tammikuu 09, 2025, 22:32:09 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Konstan pelleilyt - keittiö edition

Aloittaja KonZa^^, marraskuu 11, 2010, 17:03:50 ip

« edellinen - seuraava »

KonZa^^

Aloitetaanpas juuri syömälläni välipalalla, varmaan monen muun foorumilaisen kanssa vaatimukset menevät yksiin:
-kohtalaisen nopsa
-täyttävä
-todella helppo
-tulinen

Tein siis tulisen ja savuisen ''ruishampparin'' tai voileivän, ihan miten sitä haluaa nimittää. Ohje on helppo muokata omaan makuun sopivaksi, joten kerron valmistamisen pääpiirteittäin.


Aluksi tarvitaan leipää, itse pidän ruisleivästä joten valitsin Jälkiuunipalan. Tumma leipä täyttää paremmin ja vie tulisuutta vähän mukanaan.



Ja pitihän sitä lisuketta saada: Lidlin yrttituorejuustoa ja kaksi siivua savujuustoa:




Ikävä kyllä ei jääkaapista salaattia löytynyt, eikä nälkäisenä kiinnostanut lähteä kauppaan moisten takia, joten salaatin virkaa toimitti yksi habanero. Kannattaa valita chili, jonka voi syödä kokonaisena sinälteen, silloin tulisuus/maku-suhde on parhaimmillaan.




Voitelin leivät ja siivutin haban samalla kun paistoin savupekonit. Tuollainen 100g paketti oli just sopivasti nälkää vastaava. Paistoin yhtenä köntsänä ni pysyy leivän välissä paremmin. Parikin siivua pekonia riittää hyvin, jos esimerkiksi paistaisi kananmunan. Täytteitä on yhtä paljon kuin kokkejakin.





Ja sitten siihen tulisuuteen: pikkasen tätä soossia voitelin leivälle. En kuitenkaan suosittele haba-taban jälkeen seuraavaksi soossiksi, eli järkeä ja harkintakykyä saa käyttää.



Sitten vaan leipä läjään ja kylmän tumman oluen kanssa nomnomnom.



Herkullisuus: 4/5
Helppous: 1/5
Tiskin määrä: 3/5
Täyttävyys: 2-4/5 (laitoin tähän liikkumavaraa, omani ehkä 3)

Lisää ohjeita seuraa aina kun saan kasattua vähän puhtia






Ryhis

Melkonen resepti. Mä olen vetänyt viimeiset 25 vuotta tällaisia joka aamu, tosin täytteiden variointi on ollut melkoista.

Meidän kotona tällaisia on sanottu ihan vain "voikkareiksi" ilman sen kummempaa kunnianhimoa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

KonZa^^

Mä oon niin laiska ja saamaton, et tälläsen askartelu on saavutus. Jääkaapissa ois nytkin kookosmaitoon tehty nuudelikeitto, mutta eipä sitä jaksanu mikrossa lämmittää =/

KonZa^^

Omasta mielestä helvetin hyvä soossi leivän päälle, hampparin väliin yms:
Juustodippi ja kunnon luraus Mama Africa's Habakastiketta. Tulisuus toimii ton muuten miedon dipin kanssa erittäin hyvin. Tässä just söin lautasellisen nachoja ja paistettua jauhelihaa, nachojen ja jauhelihan sekaan tota dippisotkua, sekoitus lautasella ja päälle juustoa. Mikrotus, että juusto sulaa ja päälle ruukkusalaattia ja minitomaatteja. Taas sarjassamme nopeat ja helpot eväät.