heinäkuu 05, 2024, 10:21:11 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tartarpihvi

Aloittaja Janne, lokakuu 25, 2006, 10:14:53 ap

« edellinen - seuraava »

Janne

Päätinpä tuossa viikonloppuna tehdä ensimmäisen kerran tartarpihviä, tuo klassikko kun on jostain syystä jäänyt kokeilematta vaikka kaikkea mahdollista olen pyrkinyt aina maistelemaan. Hain kaupasta naudan sisäpaistia ja raaputin terävällä veitsellä syiden vastaisesti sopivan (100-150 grammaa) määrän lihaa. Lihan maustoin aika runsaalla suolalla, mustapippurilla ja suht varovasti tuoreella chilisilpulla. Siitä sitten muotoilin pihvin ja lautaselle kaveriksi raaka munankeltuainen, raakaa sipulisilppua, kapriksia, etikkapunajuurta ja ruisleipää.
Ja vaikka odotinkin tartarpihvin olevan ihan ok, oli yllätys melkoinen. Se oli ihan käsittämättömän hyvää, miten voikin raaka liha maistua noin taivaalliselta. Tästä tuli kyllä uusi vakioherkku gourmetiltoihin. Suosittelen kaikille karnivoreille, ennakkoluulot nurkkaan ja raakaa lihaa maistamaan! Suolaa tosiaan täytyy laittaa enemmän kuin kypsennettävään ruokaan, muuten on vähän valjun makuista. Ja chilisilppu antaa hyvän säväyksen vaikka lieneekin varsin epäortodoksista.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Timppa75

Pitäisi vissiin itekkii vääntää tuota,kun on kanssa jostain syystä jäänyt maistamatta,vaikka kaikkiruokainen olenkin.Toimiskohan hirvenliha tartarissa?
Kun olet epävarma, mumise. Kun olet kusessa, delegoi.

Aji Inferno

No, siksi kait maailman petoeläimet ja monet apinaserkkummekin lihaa tartar-muodossa syövätkin... ;-)

Vakavammin puhuen, sitä luulisi ra'an lihan ja kalan syönnin olevan jollain lailla geeneissämme. Silti kyllä omalta osalta ajatus hirvittää... Vaikka jengi syö toukkia, mädätettyä kalaa ja vaikka mitä. Ihminen on lopulta aika kaikkiruokainen eläin. :)

Os2

Kunnon tartar on jäänyt testaamatta, kala-tartar on sitten jo tuttu herkku ja taivaallisen hyvää. Lykätään nyt reseptiäkin mukaan  :)

n~150g (lohi)kalaa silputtuna hienoksi
punasipulia silppuna yksi pieni sipuli/maun mukaan
ruohosipulia silppuna
suolaa
mustapippuria

aineet vaan sekaisin ja muotoillaan pihvi.
niin ja suolaa saa käyttää suht runsaasti
sitruunaa siivu lautasenreunalle ja pikusen tilliä päälle jos tykkää.
On aivan älyttömän hyvää.
Ei setä ole paha, setä on vaan ruma

Red Hot Chili Peppers

Muuten Janne ihan ok resepti, mutta tartar pitäisi kyllä valmistaa naudan sisäfileestä, ja vielä siitä ohuemmasta päästä filettä. Muut ainekset sitten kukin käyttäjä sekoittaa itse lihan joukkoon makunsa mukaan.
-Tartar-addiktio jo vuodesta 1986-
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?

Janne

Lainaus käyttäjältä: "Red Hot Chili Peppers"Muuten Janne ihan ok resepti, mutta tartar pitäisi kyllä valmistaa naudan sisäfileestä, ja vielä siitä ohuemmasta päästä filettä. Muut ainekset sitten kukin käyttäjä sekoittaa itse lihan joukkoon makunsa mukaan.
-Tartar-addiktio jo vuodesta 1986-

Tuosta ollaan montaa mieltä. Sisäpaistissa on enemmän makua eikä fileen mureus raaputetussa lihassa tuo mitään lisäarvoa.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Red Hot Chili Peppers

Enpä rupea tuosta sen enempää väittelemään, mutta sisäpaistissa enemmän makua :?:  :?:  :?:
Tärkeintä on tietenkin minkälaisesta pihvikarjasta liha on leikattu. Kunnon Kobe naudan utarekin maistuu paremmalta kuin Penan grilliltä ostettu sisäfile tai -paisti.
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?