tammikuu 09, 2025, 12:22:23 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Savustuspussissa savustetut chilit

Aloittaja narttu, marraskuu 18, 2014, 19:32:55 ip

« edellinen - seuraava »

narttu

Onko kukaan kokeillut moista? minäpä kokeilen nyt. :o
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

höppänä

Keerohan mitä tuosta tuli?
- maku, rakenne etc...

Laitoitko kuivaamattomana savupussiin, ja kauanko pidit?

Huru-ukko

Arvauksena melkein mössöksi pehmennyttä savunmakuista chiliä  :o.

narttu

Aikas hyvin veikattu. :-[ Otin chilit pakkasesta sulatin ja laitoin savustuspussiin, mössöä tuli pussillinen, mutta käyttää pystyy silti esim. salsaan tai muuhun säilykkeeseen, miksei ihan ruoan lisukkeenakin. ;) Lopputuloksen koostumus ei ollut ihan se mitä hain, mutta hyvää silti tuli. :-* Seuraavaksi kokeiluun menee samalla meiningillä, mutta savustettava chili on kuivattua, saas nähä mitä siitä tulee. :-\
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

MiM

Eikö kuivattu chili pala siinä lämmössä missä savupurutkin,  eli taitaa tulla chilihiiltä?
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Miquel

Itse hämmästelin miten koko pussi edes toimii. Ilmeisesti purut ovat jossakin erillisissä taskuissa, eivätkä siis suoraan savustettavien tuotteiden alla/seassa? Eli saattaisi kuivatun tavaran savustaminenkin onnistua?  ???
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Huru-ukko

marraskuu 19, 2014, 22:09:00 ip #6 Viimeisin muokkaus: marraskuu 19, 2014, 22:12:48 ip käyttäjältä Huru-ukko
Kuivatut voi ehkä kärähtää, mutta mikäs estää kokeilemsta....
Jotenkin on ajatus että lastut on pussin sisällä omassa tilassaan erotettuna siten että sinne ei pääse valumaan nesteet sekaan. Savun on näinollen tultava yläpuolella olevista rei'istä......Luulisin....

narttu

Gubbe sanoi että purut ovat alapuolella. :-\ Koitan kuitenkin savustaa "kuivattuja"(3 tuntia) kuivurissa olleita chilejä, voipi tulla mukavamman tuntuista syötävää. :-*
Nimimerkillä: Kaikkee pitää kokeilla kerran, jopa savustusta. ;)
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Miquel

Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

narttu

"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

narttu

Kohta on osittain kuivatut chilit savustettu. Maku tuomiota seuraa perästä (siis ei perästä, vain jälkeenpäin). :-[
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

narttu

marraskuu 23, 2014, 09:42:54 ap #11 Viimeisin muokkaus: marraskuu 23, 2014, 09:57:23 ap käyttäjältä narttu
Näköjään olisi tarvinnut puolittaa savustusaika tuossa 200 asteen lämmössä, mustia tuli chileistä. :o Saattaisi onnistua paremmin jos käyttäisi ihan tuoreita podeja, täydellä lämmöllä 10 min ja 200 asteessa ~15 minuuttia. :P Täytyypä tuokin vielä testata.  ;)

Savustuspussin käytössä opittuja asoita.
-Liian märkä chili = mössö
-liian kuiva chili = hiili
-Paketissa olevat savustusajat eivät oikein vörkitä chilien kanssa, joten siinäkin tarvitaan hieman hienosäätöä ja maalaisjärkeä. :-\
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Miquel

Maistoitko mustuneita? Chipotlea kun tehdään niin on ne jalapenotkin melko tummia.  :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

narttu

marraskuu 23, 2014, 10:29:57 ap #13 Viimeisin muokkaus: marraskuu 23, 2014, 10:39:15 ap käyttäjältä narttu
Tokihan minä maistoin ja tulisuutta ei ollut juuri lainkaan, mutta savun maku oli hyvä. :-*

Pieni tarkennus.
pussissa oli sekä kuivaa että kolmisen tuntia kuivattua pakaste chiliä, kuivat ovat hiiltä ja lähes tulettomia ja ne hieman kuivatut ovat säilyttäneet tulisuutensa ja koostumuksensa. (oikean värisiä ja pehmeitä) :P
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna