimmäistä lusikallista pari minuuttia, totesi ettei sitä voi syödä ihminen. Muutkin testas, ei voinu, totta.

Jos jotakin Oululaista haluttaa kokeilla sietokyvyn rajoja, mä voin käydä vähän lorauttaan tota da bombia teidän kebabin päälle  ???