kesäkuu 26, 2024, 08:08:10 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilikastikkeen Valmistaminen Kotona

Aloittaja Nakki, toukokuu 25, 2011, 21:21:14 ip

« edellinen - seuraava »

Nakki

toukokuu 25, 2011, 21:21:14 ip Viimeisin muokkaus: toukokuu 26, 2011, 09:20:02 ap käyttäjältä Nakki
Heippa! Oon uusi kaupungissa.

Yritin ennen rekisteröitymistä löytää täältä chilifoorumilta reseptin miten tehdä itse chilikastike. En löytänyt.
KVG:llä löytyi joku HS.fi:n resepti, mutta muutkin reseptit kiinnostaisi.
Kauppojen kastikkeita on kokeiltu melkein kaikki mitä löytyy, uuteliemet jää nykyään kaupan hyllylle.
Suosikkini tällä hetkellä: Blair's Pure Death, Pain100 ja jokunen muu...

Viikonloppuna hain Tammelan torilta pläjäyksen erilaisia Annuumeja ja Jalapenoja. Aattelin jos osasta vois vääntää jonkun liemen, mutta miten...

Eli miten valmistaa kotona chilikastiketta? :)





Edit: Kiitokset kaikille jotka on jo reseptiä laittaneet, ja etukäteen niille, jotka niitä jatkossakin laittavat. Onhan se hyvä kasata niitä vähän saman otsikon alle. :)
Any marriage where the female is allowed to speak and wear clothing is doomed to failure. -Quark-

Macex

Kannattaisko koittaa ekana väsäillä chiliketsuppia? :) Itellä olis jemmassa parit ketsuppi ohjeet.

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

linker

minkä takia?
Kastikkeen valmistusmenetelmät kiinnostavat varmaan monia muitakin.

Nakki

toukokuu 25, 2011, 21:42:45 ip #3 Viimeisin muokkaus: toukokuu 25, 2011, 21:48:23 ip käyttäjältä Nakki
Oon laittanu noi pahemmanmakuiset uutemömömmöt ketsuppien ja sinappien sekaan, sielä ne mennöö jotenkin. Ja ketsupin kulutus on vähentynyt chilikastikkeiden viedessä niiden tilaa.
Mut kyllä nyt kiinnostais kokata, tai ainakin kokeilla joku ihan chilikastike kerran noita on tossa kaappi pullollaan.
:)
Any marriage where the female is allowed to speak and wear clothing is doomed to failure. -Quark-

Rundari


Nakki

Kiitokset!  :)
Mielenkiintoinen. Aika paljon enemmän tavaraa tuossa mitä siinä hs.fi:n linkissä, mutta pitäähän tuota kokeilla jahka saan noi puuttuvat aineet. Taitaa olla tavallista mausteisempi kastike, kun esim. Pure Death:n sisältö on tuoteselostuksessa aika simppeli, mut ei silti mitään hajua kuinka niillä aineksilla sais tehtyä itte yhtä hyvän soosin. Salsa De La Muertessahan sitten taas on huomattavasti enemmän kaikenlaista niinkuin tuossa linkissäkin.

Mutta pistän talteen ton reseptin, ja lisääkin saa laittaa jos vaan löytyy. :)
Any marriage where the female is allowed to speak and wear clothing is doomed to failure. -Quark-

masaiman

Sen verran hyvä topikki et pakko kirjoittaa "tyhjä" viesti et saa tän nousemaan itselle vastauksiin.

MasaT

Itse pidän eniten "porkkanamuussi"- pohjaisista kastikkeista. Tässä yksi ohje, minkä pohjalta voi kehitellä.
http://www.hotsauceblog.com/hotsaucearchives/belizian-habanero-hot-sauce-recipe/
Yleensä olen vielä lisännyt hieman atamonia kastikkeen säilymiseksi. Jos kastike tuntuu liian löysältä, voi lisätä hieman ksantaanikumia.(löytyy varmaan kaupoista maustehyllyköstä.)

Avon Barksdale


mulkku


1.habanero 200-300 grammaa
2. puolikas sipuli
3. 3-5 valkosipulin kynttä
4. suolaa maun mukaan.

laita kattilaan pikkuisen vettä, habanerot, sipuli ja valkosipuli. anna hymyillä pienellä tulella vartin verran. soseuta sauvasekoittajalla. mausta suolalla.

sopii kaiken kanssa.

Disturbed

Itse tuossa joku aika sitten tein tälläisen ketsuppityylisen chilikastikkeen:

Tarvikkeet:

-Habaneroja (itse ostin kaupan ''hapsuja'', huijasin kun omat chilit eivät ole valmiita) n,200g
-Tomaattipyrettä n.50g
-Tomaattisosetta 360g
-Balsamicoviinietikkaa n.ruokalusikallinen (eli noin 15ml)
-Mangoviipaleita sokeriliemessä 1 purkki
-Valkosipulia n.100g (jos valkosipulia meinaa käyttää, niin pitää sitä samantien lyödä kunnolla)
-Suolaa
-Yrttimaustetta

Sitten vain nakkasin tomaattipyreen,- että murskan kattilaan porisemaan hetkeksi. Tällä välin hienonsin valkosipulin, hapsut ja mango viipaleet, jonka jälkeen nakkasin nekin kattilaan kiehumaan. Annoin ensin olla jonkin puolen tuntia kovalla lämmöllä kattilan, jonka jälkeen pienensin lämpöä jonnekkin 2-3 huittelle.
Annoin olla n.2 h aina välillä sekoitellen.

Lopuksi näytin kastikkeelle sauvasekoitinta tasaisen tuloksen varmistamiseksi.

Hyvää ketsupin korviketta ja ihan mukavan tulistakin.

Ryhis

Mites säilyvyys näissä sooseissa? Itse en paria päivää kauemmin pitäisi..

Mikä olisi sellainen resepti, että soosia voisi vääntää ex tempore. Kamat löytyisi aina?

Tomaattipyrettä - säilyke
Tomaatteja - säilyke
Chiliä pakkasesta
Etikka, sokeri, suola, pippuri

Mitä muuta?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MasaT

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - kesäkuu 18, 2011, 22:01:20 ip
Mites säilyvyys näissä sooseissa? Itse en paria päivää kauemmin pitäisi..

Mikä olisi sellainen resepti, että soosia voisi vääntää ex tempore. Kamat löytyisi aina?

Tomaattipyrettä - säilyke
Tomaatteja - säilyke
Chiliä pakkasesta
Etikka, sokeri, suola, pippuri

Mitä muuta?

Atamonia.;)

Ropocoo

kesäkuu 18, 2011, 22:59:55 ip #13 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 18, 2011, 23:04:02 ip käyttäjältä Ropocoo
Pirun hyvä chilisoosi

Tomaattipyrettä 2prk
puolikas sipuli keskikokoinen
valkosipulia maun mukaan 1-200kpl   ;D
omenahilloa 1/2 dl
hedelmäjuoma omena-appelsiini-passion-sitruuna (rainbow), sen verran et soosi on sopivan paksua ehkä 2dl,
jos ei ole tätä niin ananas, appelsiini, omena yms. mehu toimii luultavasti lähes yhtä hyvin.
suolaa maun mukaan

Chiliä sekaan..  ::)

Laittelin ite vielä sekaan vihreitä tomaatteja (etikka / sokeri liemessä) jos ei ole niin etikkaa ja sokeria varmaan kannattaa lisätä.

Eli etikkaa reilu loraus ja sokeria 3rkl...

kattilaan kaikki sekasin ja antaa miedolla lämmöllä muhia 20min..
"Chuck Norris voittaa sinut 400m juoksussa kahdella kierroksella."