tammikuu 09, 2025, 12:31:07 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Fatalii Gourmetin tuotteita Jättijaosta

Aloittaja Lihamestari, marraskuu 30, 2010, 20:14:48 ip

« edellinen - seuraava »

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 12, 2010, 12:50:04 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 11, 2010, 11:15:00 ap
Tämä kaikki voi - ainakin omissa hallusinaatioissani - tuottaa suomeen hyvin omaperäisen chilipitoisen keittiökulttuurin, jollaista vastaavaa ei maailmalta löydy. Nuo kolme "suomalaisten suosikkia" ovat siitäkin mielenkiintoisia, että ne näyttävät käytännössä korvaavan monet muualla maailmassa vallitsevat lajikkeet. Aji Cristal korvaa pitkälti esim. Jalapeñon, Lemon Drop Cayennen ja Naga taas Habaneron. Koska makukin on erilainen, syntyvä ruokakin on erilaista. Uskoisin myös, että suomi lienee maailman ainoa maa Etelä-/Väliamerikan ulkopuolella, jossa baccatum-laji on kaupallisestikin merkittävä! Kiitos siitä kaikesta kuuluu suomen chiliharrastajille! :)
Mä uskon, että "pienellä" työllä tämä onnistuu vallan mainiosti, kun meillä täällä härmässä ei vielä ole chilikulttuuria, eikä laajamittaista tuotantoa!
Aivan eri asia olisi tuoda uusia, vaikkakin loistavan makuisia lajikkeita markkinoille, jos hyllyt notkuisi jo Aji Kekkonen purkeista!
Tämän takia suomessa on alkoissakin euroopan mittakaavassa erittäin laaja valikoima viinejä, kun ei ole omaa tuotantoa!
Yritäppä ranskalaiselle myydä jotain Riojan tuotantoa! ;)

Enää tämä pitää saada suuren kansan tietoisuuteen ja siihen tarvitaa paljon työtä, markkinoitimielessä!
Maistattamista, reseptejä, uutuustuotteita jne.
Näin isot talotkin toimii uutuuksiensa kanssa! Kallista touhua, mutta veikkaan, että se loppupeleissä maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin...


Tuo on varmasti totta! Se, ettei meillä ole esim. minkäänlaista chilikulttuuria, mahdollistaa jonkin Aji Cristalin menestyksen. Meksikossa sitä ei saisi lävitse, koska kaikki käyttävät jo niiden omia "ikiaikaisia" lajikkeita... Ja jotenkin näin lienee aasiankin tulinen kokkaus syntynyt ja noussut nykyiseen kukoistukseensa.

Mistä tulikin mieleen... Jääkaapissa odottaa paholaisen possukääryläinen! :D

Lihamestari

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 12, 2010, 15:29:22 ip
Mistä tulikin mieleen... Jääkaapissa odottaa paholaisen possukääryläinen! :D

Niin mullakin, kaksi!! ;)
Tosin toinen on emännälle, mutta kun se ei niin hirveästä tulisuudesta tykkää, niin joudun varmaan "uhrautumaan"! ;D ;D
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 12, 2010, 16:13:22 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - joulukuu 12, 2010, 15:29:22 ip
Mistä tulikin mieleen... Jääkaapissa odottaa paholaisen possukääryläinen! :D

Niin mullakin, kaksi!! ;)
Tosin toinen on emännälle, mutta kun se ei niin hirveästä tulisuudesta tykkää, niin joudun varmaan "uhrautumaan"! ;D ;D


Kerrotko vielä kerran miten tuon possukiepin parhaiten valmistaisi? Eroaako nautakääryleen käsittelystä?

Lihamestari

Ei ero juurikaan!

Meilla duunissa menee sellainen 12 min @ 200 astetta (Metoksen monitoimiuuni), niin on pienen folion olla vietetyn lepohetken jälkeen just eikä melkein!
(nautaversiolla menee samassa lämmössä 8 minuuttia, että on medium)

Tossa kotiuunissa meinasin kokeilla 15 minuutta @ 200, niin luulis olevan ok!

Veivaan uunissa ihan vaan siksi, että ei olisi täytteet pitkin pannua, jos sen pannussa haluaa veivata, niin virittää siihen hammastikun!
Tommonen reipas lämpötila uuniin, että ei näytä ihan keitetyltä! ;)
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Lihamestari - joulukuu 12, 2010, 16:33:50 ip
Ei ero juurikaan!

Meilla duunissa menee sellainen 12 min @ 200 astetta (Metoksen monitoimiuuni), niin on pienen folion olla vietetyn lepohetken jälkeen just eikä melkein!
(nautaversiolla menee samassa lämmössä 8 minuuttia, että on medium)

Tossa kotiuunissa meinasin kokeilla 15 minuutta @ 200, niin luulis olevan ok!

Veivaan uunissa ihan vaan siksi, että ei olisi täytteet pitkin pannua, jos sen pannussa haluaa veivata, niin virittää siihen hammastikun!
Tommonen reipas lämpötila uuniin, että ei näytä ihan keitetyltä! ;)


Meni vähän sähläykseksi - mikrossa kun kiertoilmalla tuon herkun päätin valmistaa. 22 minuuttia 190 asteessa (sisältää lämpiämisajan) ei ihan riittänyt, mutta 10 minuuttia vielä lisää kääryle kääntäen tuotti mitä mainioimman tuloksen! Ja oli totisesti hyvää - selvästi paras paholaiskääryleeni tähän saakka, eli oikea resepti on selvästi löytynyt! :)  Ja potkua oli juuri sopivasti, ei liikaa eikä liian vähän. Tällaisia lisää!

Lihamestari

joulukuu 12, 2010, 18:32:22 ip #25 Viimeisin muokkaus: joulukuu 12, 2010, 19:21:04 ip käyttäjältä Lihamestari
Mullakin onnistui! ;)

Ainoa palaute töissä ensiviikolla on se, että täytettä ainakin noissa mun kääryleissä oli aivan liian vähän...
(mun on helppo sanoa, kun tiedän mitä sen pitäisi sisältää)
Sen takin omassa kääryleesä oli pikkasen liian vähän potkua! :(
Mutta savunagan ripsiminen korjas tilanteen! ;D
Sopi muuten tuo savustetun nagan maku, kun nyrkki silmään!!

BTW taitaa nää mennä pikkasen väärään ketjuu! ;)

Seuraavaan jutskaan kyllä laitetaan savunagaa!
Tai sitten joku viikonloppu duunataan tää possukääryle savunagasta...

Edit: Vaimokekin kiskas kääryleen lähes kokonaan! Pari kertaa joutu huuhtelemaan suuta vinkulla... ;)
Tästä se alkaa...
"My diet is like Atkins, but with the carbs." - BJ Penn