tammikuu 08, 2025, 22:25:49 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chipotle & Ancho

Aloittaja Wiski, elokuu 26, 2003, 12:48:29 ip

« edellinen - seuraava »

Wiski

Saako Suomesta mistään tilattua/ostettua chipotleja tai anchoja?

Tyräkki

Paljonko tarvit? Savustettuja chilejä olis vielä hiukan jäljellä.

Fatalii

Kiinnostais muakin melkoisesti... kenties jotain pientä siemenpakettia vastineeks maistiaisista.. ? ;)

Tietäis sitten savustaako itse omia vai ei...

Mitäs kaikkia lajikkeita oot koittanu savustaa ?
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Tyräkki

Savustelin viime syksynä punaista ja oranssia habaa, aji amarilloa, super rediä, jalapenoa, fresnoa ym. Nyt olis jäljellä vielä noita habaneroja ja muutama aji amarillo sekä yksittäisiä "tunnistamattomia" chilejä. Laajempaan jakeluun ei siis tavaraa riitä, mutta laittakaapa Jukka ja Wiski osoitteenne niin saatte maistiaiset. Savuisin aromi tosin lienee näistä jo haihtunut, kun ovat vuoden seisseet paperipussissa. Kapsaisiini sen sijaan ei liene mihinkään karannut :angry:

Herpiili

Onkohan kukaan muuten koittanut kylmäsavustettuja chilejä?

Jos saan noista nuorista puskista jotain joulukuuhun mennessä "korjailtua" niin taidan kysyä eräältä tuttavalta jos laittaisi noita chilejä kylmäsavustuspönttöön mukaan... saisi joulukaloihin hyvät lisäkkeet  :p

Vai onko tämä aivan hullu idea?  :laugh:

Glottis

Eikös alunperin lämminsavustuksen idea ole kuivattaa sellaiset chilit jotka ei muuten suostu kuivumaan nätisti? Eli siis säilöntäkeino, jossa sivutuotteena tulee hyvää makua :) Kylmäsavussa taas ei kuivumista taida päästä tapahtumaan, ainkaan vastaavassa ajassa. Ei pitäisi olla mitään estettä kylmäsavustaa jotain helposti kuivuvia chilejä, mutta paksummat tapaukset kuten jalapeno taitaa olla huono idea.
Feuer frei!

Tyräkki

Wiski, (ja Jukka) sain savuchilit viimeinkin matkaan. Sori, että kesti. Varastokin tyhjeni sopivasti, joten täytynee savustaa lisää syksyn sadosta.

Fatalii

Tuhannet kiitokset Tyräkki!

Saas nähdä innostuuko noista sen verran että alkaa itse savustelemaan... :)

Laitatko mulle vielä meiliin osoittees (jos ei näy tossa kuoressa) ja jos sulla on minkäänlaista listaa lajeista mitä sulla on?
Ettei tuu laitettua samoja ;)

Sitten vaan odotellaan...
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Tyräkki

Yhteystietoni ovat kirjeen ohessa.

Fatalii

Loistavaa!

Tulihan sekin sitten koettua... :)

Savustus chileihin sopii aivan loistavasti!
Teki ruokaan herkullisen tulisen savunmaun ja sellaisenaankin herkkua popsittavaksi, haboissa tuo savunmaku yhdistettynä tyypilliseen chinensemakuun ja tulisuuteen... kurmeeta kerrakseen! ;)

Miljuunat kiitokset vielä kerran TUHDISTA maistiaispaketista, laitan pakettia sinnepäin heti kun tästä kiireiltäni kerkeän... syksy on chilipäälle melkoista tohina-aikaa! :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Juster75

Onko chilejä savustettaessa tarkoitus saada chilit kuivumaan aivan korpuiks vai riittääkö miedompi käsittely? varmaankin makuasia, mutta kuivina vissiin säilyy paremmin  :)

Anonymous

Voisiko joku kertoa miten tuo savustus tapahtuu? Kesto yms
Kalaa on ainoastaan tullut savustettua

mau

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"Voisiko joku kertoa miten tuo savustus tapahtuu? Kesto yms
Kalaa on ainoastaan tullut savustettua


Olen ihan sormituntumalla sekä kylmäsavustanut (voi kuivata jälkikäteen) että lämminsavustanut erilaisia chilejä vaihtelevin tuloksin - kaikki on tullut syötyä!

Täältäkin löytyy ihan "oikeita ohjeita":
http://www.gourmetsleuth.com/chipotle.htm