tammikuu 09, 2025, 12:03:07 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kanarullia, bataattisosetta ja papuja

Aloittaja Tapolan Tulikeppi, marraskuu 27, 2010, 21:12:12 ip

« edellinen - seuraava »

Tapolan Tulikeppi

Huppistarallaa, meinaa napa tulla ulos.. Tuli nimittäin tehtyä kerrassaan hyvää sapuskaa ja nyt jaetaan reseptiä teille myös. Parannuksia saa ja kannattaakin tehdä oman maun ja uskalluksen mukaan.

Kanarullat:
900g Broilerin leikkeitä
1/2 Paketti koskenlaskijaa (itselläni oli yrtti ja valkosipuli)
1dl Chipotlekastiketta
4 Aji Cristalia (puolikas per leike)
2 Pakettia pekonia siivuina
Coctail- tai hammastikkuja äläpä käytä mintun makuisia tässä reseptissä..

Bataattisose:
1kg Bataattia
1/2 Paketti (loput yllä mainitusta) lastenkoskijasta
2dl Kuohukermaa
2dl Maitoa
2rkl Voita
7rkl(?) Chipotlekastiketta glaseeraukseen

Lisäke pavut:
1/2 Pussi pakaste papuja (pitkiä ohuita) - kesällä sitten nämä tuoreena!
2rkl Hyvää oliiviöljyä


Kattilaan puolikas paketti koskenlaskijaa, pari valkosipulin kynttä hakkeena ja noin desi chipotlesoosia, paljon mainostettu La Costena Salsa De La Chipotle toimii hienosti. Sekoitellaan miedolla lämmöllä kunnolla sekaisin ja jätetään jäähtymään.

Kuoritaan bataatti/bataatit ja leikataan sopiviksi ~ 2cm x 5cm palikoiksi. Heivataan bataattipalikat laakeaan uunivuokaan, päälle puolet koskenlaskijasta - tyyli vapaa, itse laitoin viitenä tasakokoisena palaa sinne tänne. Vielä lörötellään kuohukerma vuokaan ja työnnetään komeus uuniin. 200C ~40min.

Nyt on aika tehdä kanarullat.. Halkaistaan "perhoseksi" kanaleikkeet, levitetään pintaan hieman jäähtynyt koskenlaskija-chipotle mömmö ja asennetaan puolikas Aji Cristal perhosen toiselle siivelle. Tämän jälkeen kääritään parin pekonisiivun avustamana rullalle ja lävistetään parilla coctail tikulla. Laitetaan uuniin, 200C ~25min. -Juuri passelisti 15min menee maksimissaan, kun tuota tekee ja ehtii uuniin bataattihässäkän kanssa niin että molemmat ovat valmiita samaan aikaan ja nälkäiset ruokailijat taputtavat sinulle karvaisia käsiään haltioissaan.

Kun bataatit ovat kypsiä (pehmeitä haarukalla kokeillessa) on aika ottaa vuoka ulos uunista. Kannattaa ottaa kanarullat myös hetkeksi ulos uunista tässä vaiheessa ja läiskiä pintaan chipotlesoosia. Vielä viimeinen pyrähdys kanarullille (pari-kolme minsaa) uunissa ylimmällä hyllyllä ja pintaan tulee vähän karsinogeeniä. NAM. Tämän muutaman taktisen minuutin aikana kattilassahan on jo 0,5l vettä ja se kiehuu. Pavut nimittäin kannattaa höyryttää mielummin kuin keittää, säilyy maku ja rakenne paremmin. n. 3min höyryä ja tämän jälkeen päälle loraus neitsyt oliiviöljyä.

Bataattiin lisätään kuivattu rakuuna, voi ja reilu desi maitoa, sitten survotaan muusinuijalla bataattiherkut soseeksi. Tuossa voi varmaan käyttää sauvasekotintakin.. Nuijalla jää vaan vähän sattumia jotka saa tai mielestäni Pitääkin olla kotitekoisessa kunnon muusissa tai soseessa.

Tarjoillaan jos tarjoillaan ja syödään mielellään haarukalla ja veitsellä. Ruokajuomaksi ammattilainen olisi ottanut puolikuivan valkkarin, itse join kaljaa. Kelpaa.

Tuolla ruokkii 3 nälkäistä ihmistä tai 6 ihmistä.
# 1022