tammikuu 10, 2025, 11:56:01 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


RikuS 2010

Aloittaja RikuS, tammikuu 06, 2010, 15:54:19 ip

« edellinen - seuraava »

RikuS

Oon nyt luopunut tosta minikasvarista, kun myrsky melkein heitti sen ilmaan. Muutaman chilin siirsin jo sisätiloihin, kuitenkin niin että saavat edes vähän valoa.
Nyt tässä odotellaan vaan että loput podit muuttavat väriään. Isoa bubleri habaneroa olen leikannut rajusti, säästänyt vain oksat, joissa podeja.
Se joutaa bonsaiksi kun on kypsyttänyt lopun sadon. Ikää sillä on reippaasti yli vuosi. Parvekkeen chilit siirtyvät sitten sen tilalle.
Lancesta ja Congosta on turha odottaa mitään satoa.

Pari random kuvaa, eka joku koristechili x2  ja tokassa pelottava 7pod


M;kko

Lainaus käyttäjältä: RikuS - elokuu 06, 2010, 17:03:36 ip
kuva ylläripylläri annuumista. Teki keltaisia pieniä podeja.



Short Yellow Tabasco??

RikuS

En oikein usko että on.. Laitoin kolme Bolivian rainbowia kasvamaan ja kaikista tuli erinäköisiä :) Noi on tod.näk. jotain hybridejä(?). Tuossa äsken postaamassani kuvassa on kaksi muuta kasvia samasta siemenpussista, toisessa keltaiset ja toisessa punaiset podit, ota siitä sit selvää :D

RikuS

Maistoin tuota kuvassa näkyvää 7podia ja ai että se poltti.. Kasvi on yli vuoden ikäinen ja vasta nyt on eka podi kerätty.
Niitä on tulossa vielä reippaasti lisää toisesta kasvista.. huhuh!

En oikeen nyt tiedä mitä näistä tekisi, heitin vaan suoraan pakastimeen, vinkkejä?

bluesman

 Sekoitat tomaattimurska/paseerattu tomaatti/sipuli/vs/yrtit ym suhteessa 1 podi/2dl tomaattia. Keittelet ja umpioit pieniin dynypurkkeihin. Talven mittaan tulee kuitenkin ikävä ja sitten nappaat purkillisen niin muistuu kesä mieleen. Ja vatsakivut.

RikuS

Roudasin tänään kasvit partsilta sisään. Nappailen jotain kuvia jahka kerkiän. Kämppä muuttui viidakoksi 15minuutissa ;D

RikuS

Nyt olis aika pistää kausi 2010 nippuun ja pakettiin. Harmittaa kun ei ole ollut aikaa tätä useammin päivittämään. Mutta kai se vähän on parempi kun ei ollenkaan :)

Nyt on pikkuhiljaa podit kerätty, ja kasveja sitä mukaan karsittu. Laskin että vielä täällä majailee 15 yksilöä, joista ehkä joku kuusi saa jäädä talven yli, osa bonsaina ikkunalaudalla ja villit lamppujen alla.

Uutena asiana on tänä syksynä tullut sadon käsittely tai säilöntä, viime kesänä kaikki meni mitä tuli tuoreeltaan. Olen kuivattanut, pakastanut eri muodoissa, tehnyt hilloja yms. nii ja tietenki etikka säilöntä tulee kans uutena haasteena, toivottavasti onnistuu. Kuivattua tavaraaki tuli yllättävän paljon :P

Tässäpä vielä muutama foto:

Chilit tulivat olohuoneeseen parvekkeelta, ja tossa ei vielä ollut kaikkia ;D


White bullet haba, menee ens kesän listalle, vaikka hirvee perkaaminen noissa on. Pieni ja satoisa kasvi, sopii hyvin kerrostalokasvattajalle


Sitten Lance, ehkä siistein chili, ehkä enskesänä tulee satoakin


Siinä olis nagaa, menee varmaan jauheeks


Broun haba large


Orange haba a.k.a. Sudden death


Naga


Pari kuvaa Praesta (CGN 22795)


Tämän yksilön  haaroitin ja tuntuu et siitä tulee paremmin satoa kun haaroittumatomasta




Loppuyhteenvetona koko kausi meni yllättävän hyvin ilman suurempia kommelluksia. Satoa tuli riittävästi, jopa kavereille annettavaksi. Miinuspuolena voisi pitää mietojen lajikkeiden vähäisyyttä mm. kahdesta isosta turbo pubesta tuli vissiin kaksi podia ja aji cristallistakin liian vähän, ja taas nagat ja muut superchilit tuotti yli oman tarpeen, tai no.. nekin kyllä loppuu aikanaan ;D Pidettiin jopa pienet sadonkurjuu kekkerit synttäreiden lomassa, ja syötiin mitä muutakaan kuin nagaa ja hyviä salsoja. jes!

Nyt pitäis alkaa miettimään jo sitten seuraavaa kautta, on tää hieno harrastus!

jeQQ

Tulisista on parasta tehdä salsoja. Saa helvetin tulista, sopivaa tai mietoa. :)

Minbaari

Sulla kävi samoin kuin mulla, että supertuliset tuotti yli tarpeen. Jännä juttu, mutta mm.naga ja 7pot ovat todella satoisia, mutta niitä riittäisi vähempikin. Ootko mitä lajikkeita miettinyt ensi kaudelle? Mä otan ainakin vähemmän noita supertulisia ja enempi hyvänmakuisia keskitulisia.
#816

RikuS

Ajattelin pistää miltein kaikki lajikkeet uusiks, just jotain semitulisia lajikkeita olis kiva kasvattaa. Chinenseltä jos löytyis vähä miedompia lajikkeita ni ois aika jepa. Pink habanero olis vissiin ainakin yks mitä vois testaa. Tobago sweet menee ehdottomasti listalle. Pitää viel vähän kattoo mitä siemeniä löytyy valmiiks. Trinidad Scorpion, MB:n siemeniä löytyis, ehkä pitää yks sellanenki pistää, ihan vaan tasapainoks ;D

Kesän alussa roudasin anoppilaan noita miedompia lajikkeita. Siinä kävi sitten niin että en ehtiny siellä tekemään juuri mitään ja homma ulkoistettiin sinne. Satoa en ole viitsinyt hirveästi sieltä kerätä juurikin tämän vuoksi.Aji goldenia  on kyllä sieltä mukaan tarttunut ja muutamaa muuta lajiketta.

Ja kyllä, olen salsoja tehnyt, vähän tomaattisosetta ja paljon chiliä ja pakkaseen odottelemaan talvea :P