Tarvitaanko vesiviljelyssä enemmän hivenravinteita?

Aloittaja Chilivaari, tammikuu 16, 2013, 19:31:49 ip

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Jewen palstalla tätä jo ihmettelin, mutta ehkä on parempi kysyä sitä yleisemmällä foorumilla.


Yaralla on yksikomponenttilannoite Ferticare Kombi 1 multaviljelyyn ja yhdistelmä Hydro + salpietari (Calsinit) vesiviljelyyn. Havaitsin Kombin lähes identtiseksi Puutarhan Kesän kanssa myös hivenaineiltaan. Sen sijaan Hydrossa lähes kaikkia hivenaineita on tuplamäärä tai ainakin enemmän. Käyttömäärät ovat samat, ainakin Yaran ohjeiden mukaan.


Miksi? Onko selitys niin yksinkertainen, että maaperässä on jo noita hivenaineita, jolloin niitä ei tarvita yhtä paljon kuin vedessä?


   
Kopioin Yaran lannoitteiden tiedot vierekkäin ja yritin saada hivenaineet samalle riville, jotta vertailu helpottuu.


Tässä kummankin aineen nettisivut:
http://www.yara.fi/fertilizer/products/water_soluble_fertilizers/ferticare_kombi_1.aspx
http://www.yara.fi/fertilizer/products/water_soluble_fertilizers/ferticare_hydro.aspx


bluesman

 Puhtaassa vedessähän ei luonnollisesti ole mitään ekstraa, ainakaan riittävästi kasveja ajatellen. Hydrolannoitteessa pitäisi taasen olla kaikki tarvittava.  Onko sitten laskennallisesti niin että multa/turvekasvit eivät voi käyttää samoja pitoisuuksia kuin hydrokasvit? Juurten pinta-ala ei riitä turvekasvatuksessa maksimaaliseen toimintaan. Hydrossa vesi ympäröi koko juuriston. Jos turvekasvatuksessa käy näin, kasvi kuolee liikakasteluun. Vähäsen arveluita mutta jos kumpikin kasvatustapa/lannoitustapa pelittää niin ok.
En ole koskaan lisännyt hivenravinteita, paitsi eräänä kautena Mineral Magickiä joka sisältää runsaasti magnesiumia. Eipä ollut erityistä efektiä.

Chilivaari

Tuskin noista hivenaineista myrkytystiloja aiheutuu, jos vaikka Hydroa käyttää multaviljelyksillä, mutta toisin päin voisi tulla ongelmia. Kombi nyt ei sovellu vesiviljelyyn pitkävaikutteisten typpiyhdisteittensä vuoksi, mutta Puutarhan Kesää käytetään. Silloin saattaisi olla pulaa jostakin hivenaineesta.