tammikuu 09, 2025, 22:48:36 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


nyt kaikki kokeilemaan juuston tekoa itse!

Aloittaja Tomppa, elokuu 06, 2010, 00:09:13 ap

« edellinen - seuraava »

Tomppa

Noniin!!

Piti laittaa oikeen uusi aihe tänne sen takia koska mielessäni oli juuston valmistus itse ( mozzarellan)

Jotenka jos ja kun porukka tietää miten tehdä juustoa/antaa neuvoja niin tänne postaamaan sitten!!

Saadaan yksi ja ainoa paikka näille ohjeille joka helpottaa meitä kaikkia!!

Itse en tiedä yhtään jotenka nyt vinkkejä kehiin!

kysyntää/ harrastajia riittää tällekkin jutulle, kunhan lisätään juustoon vaikka.... öö...    Chiliä  :P  :P

Minbaari

Oota mä kaivan tuolta housuista vähän sissijuustoa!   ;D

Eiku oon mä tehnyt jotain juustoa ihan oikeasti. Meinaan intialaista paneer-juustoa. Ohjeen olen katsonut Jamie Oliverin kirjasta älästön kokki ja se kuuluu jotakuinkin näin:

Lämmitetään 2 litraa täysmaitoa höyryäväksi ja otetaan pois liedeltä. Lisätään viinilasillinen(24cl) viinietikkaa ja annetaan juustoutua n.5min. Kaadetaan harsolla vuorattuun siivilään ja puristetaan ylimääräinen neste pois. Puristettu massa sitten jääkaappiin kiinteytymään tunniksi kahdeksi. Ohjeessa mainitaan vielä, että valmiista juustosta leikataan paloja, jotka paistetaan pannulla chilillä maustetussa voissa. Viimeistellään suolalla ja pippurilla.

Olen tehnyt kyseistä juustoa 3-4 kertaa ja on hyvää. Erityisesti sopii curryyn, minkä ohje löytyi tämän juustoreseptin yläpuolelta.
#816

Viltsu777

Pitääkös sitä seosta paljonkin sekoitella viinietikan lisäämisen jälkeen, vai vaan kevyt sekoitus ja antaa olla rauhassa sen 5min.?
Jos tosiaan noin helpolla ohjeella saa maukasta "tuorejuustoa", niin täytyypi kokeilla.
#758

tonttu

Mä tein tossa paneer juustoa, kun en kerinnyt hakemaan juoksutetta mozarellaa varten. Oli aika helppoa ja ihan ok lisuketta, taikka vokkikamaa.

Laita haluamasi litramäärä punasta maitoa kattilaan, levy täydelle teholle. Sekaan suolaa sopivasti. (mä laitoin kans mustapippuria mausteeks, sopi hyvin, mut ei kuulu juttuun)

Sit ku maito kiehuu, niin laitetaan 4tl/litra sitruunamehua sekaan. Jouksettuu aika äkkiä.

Sit vaan sörsseli kaadetaan johki suodattimeen, itte käytin vaippaharsoa. Puristetaan nestettä vekka ja kuivumaan. 2h päästä, nam.

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: Viltsu777 - elokuu 10, 2010, 00:24:51 ap
Pitääkös sitä seosta paljonkin sekoitella viinietikan lisäämisen jälkeen, vai vaan kevyt sekoitus ja antaa olla rauhassa sen 5min.?
Jos tosiaan noin helpolla ohjeella saa maukasta "tuorejuustoa", niin täytyypi kokeilla.


Kyllä se kevyt sekoitus on riittänyt. Ja kannattaa puristaa hyvin se massa ja laittaa sen päälle jokin paino, niin saa kiinteämpää juustoa.
#816