tammikuu 08, 2025, 21:37:15 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Pakastettujen chilien kuivatus

Aloittaja Misu, maaliskuu 08, 2005, 22:24:58 ip

« edellinen - seuraava »

Misu

Viime syksyn sato oli aika tuottoisa ja lykkäsin ylijääneet chilit pakkaseen säilytykseen. Nyt on sitten vielä muutama pusillinen pakaste-habaneroja, apacheja yms. jäissä ja talven yli säilyneet chili-puskat pukkaavat jo tuoretta hedelmää.   :D

Osaisiko joku sanoa onnistuuko pakastettujen chilien kuivatus siinä missä tuoreidenkin, vai onnistuuko ollenkaan? Uunissa ehkä hieman vaikeaa ainakin kuivata, kun on kaasu-uuni. Jauhetta olisi haboista tarkoitus tehdä, nyt kun on pikkuinen silppuri käytössä.

Entä voiko pakastetuista chileistä tehdä tuoreen lailla esim. etikkaista kastiketta tabasco-tyylisesti? (ensin sulatus?) Tietty myös kiinnostaa liukeneeko pakastettu chili normaalisti alkoholiin, jos tekisi lisää haba-vodkaa..  :wink:

Timo

Taitavat pakastimessa olleet kuivua jopa paremmin kuin tuoreet, johtuen solukkojen rikkoutumisesta pakkasessa. Itse kuivasin pakastettuja chilejä silppuamalla ne pieniksi jäisinä, sitten jonkin aikaa miedolla lämmöllä uunissa (ei liennyt välttämätöntä, nopeutti vaan) ja lopuksi kahvinsuotimessa monitorin jäähdytysaukkojen päällä. Hyvin hohkaaava lämmityspatteri todennäköisesti ajaa saman asian.

Kyllä niistä pystyy myös soosia tekemään, pakastamisen heikkoutenahan on vain tuo rakenteen rikkoutuminen joka ei sattuneesta syystä paljon kastikkeessa haittaa :)