tammikuu 08, 2025, 21:52:03 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Pöytämausteiden säilyvyys avattuna

Aloittaja zake, huhtikuu 16, 2010, 17:59:46 ip

« edellinen - seuraava »

zake

Mitens kauan mahtais säilyä avattuna nestemäiset pöytämausteet (poppamiehen habanero & manala)? Koska  ainakin jälkimmäinen on hieman riittoisaa ;) jälkimmäisen parasta ennen avaamattomana(?) on ens vuoden alkuun asti.
Zake

TunturiTiger

Ihan sama vaikka söisit pilaantuneena. Maha alkaa kiertään kumminkin. ;D

zake

Zake

CyberDog

Kyl maar ne säilyy. Etikkaa aika paljon niissä kuitenkin. Kyllä sen sit alkaa ulkonäöstä, mausta ja hajusta huomaamaan kun ei oo enää kuranttia kamaa.

Mika73

Mietin samaa Texas Petestä.. Pari pulloa on vielä jäljellä ja päivämäärä on muistaakseni ollut 22.feb. Voiko noita syödä kanan kanssa vielä kesällä grillatessa..  ???

Julli-

Luotan enemmän omaan nenään ja silmiin ruuan syömäkelpoisuutta arvioidessa. Jos se ei haise tai näytä pahalle niin ääntä kohti vaan.
Olipa joku elintarviketurvallisuuskädestäpitämishyysäysviraston tarkastajakin taannoin haastateltavana ja tokaisi samansuuntaisesti.

Kadotus

huhtikuu 20, 2010, 12:59:53 ip #6 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 20, 2010, 13:09:12 ip käyttäjältä Kadotus
Suurimmassa osassa chilikastikkeita on etikkaa (no, varmaan kaikissa kaupallisissa) joka kyllä säilöö ne hyvin. Parasta olisi laittaa ne vielä jääkaappiin kun ne on avattu, vaikka joka ravintolassa ne tabascopullot onkin siellä pöydässä. Sitäpaitsi kaikissa kastikkeissa ei (onneksi) ole niin paljoa etikkaa kuin tabascossa...  :P Itse haistan lähes kaikkea mitä suuhuni pistän, toimii.
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

Aji Inferno

En ole vielä pilaantuneeseen vähänkään vahvempaan chilikastikkeeseen törmännyt (tacosoosiin kyllä). Kyllä ne kestävät ja kestävät. Ja tekevät uskollisesti mahasta laavaa syöksevän ydinreaktorin... ;-(

Julle

Maustesoosien jääkaappisäilytyksen idea lienee että kun sen purkin avaa ja sitä pyörittelee ruokaa laitellessa, sinne menee bakteereja ja muita pöpöjä. Jotta ne pöpöt eivät alkaisi riehaantua, pullot ja purnukat on syytä pitää viileässä.
~Ei se satu~

Mika73

kesäkuu 03, 2010, 10:51:37 ap #9 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 03, 2010, 11:52:15 ap käyttäjältä Mika73
Jack Daniels BBQ kastikkeissa oli muistaakseni maininta, että se piti käyttää avaamisen jälkeen 2-4 viikossa. Hyvä etten viimeeksi avannut kaikkia kerralla  ;D

Mika73

Mielenkiintoinen ajatus on vain, että lähes kaikissa ravintoloissa purnukat seisovat pöydällä kaikki päivät. Toisaalta ehkä mausteet kuluvat nopeammin, mutta osa saattaa olla pöydällä pitkäänkin. Kaikki HB kastikkeet ym.

PP

Lainaus käyttäjältä: Mika73 - kesäkuu 04, 2010, 10:37:48 ap
Mielenkiintoinen ajatus on vain, että lähes kaikissa ravintoloissa purnukat seisovat pöydällä kaikki päivät. Toisaalta ehkä mausteet kuluvat nopeammin, mutta osa saattaa olla pöydällä pitkäänkin. Kaikki HB kastikkeet ym.


Ravintoloissa (tai "ravintoloissa" Räyhäkkäälle ;D) mausteputelien kulutus on hieman eri luokkaa kuin useimmilla kotona. Jos pullo säilyy avaamattomana pari vuotta, ei pari viikkoa avattuna pöydällä ole ongelma, kunhan käyttää järjellistä hygieniaa. Sitä tosin ei vo tietää ravintoloiden tapauksessa.

Ryhis

Itse en juurikaan uskalla käyttää mitään pöytämausteita, tabascoa lukuunottamatta, jos käyn "ulkona syömässä". Tabascoakin vain, koska se on suurinpiirtein kokonaan etikkaa. Muutaman kerran olen bongannut ruskeaksi kulahtanutta tabascoa.

Kyllä välillä hirvittää, kun kesälläkin on tiskin huonommalla puolella yli 30 astetta lämmintä ja avatut sinapit&ketsupit ovat koreissaan luukun vieressä....

Asia erikseen on, lisääntyykö jossain ketsupissa ihmiselle vaaralliset pöpöt? Varmemmin vatsansa saa sekaisin erilaisilla majoneesi- tai hapankermapohjaisilla sooseilla, juurikin siksi että kylmässä säilytettäviä kastikkeita käsitellään huolimattomammin.

Eikä vatsan ympärimenemiseen tarvita edes kastikkeita, esimerkiksi kaisaniemenkadun cumuluksessa oli kylmälaatikossa, 1/4-kokoisessa muoviGN vuoassa ananaspaloja, jotka kävivät. Hyvää rankkia ehkä, mutta ei välttämättä salaattipöytään.

Niin joo, salaattipöytään ei kannata koskea ellei ole tuttu ravintola  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Kaltsu

Pöpöt on vaan hyvästä. Ihmisen immuniteettijärjestelmä pysyy kunnossa kun saa aika ajoin bakteereita. Täysin steriilissä ympäristössä ihminen oireilee. Suihkussakaan kannata käydä joka päivä. Siitä ne allergiset kutinat alkaa. ;)
http://chilicapsicum.blogspot.com/

So many peppers, so little time!

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Kaltsu - kesäkuu 04, 2010, 22:18:16 ip
Pöpöt on vaan hyvästä. Ihmisen immuniteettijärjestelmä pysyy kunnossa kun saa aika ajoin bakteereita. Täysin steriilissä ympäristössä ihminen oireilee. Suihkussakaan kannata käydä joka päivä. Siitä ne allergiset kutinat alkaa. ;)



"Ainoastaan pelkurit ja ensirakastajat peseytyvät saippuan kanssa useammin kuin kerran kuussa"  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Tepi

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - kesäkuu 04, 2010, 21:11:05 ip

Niin joo, salaattipöytään ei kannata koskea ellei ole tuttu ravintola  ;D

Yhdessä näistä "omista tehtaistani" on pahamaineinen työpaikkaruokala...tai oikeastaan kaikki konsernin ruokalat ovat pahamaineisia, ihan sama. Jokatapauksessa tässä Suomen pohjoisimman sellutehtaan ruokalassa on perinteenä ettei salaattiin kosketa jos ollaan autolla liikkeellä- perjantai salaattina on ainoastaan aiemmin viikolla tarjottujen jämiä ja salaatin parhaimmat palat ovat peräisin maanantailta...tuoksu on joskus ollut sen mukainen.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Ryhis

Juuri näin! Unohtamatta pakaste-einestuotteita jotka hautuvat +50 asteessa linjastossa koko päivän, illaksi lyödään kylmiöön ja seuraavana aamuna pyöritellään majoneesissa ja tuupataan salaattipöytään.

En ole koskaan nähnyt, että esimerkiksi pastasalaatin pasta keitettäisiin erikseen salaattia varten, kyllä se on eilisen lounaalta. Puhumattakaan koko päivän linjastossa seisseistä lohista....currymajo peittää kaikki maut! Oujeh!
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Mika73 - kesäkuu 03, 2010, 10:51:37 ap
Jack Daniels BBQ kastikkeissa oli muistaakseni maininta, että se piti käyttää avaamisen jälkeen 2-4 viikossa. Hyvä etten viimeeksi avannut kaikkia kerralla  ;D


No BBQ-kastikkeet onkin suoranaisesti tarkoitettu LIHAN MARINOINTIIN ennen grillausta, ei suoranaisesti "pöytämausteeksi". Tosin kyllä itsekin joskus
käytän niitä ihan sellaisenaan lisukkeina, mutta yleensä ei tule säilöttyä jääkaapissa paria viikkoa pitempään.

Ja Aji Infernon sanontaan yhdyn täysin... Suoranaisesti (ellei ikivanhaa tabaskoa lasketa) chilikastikkeisiin en ole törmännyt vanhentuneena, taco-sooseja
ja muita purkkeja jopa ensiavauksella on löytynyt homehtuneena, kiva sitten jos koko illan tarjoilu olisikin ollut niiden varassa (joskus oli), jos
on tarvetta, niin tacosalsat sun muut saa pienellä vaivalla väännettyä itsekin suhteellisen pikaisesti. Kaivaa vaan pakastimesta tuoreena pakastetut chilisilput/viipaleet
ja ottaa tomaattimurskat, muut persuusmausteet, laittaa murskat ja chilit kattilaan, maustaa, antaa tekeytyä sopivan aikaa ja sitten jäähtymään.

Ja kuten joku totesikin, jos tuoksuu/vaikuttaa pilaantuneelle, heitä pois, älä tuijota sitä parasta ennen 6.6. 1966 päiväystä.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Mika73

Lainaus käyttäjältä: MrFrost - kesäkuu 13, 2010, 15:07:25 ip
Lainaus käyttäjältä: Mika73 - kesäkuu 03, 2010, 10:51:37 ap
Jack Daniels BBQ kastikkeissa oli muistaakseni maininta, että se piti käyttää avaamisen jälkeen 2-4 viikossa. Hyvä etten viimeeksi avannut kaikkia kerralla  ;D


No BBQ-kastikkeet onkin suoranaisesti tarkoitettu LIHAN MARINOINTIIN ennen grillausta, ei suoranaisesti "pöytämausteeksi". Tosin kyllä itsekin joskus
käytän niitä ihan sellaisenaan lisukkeina, mutta yleensä ei tule säilöttyä jääkaapissa paria viikkoa pitempään.



En edes ajatellut pöytämaustekohtaa kun kirjoitin  :) Lähinnä vain säilyvyydestä tuli mieleen. Mutta lisätään nyt että monet noista BBQ kastikkeista on tarkoitettu lisättäväksi vasta grillauksen loppupuolella, koska muuten niissä oleva sokeri palaa helposti.

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Mika73 - kesäkuu 14, 2010, 08:42:40 apmuuten niissä oleva sokeri palaa helposti.


Joka on vähän niinkuin tavoite. Tarkka termi on tosin "karamellisoituminen", mustasta ei kukaan pidä..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa