tammikuu 09, 2025, 22:49:40 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Täytetty lohi

Aloittaja Harri1980, syyskuu 18, 2010, 22:30:56 ip

« edellinen - seuraava »

Harri1980

Kalastetaan tai ostetaan TUORE kirjolohi (kokonainen, perattu)

-Suolataan ja pippuroidaan lohi valkopippurilla
-Täytetään lohi sipulilla, chilillä ja viherpippurikoskenlaskijalla, siten että vatsa tulee täyteen täytettä.
-folioidaan lohi
-Kypsytetään uunissa n. 200 asteessa selkäpuolialaspäin tuettuna melko pitkä aika. Kun on folion sisässä voi pitää uunissa vaikka 60 min ja jälkilämmöt päälle, ei kuivu helposti folion sisällä, kun nahkatkin on paikallaan.

Sipulit ja chilit voi pehmentää pannulla öljyssä, jolloin niitä ei tarvitse hauduttaa pehmeäksi uunissa ja kala valmistuu nopeammin.

Omassa kokeilussa chileinä oli Lemon drop (5kpl) ja grif 9345 (3kpl), tosin syksyn satoa parvekkeelta ja eivät siksi järin suuria. Ihan passeli määrä oli, ei mitenkään tulista mutta maukasta kuitenkin. Jotenkin kalaruoasta ei halua tehdä liian tulista, vaan pitää jättää kirjolohelle tilaa omalle maulleen, tämä toki makuasia.