lokakuu 07, 2024, 02:30:46 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tom Yum

Aloittaja Horna, tammikuu 03, 2012, 14:52:59 ip

« edellinen - seuraava »

Horna

Eilinen väsättiin yhdistelemällä netistä löydettyjä reseptejä oma versio tästä Tom Yumista:

400gr isoja katkarapuja
3rkl kalakastike
1 kanaliemikuutio
1 lime
200gr siitakesientä taikka herkkusientä
2 sitruunaruohon vartta
chiliä main mukaan? Itse käytin fataliin naga morich tahnaa
Vihreää curry tahnaa
Normikokoinen porkkana
Kafferlimen lehti (minulla ei ollut mutta toimisi varmasti hyvin)
Tuoretta inkiväären juurta
Valkosipuli (4 isoa kynttä)
6-8 luumutomaattia
½ punainen paprika
Suitsukkeet palamaan
Kokkailumusaksi Robert Rich - Rainforest

Silppua sitruunaruohon varret pieneksi ja laita kahteen desiin vettä kattilaan, leikkaa veitsellä suikaleita limen kuoresta (kuori se kokonaan) ja laita suikaleet myös kattilaan ja kiehumaan. Keittele pienellä lämmöllä 15 min. Tällä välin voit suikaloida porkkanan ja paprikan (sellaisia ison stidin kokoisia suikaleita vaikkapas) ja ottaa katkaravut sulamaan. Pilko sienet ja tomaatit jonkun kokoisiksi. Silppua valkosipuli, chilit ja inkivääri (2cm pala riittänee) pieneksi.

Ota kattila kiehumasta ja suodata liemi talteen sihvilän läpi, sitruunaruohot ja limen kuoret roskiin.
Laita kattilaan kattilaan 8-9dl vettä sekä äsken keittämäsi limenkuori/sitruunaruoho liemi.

Nyt lisää keitokseen kaikki paitsi porkkanat, katkaravut ja paprika.
Valkosipuli, chilit, 2 kpl kafferlimen lehteä, kanaliemikuutio, sienet, tomaatit sekä inkivääri myös sekaan. Laita vielä vihreää curry tahnaa n.2 teelusikallista, kalakastiketta varmaan ensin kaksi ruokalusikallista, ja ihan lopuksi lisää jos tuntuu että saa olla suolaisempaa. Puristele mehut kuorimastasi limestä keitokseen. Nyt anna sopan kiehua hiljaksiltaan semmoisen 15 min.

Ota liedeltä, laita katkaravut sinne (ei haittaa vaikka vähän jäässä vielä) sekä porkkanat ja paprikat. Anna jäähtyä 5 min kattilassa (näytti hieman vetäytyvänkin siinä) ja syömään. Korianteria koristeeksi! Meni koko keitto kertaalaakista kahtee pekkaan (ja meidän taloudessa toinen näistä pekoista on todella pieni ja vähäruokainen) :D Nam!
"sä vaikutat normaalilta, joten ilmeisesti et ole sukua"
-kauko röyhkä

Tyttii


Tärähtäneet tarveaineet. Mm. palmusokeri, lemonleaves, suppikset, kuivattu sitruunaruoho.


Lopputulos. Tomaattia ei löytynyt kuin yksi. Mut hyvää oli! Törkeistä kuvista huolimatta.

Pitäisköhän hakea ruokakuvaajan paikkaa?
Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Rundari

Kannattais laittaa macro kuvaus jos meinaa kameraa pitää sentin päässä kohteesta :) Mutta joo, tuollasta jotain tarttis itekkin kokeilla. Ainakin viimekertanen panang curry chicken oli varsin toimivaa.

Horna

Kiva jos on maistunut - epäilemättä nuo suppikset antoi hyvää makua tuohon! :) Tuossa pöperössähän on se kiva, ettei se ole niin raskas pommi kehollekkaan.. :)
"sä vaikutat normaalilta, joten ilmeisesti et ole sukua"
-kauko röyhkä

Jahvetti

Lainaus käyttäjältä: Rundari - helmikuu 01, 2012, 17:42:36 ip
Kannattais laittaa macro kuvaus jos meinaa kameraa pitää sentin päässä kohteesta :) Mutta joo, tuollasta jotain tarttis itekkin kokeilla. Ainakin viimekertanen panang curry chicken oli varsin toimivaa.


Eiköhän tuosta kuvasta saa irti ihan sen mikä on tarkoituskin?

Kamerakerhot toimii ihan omilla sivuillaan. ;)
#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013