tammikuu 09, 2025, 22:36:48 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Burgeri Rundarin tapaan

Aloittaja Rundari, marraskuu 01, 2010, 18:03:54 ip

« edellinen - seuraava »

Rundari

Kolmeen burgeriin tarvitset seuraavat ainekset:
Sämpylä:
-1 dl Vettä
-2 rkl Maitoa
-4 dl Vehnäjauhoja
-1tl Kuivahiivaa
-1 rkl Sokeria
-1 Muna
-1½! rkl Voita
-3/4 tl Suolaa

Pihvi
-Naudan jauhelihaa 400g
-Suolaa
-Mustapippurirouhetta

Täytteet
-Majoneesi
-Ketsuppi/Salsa
-Sinappi
-Sipuli
-Salaatti
-Tomaatti
-Chiliä
-Cheddar juustoa

Ensin valmistetaan sämpylätaikina.
Laita kädenlämpöinen vesi, maito, sokeri ja hiiva kulhoon, sekoita ja anna olla n.5min. Vatkaa muna kevyesti erillisessä kulhossa, ota munasta pieni osa talteen myöhempää voitelua varten.

Toisessa kulhossa yhdistä jauhot ja suola, lisää joukkoon voi ja nypi jauhot muruiseksi. Lisää jauhojen sekaan vesi-hiivaseos ja vatkattu muna. Sekoita ne hyvin yhteen kunnes se alkaa muistuttaa taikinaa. Siirrä taikina jauhotulle pöydälle ja vaivaa n.5min kunnes taikinasta tulee tasaista. Jauhoja voit joutua hieman lisäämään jos taikina on liian tahmaista. Pyöritä taikinasta yksi pallo ja laita liinan alle kohoamaan tunniksi.

Tässä välissä tehdään pihvit. Jaa jauheliha 3osaan ja muoteile voipaperin päälle kolme pihviä. Peittele pihvit vielä voipaperilla ja laita pakastimeen jäätymään.

Leikkaa kohonnut taikina 3 osaan ja ja pyörittele palloiksi leivinpaperin päälle. Purista palloja hieman kasaan ja anna vielä kohota liinan alla tunti.

Kun sämpylät on kohonnut niin voitele ne pinnalta munalla johon on hieman sekoitettu vettä. Päälle voi ripautella seesaminsiemeniä. Laita uunin alatasolle kulho jossa on vettä, kuumenna uuni 200asteiseksi ja paista sämpylät uunin keskitasolla. Noin 15minuutin kuluttua sämpylät ovat kauniin ruskeat ja ne ovat valmiita.

Lämmitä paistipannu kuumaksi ja lorauta pannulle hieman rasvaa. Laita lämpimälle pannulle pihvi joka on jäätynyt kovaksi ja paista hetki ja sitten painele lastalla pihviä jottai pinta palaa kiinni. Kun pihvi alkaa olemaan kypsä molemmin puolin niin laita halkaistut sämpylät pannulle leikkuupinta pannua vasten. Mausta pihvi suolalla ja pippurilla ja lisää juusto pihvin päälle.

Kun sämpylät on lämmennyt aloitetaan kasaaminen. Pohjalle tulee majoneesi, ketsuppi/salsa ja sipuli ja salaatti. Seuraavaksi tulee pihvi juustopuoli ylöspäin ja sen päälle tulee sinappia, chiliä ja tomaatin siivu. Vielä hattu päälle ja makunautinto on valmis.

Tässä yksi versioistani.