lokakuu 06, 2024, 08:16:19 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilimarinoidut valkosipulinkynnet

Aloittaja Horna, joulukuu 13, 2011, 09:51:04 ap

« edellinen - seuraava »

Horna

joulukuu 13, 2011, 09:51:04 ap Viimeisin muokkaus: joulukuu 13, 2011, 11:34:12 ap käyttäjältä Horna
Yritin tehdä mahdollisimman laadukkaista raaka-aineista tämän. Tietysti kukin tavallaan vaihtaa raaka-aineen toiseen vastaavaan, epäilenpä että yhtä lailla hyvää tulee!

Elikkä, omasta lemon drop sadosta ensimmäinen kokkailu:

marinadi:
2dl neitsyt oliiviöljyä
1 dl valkoviinietikkaa (pitkään kypsytettyä, ei mitään rajamäen sotkuja)
2 rkl hunajaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 hienonnettua chilipalkoa

ja tietysti itse valkosipulit:
6 luomuvalkosipulia
1 kokonainen chili per purkki enemmän ja vähemmän koristeeksi

Sekoita marinadin ainekset valmiiksi. (kaikki sekaisin vaan ilman sen kummempia säätöjä).
Irrota kynnet kannasta (älä turhaan kuori kynsiä vielä) ja keitä niitä 3-10 min. Itse suosin hyvin lyhyttä keittoaikaa (3-4min), kun pidän napsakoista kynsistä pehmeiksi keitettyjen sijaan. Heitä vesi kattilasta viemäriin ja valkosipulin kynnet ensimmäiseen kulhoon minkä löydät. Laita nyt marinadisi kattilaan ja levylle. Tarkoitus on kiehauttaa se. Tällä välin voit alkaa kuorimaan keitettyjä valkosipulin kynsiä - onnistuu huomattavasti helpommin keittämisen jälkeen.

Kun marinadi on kiehahtanut ja kynnet kuorittu, laita kynnet purkkeihin (ja kokonainen koriste chili) ja kaada marinadi päälle. Sulje purkit ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Kun purkit tuntuu suunnilleen huoneen lämpöisiltä laita ne jääkaappiin vähintään viikoksi. Suosittelisin silloin tällöin ravistelemaan niitä kun öljy tuppaa erottumaan etikasta jääkaapissa.
Viikon jälkeen kun viimein pääsin maistamaan menikin sitten koko purkki siltä istumalta - minulla oli tosin verrattain pienikokoisia purnukoita, n. 1dl.. Mutta kovin hyvää oli :D

edit: tuplamerkintöjä poistettu
"sä vaikutat normaalilta, joten ilmeisesti et ole sukua"
-kauko röyhkä