tammikuu 08, 2025, 21:38:00 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


InkRosen eväät

Aloittaja InkRose, elokuu 29, 2011, 11:43:13 ap

« edellinen - seuraava »

InkRose

Päätin sitten viime aikojen reseptikyselyiden innoittamana aloittaa minäkin oman ruokaketjun. Käynnistyksen saa kunnian suorittaa hyvin vaatimaton reseptimodaus, elikäs tsilituunaus, joka jäi harvinaisen onnistuneena mieleen viime talvelta.

Hunajainen hirvipaisti tehdään Pastanjauhajien syysruokakilpailun voittajareseptin mukaan:


  • n. 500 g hirven paistia

  • 1 pieni tai keskikokoinen sipuli (itse laitoin kaksi, kun pidän sipulista)

  • 2 dl kermaa (ei mitään kevythässäköitä tai kasvirasvoja)

  • voita

  • 1 rkl hunajaa

  • suolaa

  • pippuria

Ja lisäsävyä antaamaan
  • savurocotojauhetta (itse käytin Tammisillan herkkua kun ei omia ollut)



Putsaa lihasta ainakin enimmät kalvot ja kuutioi noin peukalon pään kokoisiksi paloiksi. Ruskista lihat voissa pienissä erissä ja siirrä uunivuokaan. Kuori sipulit ja pilko fiiliksen mukaan; heitä pataan. Nekin voi halutessaan kuullottaa pannulla kun se kerta lämmin on, mutta ihan hyvin pehmenee kyllä sellaisenaankin. Lisää pataan kerma, hunaja, suolaa, pippuria sekä savurocotojauhe. Vähän kannattaa tässä välissä sekoittaa aineksia ja sitten uuniin vaan, muistaakseni kypsentelin 150 asteessa 3-4 tuntia, vuoka ritilällä uunin toiseksi alimmalla tai alimmalla tasolla. Tuon jälkeen oli nestettä haihtunut sen verran että osa lihoista oli kevyesti paahtunut jäätyään pinnan yläpuolelle.

Sopivaa rocoton määrää en osaa sanoa tarkalleen, kun itse kokeilu suoritettiin annosta maustamalla. Luulisin että teelusikallisen voipi laittaa suht turvallisin mielin, vähemmän jos on isotätejä tai -setiä syömässä. Lisukkeena toimi kaupan valkosipulikermaperunat juustokuorrutuksella. Oli aika hyvää. ;D

InkRose

Helppo aamiaismunakas. Tai vaikka iltapala jos siltä tuntuu. Suht täyttävä eväs kuitenkin.

-kolme normikokoista kananmunaa -> kippoon ja haarukalla rakennetta rikki
-Parmesaania tai geneeristä kovanpuoleista pastajuustoa suht hienona raasteena munien sekaan (sillee sopivasti, ehkä 1 rkl per muna), mustapippuria myös (itse laitan 4-5 pippuria halvan kokkiveitsen lappeella murskattuna - myllykin käy ihan komeasti jos semmoinen löytyy)
-purkki vaaleaa tonnikalaa paloina -> toiseen kippoon
-pari-kolme (tai enemmän jos siltä tuntuu) rkl Poppamies Thor-soosia tunan niskaan, sekoitellaan joukkoon
-about puoli desiä juustoraastetta jos huvittaa)
-Toki myös jotain tulisia paprikoita tai muuta kasvista voisi joku sekopää tuohon silputa kaveriksi

-vapaavalintainen paistinpannu kuumenemaan, en kuitenkaan suosittele talon suurinta muurikkaa valitsemaan. Ei kannata täysille laittaa, joku 4 tuntuisi ainakin meidän liedellä olevan passeli että ehtii kasata koko höskän. Voita kuumaan pannuun, muna-parmesaani siihen, siirtele tarvittaessa sen verran että koko pannun pohja on kananmunan peitossa. Ripeästi tonnikalat päälle, itse levittelen tasaisesti pitkin. Viimeiseksi juustoraaste jos sitä on, sen levitän yleensä vain puolen lätyn päälle. Kun muna alkaa olla lähes kypsä, ujuta notkea lasta juustottomasta laidasta munakkaan alle ja käännä toisen puolen päälle. Anna hetki vielä kypsyä, että paketti pysyy kasassa. Nosta lautaselle ja haarukoi kitaasi.

Koitan muistaa ottaa jopa kuvan seuraavalla kerralla kun teen tätä.