tammikuu 10, 2025, 12:46:01 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Red Scotch Bonnet

Aloittaja Mursu, marraskuu 13, 2008, 15:55:57 ip

« edellinen - seuraava »

Mursu

Citymarketista tarttu näppeihin kenian poikien eli AAA growersien laatikko jossa luki red scotch bonnet. Ei muuta kuin loota himaan ja netistä vähä infoo että pitääkö varautua. Varovaisena mursuna sitten yhen neljäsosan haukkasin ja hui kauhia! tollasen orange haban (penalta) pystyin syömään iha kokonaisena (tämä siis pienen harjoittelun jälkeen... ja muutaman oluen). tuota mietin kyllä kahdesti, mutta tänään ruoan jälkeen kyl kokeilen 8D ainua pettymys, kun jollain sivustolla tuota reddiä sanottiin jopa, ellei hieman enemmän trooppisen makuiseksi ja hedelmäiseksi kuin habaa, niin tuo näin nopeesti ja vaan neljännes pala testattuna maku jäi kyllä paprikaiseksi ja kauas penan habasta 8( helskutan tulinen ja mukavan oloinen kaveri kyllä muutoin.  tiedä sit jos kenian pojilla o joku oma variaatio ko. tuotteesta, mistä o jalostettu se chinensen maku pois. tms. hehe.

hyeena

Juuri tanaan maistoin samassa lajassa noiden kanssa myytya Red Serenadea, tuo Red Scotch Bonnet jai viela odottelemaan..

Muistaakseni kirjoittelit joskus etta kyselit pakkaajalta tarkempia tietoja noista, tuliko mitaan vastausta?

Mursu

eipä ole kuulunut mitään AAA Growersilta. tähän mennessä tuo RSB on kyllä ehdoton ykkönen heidän chileistään. taitaa vaan sitä variointia olla liikaa.

timppa

Itse näin citymarketissa näitä pakkauksia ja voin useamman vuoden kokemuksella sanoa, että kyseessä ei taatusti ole aito Scotch Bonnet. Kaikissa pakkauksissa oli väärän muotoisia podeja ja lisäksi podit olivat oikeaa Scotch Bonnetia pienempiä.

Edellinen faktaa, mutta nyt joutuu sitten kirjoittamaan jo veikkauksia. Eli luulen, että kyseessä on jokin hybridi, risteytys ehkä Scotch Bonnetista ja habanerosta. Bodien muoto kun antaa siihen vahvasti viitteitä.
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

Mursu

jotain sekotusta veikkaan itekin. harmittaa vaan se paprikan maku mikä noihin on tullu. 8(

NaokiSoma

Scotch Bonnet Red, c.chinense
Maku
Tulisuus: 8 (0-10)
Happamuus: 1 (0-10)
Kitkeryys: 1 (0-10)
Makeus: 9 (0-10)
Herkullisuus: 8 (0-10)
Yleistä mausta: Yllättävän makea! Ei läheskään yhtä voimakas kuin habanerot.
Tuoksu
Voimakkuus: 3 (0-4)
Tuoksun tyyppi: Herkullinen (vastenmielinen, neutraali, herkullinen)
Yleistä tuoksusta: Erittäin voimakas chinensen aromi verrattuna tulisuuteen. Hedelmäinen ja raikas lajike.


von Riena

Lainaus käyttäjältä: timppa - marraskuu 20, 2008, 10:54:29 ap
Itse näin citymarketissa näitä pakkauksia ja voin useamman vuoden kokemuksella sanoa, että kyseessä ei taatusti ole aito Scotch Bonnet. Kaikissa pakkauksissa oli väärän muotoisia podeja ja lisäksi podit olivat oikeaa Scotch Bonnetia pienempiä.


Tässä on yksi syy miksi itse en osta ulkomaisia markettichilejä lainkaan. Etiketit lähes poikkeuksetta epäselviä, info tasoa nolla, ja itse tuotteet maistuu yleensä ihan paskalta, torjunta-aineet jne. Vituttaa tuollainen.
#579

Aji Inferno

No, Scotch Bonnet *on* käytännössä sama kuin alkuperäinen, aito Habanero - vain hedelmän muodossa on se tunnettu suuri ero. Mutta nuo nimeämiset ovat jo ajat sitten menneet aivan perseelleen, eli SB-tyypin chinensejä kutsutaan Habaneroiksi ja Habaneroja Naga/Bih Morich/Jolokioiksi... Yhtä sirkusta! =)   

Etsikääpä alkuperäisiä, vaikka vaivaa vaatisikin - pellelajikkeet jääköön muiden ihmetyksiksi. Ainakin voidaan itse täällä harjoittaa vähän itsesensuuria; jos jokin "Jolokia" ei ole juuri jalapenoa vahvempi, silloin se ei ole jolokia! Vaan huijaus. Ja sama pätee näihin markettien habaneroihin sun muihin. Ne on nimennyt myyntiä tavoitteleva markkinointihemmo, ei chilintuntija.

Rince

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - maaliskuu 17, 2009, 16:13:43 ip
No, Scotch Bonnet *on* käytännössä sama kuin alkuperäinen, aito Habanero - vain hedelmän muodossa on se tunnettu suuri ero. Mutta nuo nimeämiset ovat jo ajat sitten menneet aivan perseelleen, eli SB-tyypin chinensejä kutsutaan Habaneroiksi ja Habaneroja Naga/Bih Morich/Jolokioiksi... Yhtä sirkusta! =)   

Eikös Scotch Bonnetin pitäisi olla skottilaisen lakin näköinen?

Eli siis sama kuin Bishops Crown, kapea yläpäästä ja levenee alaspäin?
Aika monet Scotch Bonnetit näyttävät kuitenkin tavallisen Habaneron muotoisilta...

Siemenketjukirje2:sta tuli pettymys, siemen jonka piti olla Scotch Bonnet olikin joku annuum, jolla oli vain Scotch Bonnetin tapainen muoto mutta ylösalaisin, eli tämäntapainen:

Aji Inferno

Piispanhattu on baccatum. Esiintyy muuten ainakin kolmella nimellä. Scotch bonnet on käytännössä tosiaan pelkkä muototyyppi, eli jos jokin ei siltä näytä, silloin se ei ole scotch bonnet, vaan luultavimmin normihabanero...

Niabo

Scotch bonnet red on kyllä mun ehdoton lempilajike jota tulen kyllä kasvattamaan joka kaudella ja reilusti! Sama polte kuin habanerossa mutta maku on HUOMATTAVASTI miellyttävämpi.

Suosittelen kaikille jotka haluavat haban kaltaista mutta makeampaa ja vähemmän kitkerää chiliä.

Toimii erittäin hyvin sekä tuoreena että kuivattuna.

KlausH

Onkohan " big sun" versio ollenkaan smankaltainen kun "Red Scotch Bonnet", näitä big suneja yritän saada onnistumaan täälläpäin...

MasaT

maaliskuu 16, 2011, 06:20:26 ap #12 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 16, 2011, 06:22:33 ap käyttäjältä Masa.T
Scotch bonnet tuntuu kyllä olevan sellainen lajike, etten ole tässä kolmen vuoden aikana saanut varmaan yhtäkään sellaisen näköistä chiliä kasvatettua, miltä scotch bonnetin pitäisi käsittääkseni  näyttää.! Nytkin tuli Australiasta punaisen ja keltaisen siemeniä mutta tila ei taida enää antaa myöten.
Orange scotch bonnet on silti nyt kasvatuksessa.- Ei mitään suuria odotuksia..

riinah

moi. oon uus tällä foorumilla mutta scotch bonnetiin oon koukussa, ja nyt kun oma hienon sadon tuottanut kasvi jäi kirvoineen parvekkeelle kuolemaan niin tuli mieleen kysyä että kasvattaako kukaan suomessa scotch bonnetteja myytäväksi asti?
matkustan itse talvisin jamaikalle ja tuon sieltä aina muovipussillisen pakkaseen, mut onhan ne tuoreet aina parempia.
ja nää mun mitä haen on ilmeisesti tuota "true jamaican scotch bonnet" -lajiketta. tässä kuva kasvista ennen kirvoja:


SALAMANDER1973

Tilasin Red Scotch Bonnetin siiduja Pepperseeds.eu:ta. 10 siidua 2.50 ostin 3 pussia ja sain 10 hungarian hot wax;ia freepien:ä
viisi idätin kahvin suodatinpussin sisällä ja ovat nyt noin 2-3 senttisiä taimia. siirsin ne just puolikkaisiin maitopurkkeihin,josta laitan ne pauliina altakasteluruukkuihin. :D :)

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: SALAMANDER1973 - toukokuu 10, 2015, 21:15:00 ip
Tilasin Red Scotch Bonnetin siiduja Pepperseeds.eu:ta. 10 siidua 2.50 ostin 3 pussia ja sain 10 hungarian hot wax;ia freepien:ä
viisi idätin kahvin suodatinpussin sisällä ja ovat nyt noin 2-3 senttisiä taimia. siirsin ne just puolikkaisiin maitopurkkeihin,josta laitan ne pauliina altakasteluruukkuihin. :D :)

Yleensä idätyksistä ja kasvatuksista pidetään päiväkirjaa, ja chililajikkeiden arvostelut keskittyy lähinnä makuun ja kasvin ominaisuuksiin.
Onnea kasvatteluihin ja päiväkirjaan  ;).

SALAMANDER1973

olen täytellyt muistiota koneen muistille kun jaksan ja kerkeän niin laitan kasvatuspäiväkirjan tuone kasvatuspäiväkirja osioon. ;D ;)