Tänä vuonna myöhässä, ensi vuonna ajoissa...

Aloittaja Mog-, kesäkuu 21, 2011, 20:20:58 ip

« edellinen - seuraava »

Mog-

Red Dominican viimeisetkin podit aloittivat kypsymisen ja maanantaina koittaa sadonkorjuu. Koko kasvi tyhjäksi, vähän saksimista talvetuksen takia ja mössöjen kokkaus olisi maanantain ohjelma.

Tarkoitus olisi kokata seuraavaa: Satsuma pohjainen, limellä maustettu. Appelsiini-sitruuna ja Mango jota myöskin limellä maustetaan.
Tarkoitus koittaa tehdä hiukan eri tulisuudella kaikki. Reseptiä laitan maistelun jälkeen jos maku osoittautuu positiiviseksi. Kuvia sähläyksestä joka tapauksessa tulossa.  ;)

Hot Lemonin ja Jamaican Bellin podit eivät ole vieläkään ruvenneet kypsymään, mutta odotetaan odotetaan jos ne vielä siitä.

Ensikauden lista on valmis ja kun viimeisetkin siemenet saapuvat (huomenna?), niin varmaan aloittelen uuden kauden päiväkirjan ja taidampa esitellä itseni myös virallisesti foorumille tuolla esittely osiossa.
Kipu syntyy kun heikkous poistuu kehosta

Päiväkirja vuosimallia 2012

Liikuntapäiväkirja

Mog-

Doddiin.
Red Dominica luovutti podinsa. Pari pientä on käytetty jo aikaisemmin omiin sipsi dippeihin ja nyt lähti siis loput.
Satoa tuli huimat 100g.  :D
Samalla tuli mössöt keiteltyä. Aikaa meni ja väkerrys oli keittiössä kovaa. Tuloksena ihan hyvän makuista, miedon tulisuuden omaavia mössöjä.
Saa nähdä miten maku vaihtuu kun jäähtyy kunnolla ja seisahtaa.
Pahin pelko tosin toteutui, kun osa pelätyistä piltti purkeista ei kyennyt menemään ilmatiiviisti kiinni. No onneksi ovat miedolla tulisuudella niin pitää kuluttaa nopeasti.

Kuvaa:


Hurja sato, tasan 100g siis.


Mitenkäs se ruokaympyrä menikään?  ;)


4pilttiä mangoa. 4sitruuna-appelsiinia. 3+iso Satsumaa.

Kokkaus vaiheesta ei ole kuvia koska kaikki varmaan tietävät miltä kirkkaan keltainen mössö näyttää kattilassa kun sitä on chilillä höystetty.  ;)
Ohjeet olivat yksinkertaiset elikkäs:

2mangoa                                            purkillinen mangoja liemineen (425g)           appelsiinia 900g                  kilo satsumia
reilu desi hillosokeria                             puoli desiä hillosokeria                              kilo sitruunaa                     1limen mehu
loraus vettä                                        1 chili                                                   4 chiliä                             4 chiliä
2 chiliä                                              vähän hunajaa                                        2dl hillosokeria                    ruokalusikallinen hunajaa
2limen mehu + sitruunan kuorta                                                                         ruokalusikallinen hunajaa      reilu 2dl hillosokeria
hunajaa vajaa ruokalusikallinen                                                                          loraus vettä

Mietoa siis tehtiin, osittain muiden tahojen toiveesta.  ;)
Kamat plenderiin, siitä kattilaan, kun kiehuu niin sokeri sekaan. Sekoitellaan ja annetaan kiehua erittäin miedosti noin 10min.
Painot ovat siis kuorineen kaikkineen, jotenka melko paljon tuosta lähti, kun rankalla kädellä tuli siivottua ja "perattua" hetelmät. Tarkemmin kokkailtuna, noilla mitoilla tulis varmaan sellanen 1desi enemmän tavaraa per resepti.
Kipu syntyy kun heikkous poistuu kehosta

Päiväkirja vuosimallia 2012

Liikuntapäiväkirja

hessi

ai ai jai ku näyttää herkulta,
mago/lime/satsuma on hieno yhdistelmä, kokeile seuraavalla kerralla keitto vaiheessa sekaan vielä tähti anista antaa mahtavan vivauksen
samoin kuin tuore inkivääri :)
lähes Hessin herkku eli caribianmix chili hillo :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Mog-

Lainaus käyttäjältä: hessi - lokakuu 03, 2011, 22:41:47 ip
ai ai jai ku näyttää herkulta,
mago/lime/satsuma on hieno yhdistelmä, kokeile seuraavalla kerralla keitto vaiheessa sekaan vielä tähti anista antaa mahtavan vivauksen
samoin kuin tuore inkivääri :)
lähes Hessin herkku eli caribianmix chili hillo :)

Kiitokset vinkeistä.
Noista simppeleistä resepteistä on helppo lähteä kehittelemään, kunhan vaan noita ehtii ensin maistaa.
Kipu syntyy kun heikkous poistuu kehosta

Päiväkirja vuosimallia 2012

Liikuntapäiväkirja

Mog-

Hot lemon ja Jamaican bell rupesivat vaihtamaan väriä.
Olin jo näistä toivon melkein menettänyt ja miettinyt käyttö tapoja raaoille podeille. Näköjään syys aurinko paistaa niin mukavasti tohon ikkunalaudalle että jaksavat vieläkin kypsyttää..  :)

Podeja on molemmissa 6-8 joten eiköhän kaikki ehdi ensimmäisten perässä nyt sitten kypsyä.

Hot lemoneista valmistan varmaankin salaattikastiketta ja kelloille teen jotain mitä nyt mieleen juolahtaa (lue: syön suoraan oksilta).  ;)


Näihin iloisiin tunnelmiin on hyvä lopettaa tämän tynkäkauden kirjoittelut ja muistiinpanot ja siirtyä kokonaan tuonne uuden otsikon alle.
Kipu syntyy kun heikkous poistuu kehosta

Päiväkirja vuosimallia 2012

Liikuntapäiväkirja