Mieto jokapaikan chililajike?

Aloittaja jalappipeno, elokuu 22, 2010, 12:23:00 ip

« edellinen - seuraava »

jalappipeno

Hei vaan koko foorumille, täälläkin aloitteleva chilisti. Mikä olisi hyvänmakuinen, kohtalaisen mieto ja maukas chili ruuanlaittoon paloiteltuna sellaisenaan. Lajikkeen kasvatushelppoudella ei ole väliä.

En tykkää yhtään noista tulisista chileistä ja kesällä ostinkin jokusen paketin lidlistä hollantilaista chiliä mikä maistui aivan paprikalta ja ei ollut edes kovin tulinen tosin kyllä asteen ehkä liian mieto, maku oli kuitenkin mukavan makea. Vatsa ei oikeen tykkää jos on liian polttavaa mutta miedosta taas ei ole moksiskaan. Itse asiassa en ennen tätä kesää tykännyt ollenkaan tulisesta ruuasta ja polttavasta tunteesta mutta olenkin ilmeisesti syönyt vääriä chilejä. Minulle tosiaan tuottaa jo vaikeuksia syödä grillin jalopenoja täyteen tuupattu kebabbi, varsinkin ilman juotavaa. 1-2 noita lidlin chilejä paloiteltuna paistinpannulla oli juuri sopivaa minulle.

Ostin jo Black Hungarian nimisen chilin joka onkin jo itänyt pinnalle, olisiko tästä hyvä mieto chili babyvatsalle? Ruokana olisi yleensä liha sekä pastaruokia. Itse tehty kastikehoukuttelisi myös, onkohan semmoinen edes vaikea valmistaa? En suoria ohjeita täältä ainakaan äkkisiltään löytänyt..

ps. jos jollain sattuu olemaan lähettää jotain mielenkiintoista kohtalaisen miedon makuista ja maukasta lajiketta siemenien merkeistä ota privalla yhteyttä.


Julli-

No omasta pienestä kokemuspohjasta laittaisin tuohon ehdolle Black Scorpion Tonguen; nätti, helppo, ihan makoisa ja mieto. Siemeniä löytyy kyllä.

Muoks:
http://chilicapsicum.blogspot.com/2010/06/chilikastike.html Tuolla reseptillä tein soossia. Tuli hyvää, kiitos Kaltsulle.

jalappipeno

"The burn was warm and filled whole mouth with gentle touch, not stingy at all!" <- Tämän löysin forumilta ja mielenkiintoni heräsi heti, ainakin arvostelun perusteella juuri sellaista mitä kaipasinkin. Varmaan kannattaa laittaa muutamia eri lajikkeita näin aluksi ja siitä katsoa mistä tykkää. Noita nyt voisi ainakin laittaa talveksi tulemaan black hungarianin kanssa.

Kiitos paljon vastauksesta ja tietysti lisää vinkkejä lajikkeiden suhteen otetaan vastaan.