Kauanko kypsää chiliä voi roikottaa puskassa?

Aloittaja Woodenleg, elokuu 02, 2010, 09:32:40 ap

« edellinen - seuraava »

Woodenleg

Niin,
eli otsikon mukainen mietintä menossa.

Ajatuksena siis se, että saisin kerättyä kerralla enemmän noita chilejä talteen enkä vain yhtä - kahta kerrallaan.

Kauanko chiliä voi roikottaa siellä puskassa kypsymisen jälkeen? Vai onko sillä siinä vaiheessa enää merkitystä? Säilyykö paremmin poimittuna?

Olen positiivisesti yllättynyt tuloksistani tähän mennessä ja siksi kyselen. Huhtikuun alkupuolella idätetyt bambinot tuottanevat jo tänä vuonna satoa. Parissa puskassa yhteensä n. 20 podia kypsymässä. :)

Kaltsu

elokuu 02, 2010, 09:39:21 ap #1 Viimeisin muokkaus: elokuu 02, 2010, 21:41:55 ip käyttäjältä Kaltsu
Eiköhän ne kannata viimeistään kerätä siinä vaiheessa pois kun alkavat nahistumaan. Itse olen säilyttänyt jääkaapissa poimittuja. Siellä ovat nahistumatta säilyneet toista viikkoa.

Edit: Chilithän säilyvät jääkaapissa parhaiten muovipussiin pakattuna.
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

tonttu

Loput kypsyy nopeammin, kun poimit heti pois. Toinen kysymys onkin sitten, että vieläköhän se terästäytyisi, jos antaisi olla. Mutta jos on valmis mielestäsi, niin heti pois.

PP

Onko siemenet itäviä heti kun podin väri on lopullinen vai kannattaako odottaa varman päälle muutama päivä?

RikuS

Kannattaa odotta muutama päivä värin vaihdosta, silloin siemenet ovat hyviä itämään. Itse odottelen vielä pidempään, maku paranee ja ainakin haboissa tulee enemmän potkua.

Inca

Riippuu varmasti chilin koostakin. Mutta minulla bird´s eye baby teki yhden nuppineulan pään kokoisen chilin, joka kypsyi, mutta jota en ole kokonsa vuoksi viitsinyt edes poimia. On kököttänyt nyt nättinä kuuakauden verran puskassa, eikä ole vielä nahistunut. Eli varmaan suuremmat paprikat aika nopsaan ja pienemmillä on viikko(ja)kin aikaa.

hessi

no itselläni roikkuvat pari kolme viikkoakin....
kaikki bodit eivät ole heti kypsiä, kun väri on vaihtunut ja
jos haluat varmistaa simenten hyvän itävyyden niin annat kypsyä ja tuulettua rauhassa, raa`at siemenet kun eivät kovin hyvin idä.
sitten on taas esim. Aji Cristal joka on aikas hyvä lähes joka värivaiheessa.
Rocotoiden maku vaan paranee "vanhetessa" oikeastaan ovat silloin "kypsiä" kun bodi irtoaa kannasta
helposti (eli kanta jää puskaan),
Lemon Drop kun alkaa kirkkaan keltaisesta muuttumaan vaaleammaksi muuttuu monen mielestä maku myös "makeammaksi"
Nagan kanssa mielestäni maku "vahvenee" mitä kauemmin annan olla punaisena puskassa, mutta
kuitenkaan ei "nahistu"
Championi on liian vaaleana saippuaisen makuinen :(
mutta nämähän ovat makuasioita....
keräät kun ehdit/satoa tarpeeksi/ aikaa valmistaa niistä herkkuja :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry