tammikuu 08, 2025, 22:18:59 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Elintarviketeollisuus huijaa meitä.

Aloittaja ChiliPola, huhtikuu 08, 2011, 13:45:29 ip

« edellinen - seuraava »

Janne

Mikäs lammastilalla oli pielessä, eikös teuraslampaat pääsääntöisesti laidunna ulkona kasvukautensa ihan jo kustannussyistäkin?
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

ingeniero

Paskaset olot ja työhönsä kyllästynyt isäntä. Lampaat oli enemmän kuin paskassa, tilat siivoamatta ja isäntää ei kiinnostanut paskaakaan koko homma.
No se on nykyisin isäntä ilman lampaita, liekö joku vihjannut oloista ;D

chilimieli

Kaveri pakkaa hesen pihvejä, on kuulema "luomua ja luutua". ;D
Ei kai, sanoi ettei itse ainakaan syö enää puoliakaan siitä paskasta mitä näkee pakattavan kuluttajille.

Itse myös ruuan kanssa tekemisissä oltuani voin sanoa, että siinä vaiheessa kun ravintoloiden käyttämä maito ja kerma säilyy puolivuotta avaamattomana tölkissä, HUONEEN LÄMMÖSSÄ, se herättää jo epäilyksiä. :-X
Parasta on myös tämä kauppojen "kinkku", joka on siis ihan oikeasti paskaa makkaraa, josta on edes lihaan verrattavia tuotteita maksimissaan puolet.. Huh huh, tuoteselostuksessa ei ole mitään mainintaa oikeasta kinkusta, vaan lähinnä sian lihan osasista ja silavasta (joka on varmaan aivan toisesta päästä pikku nassea).WTF!?

On olemassa myös niin räikeän pinkkia salamia, että sen hohto katsottaessa syöpyy aurinkolaseistakin läpi. 8)

Legoinsinööri

Lainaus käyttäjältä: linker - huhtikuu 11, 2011, 16:22:24 ip
99% ihmisistä ei ajattele identiteettiä lihan/muunsyöjä.
Eikä tarvitsekaan. Useimmat syövät arkiruokana mitä sattuu
eivätkä uhraa ajatustakaan sille. Hinta ratkaisee, ja tavoitteena
on nälän poisto.

Ja kauppa myy mitä halutaan.


Jeh, lähinnä ajattelin sitä että ihminen pitää kyllä lihasta kiinni ruokavaliossaan kynsin ja hampain kiinni. Se että mitä se liha todellisuudessa on ja mitä sen eteen olisi oikeasti valmis tekemään on sivuseikka. Totta hitossa kaupat myy mitä halutaan ja sama pätee myös tuotekehitykseen. Porukka haluaa sokeritonta, rasvatonta ja terveellisempää. Tuotekehityksessä lisätään enemmän tarpeetonta korvaavaa paskaa ja yritetään lisätä niitä jo aikaisemmin poistettuja ravintoaineita.

Lainaus käyttäjältä: ingeniero - huhtikuu 11, 2011, 16:35:11 ipMikäli legon kritiikki kohdistui muhun, niin metsään meni.

En mä noita ole keneenkään kohdistanut. Animalian linkkikin tuli kaivettua samalla kun kiireessä yritin etsiä mitä niihin broilereihinkaan tungetaan eli miten "lihaa" ne on verrattuna noihin Maniscalcon mainitsemiin makkaraan ja mukakinkkuun.

ingeniero

Ok:)

Jotenkin ajattelin et ku menin kritisoimaan väliin broilerin "hyviä oloja", niin oisit kuittaillu siihen.

Mun mielest tuo Castoreum on aika kova aine, majavan anaalia parantamaan vaniljan makua.

Legoinsinööri

Ja Castoreumia piti jo pariin otteeseen mainita ihan kiinnostavaksi :P Ei ihan eka ajatus kun puhutaan luonnollisista makuaineista. Montahan majavaa niidenkin ahterien takia on listitty :P

linker



...en tiedä mutta nuotiolla paistettu majavan häntä on iljettävimmän makuista, mitä olen koskaan maistanut.
    olisi varmaan täytynyt olla chiliä mausteeksi.

    S-ryhmän brändi: X-tra grillimakkara on hyvää. Olkoon lihapitoisuus (en ole katsonut) mitä hyvänsä: pitää vain tankata enemmän


 
 

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: chilimieli - huhtikuu 12, 2011, 00:56:29 ap
Itse myös ruuan kanssa tekemisissä oltuani voin sanoa, että siinä vaiheessa kun ravintoloiden käyttämä maito ja kerma säilyy puolivuotta avaamattomana tölkissä, HUONEEN LÄMMÖSSÄ, se herättää jo epäilyksiä. :-X


Mites suurkeittiöiden käyttämä munamassa? Tuotemerkkiä en muista, mutta kympin jerrykannuissa saa. Raakaa, rakenteeltaa rikottua kananmunamassaa. Säilyy avattunakin kuukausia  ;D
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

ingeniero

Lainaus käyttäjältä: Legoinsinööri - huhtikuu 12, 2011, 08:56:03 ap
Ja Castoreumia piti jo pariin otteeseen mainita ihan kiinnostavaksi :P Ei ihan eka ajatus kun puhutaan luonnollisista makuaineista. Montahan majavaa niidenkin ahterien takia on listitty :P


En pääse tuosta järkytyksestä varmaan koskaan yli vaikka tähän asti olen pelotellut ihmisä nugetti-ja kalapuikkotarinoilla.
Toivottavasti toi majavan ahteri ei ole Euroopassa käytössä :-X

koshui

Lainaus käyttäjältä: ingeniero - huhtikuu 12, 2011, 11:59:56 ap
Lainaus käyttäjältä: Legoinsinööri - huhtikuu 12, 2011, 08:56:03 ap
Ja Castoreumia piti jo pariin otteeseen mainita ihan kiinnostavaksi :P Ei ihan eka ajatus kun puhutaan luonnollisista makuaineista. Montahan majavaa niidenkin ahterien takia on listitty :P


En pääse tuosta järkytyksestä varmaan koskaan yli vaikka tähän asti olen pelotellut ihmisä nugetti-ja kalapuikkotarinoilla.
Toivottavasti toi majavan ahteri ei ole Euroopassa käytössä :-X


http://blog.wadairy.com/2011/04/just-plain-wrong/

Pienellä hakemisella selviää, että tätä tuotetaan myös synteettisesti (castoreum absolute replacer ja kilpailijat) ja on enimmäkseen käytössä kosmetiikka tuotteissa ja hajuvesissä.

En minä tätä näe mitenkään omituisena, luomuakin vielä. Jos sitä verrataan vaikka fosforihappoon niin mieluummin syön reviirin merkkauseritteitä. FDA:n EAFUS lisäainelistassa on satoja 'mielenkiintoisia' yhdisteitä joiden rinnalla castoreum on suurta herkkua.

Mielenrauhaa? EU listaa castoreumin jalostamattomana syömäkelvottomiin maataloustuotteisiin.

P.S. Coca Cola on vaan liian hyvää, pakko juoda :)

koshui

huhtikuu 12, 2011, 14:22:53 ip #30 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 12, 2011, 14:46:06 ip käyttäjältä koshui
Suosittelen Felicity Lawrencen kirjoja Not On A Label ja Eat Your Heart Out mikäli haluaa lueskella lisää globalisoituvasta ruuantuotannosta.
Jos ei lukeminen kannata niin aiheesta on useita dokkareitakin.
Mieleen on jäänyt ainakin Erwin Wagenhoferin We Feed The World joka ei nyt kovin syvääluotaava ole, mutta ihan hyvä aloitus nykyaikaiseen ruuan tuotantoon.
Hubert Sauperin Darwinin Painajainen ja Marie-Monique Robinin The World According to Monsanto ovat myös mielenkiintoisia.

Objektiivistä näkökulmaa näistä lienee turha hakea  :o

Herpiili



Siinäpä aiheeseen liittyvää katsottavaa ;)

Jahvetti

Vähän taas asian vierestä, mutta eiköhän se jo ala oleen mun tavaramerkki.

Siis majava. En ole perärauhasta maistanut, mutta liha on hyvää. Toistan, majavan liha on hyvää.
En tosin ole tuoreeltaan maistanut, mutta purkitettuna kyllä :D

Kainuussa jos liikutte niin  "sensuroitu jo valmiiksi" yritys myy kaikkea muutakin herkkua. Mm. ilvestä on tullut heiltä ostettua.
Ja meillä koirat syö sitä mitä ihmisetkin...
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013

Nisc

Tottahan tuo "myydään sitä, mitä ihmiset ostaa" on, mutta toisaalta ihmiset ostaa sitä mitä eniten markkinoidaan. Vaikkapa "äitien tekemää ruokaa". Jos pertti perusjannulle mainostettaisiin samassa mittakaavassa todellisen lihantuotannon tilasta, niin eihän se sitä lihaa ostaisi. Vaan sitä markkinoidaan, mitä on halvin tuottaa ja mistä saa eniten rahaa irti. Sepä juuri on kieroutunut tässä globaalissa ruokateollisuudessa, että eettisyys on jäänyt aivan toissijaiseksi asiaksi.
Luulen tietäväni, että tiedän luulevani.

LupeKani

 http://www.sub.fi/madventures/ Siinäpä paneudutaan myös aiheeseen, Rikulle ja Tunnalle sopivaan tyyliin.