tammikuu 08, 2025, 21:48:24 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Noviisi kyselee

Aloittaja eeropeero, huhtikuu 19, 2012, 20:01:18 ip

« edellinen - seuraava »

eeropeero

Teinpä eilen hieman nuudeliwokkia ja ensimmäistä kerrtaa habaneroja. Laitoin 2 habaneroa noin neljän anokksen satsiin ja siitä tulikin yllättävän mietoa. Laitoin habanerot pannulle ihan paistamisen alkuvaiheessa ja miten olisiko se vähentänyt habanerjen tulisuutta?

tonttu

On sillä selkeä vaikutus syötkö hyvin öljyssä tiristettyjä/liuoteltuja habsuja vai tuoreita habanokareita. Toisaalta saattoi olla habsutkin miedommasta päästä. Kyllä parilla tuhdilla habanerolla pitäisi wokkiin tulla jo ihan tarpeeksi makua.

Mutta tosiaan öljyn seassa tulisuus tasottuu mukavasti ja juurikin alkuvaiheessa kannattaa pohjat tehdä. Sama määrä keitossa esmex voisi olla jo ihan eri kokemus.

dzamuto

Itse suosittelen että chilit lisätään "keittoihin" kuivattuna ja murskattuna, näin tulisuus pääsee kunnolla asemaansa ja tulisuus pysyy tasaisena, kehotan koittamaan esim. naga morich jauheen lisäämistä pienissä määrin vaikkapa kesäkeittoon.
Herkkä hipiäisille sanottakoon, että tulisuus keitoissa on kuitenkin paljon enemmän päällekäyvä kuin että liharuoan kanssa syötäessä
Kyllähän nuo aina jossakin mahtuu kasvamaan...