tammikuu 10, 2025, 15:56:16 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


huhmare / mortteli

Aloittaja jjussi, syyskuu 15, 2004, 17:10:23 ip

« edellinen - seuraava »

jjussi

Saatteko huhmareella/morttelilla aikaiseksi chileistä jauhetta? Minä saan aikaan vain sellaisia isoja hiutaleita. Onkohan siinä joku kikka mitä en ole ymmärtänyt? Chilit on kyllä kuivattu hyvin.

Fatalii

Toiset lajikkeet tuntuvat menevän paremmin jauheeksi kuin toiset jotka jäävät selvästi "kosteammaksi" kuin toiset.

Elektronisella kahvimyllyllä menee hankalammat mutta pidemmän käyttämättömyyden jälkeen vaatii hieman koputtelua purkinpohjaan...

Tässä vielä kuva ko. myllystä:
http://juuri.org/fatalii/?u=g&c=search&word=coffee&id=172
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

REMo

Kivimorttelilla jauhaminen onnistuu,  tinamorttelilla tuli vain rakko kämmeneen. Aina välillä tosin pitää seuloa hienompi aines pois.

Tinamorttelissa pinnat olivat liian liukkaita kovempien osien jauhamiseen,
joten tulos oli hiutalemaista ja siemenet luiskahtivat kokonaan nuijan alta pois. Kivimorttelin karhea pinta estää luiskahtelun ja sopivalla nuijan kierto/hinkkausliikkellä aines jauhautuu paineen alla, sekä hauis kasvaa. :)

anoppi

Nyt löytyi chilijauheelle oiva kone. Tyhjensin äitini asuntoa, josta löysin Moulinexin leikkurin. Tiedättehän sellaisen karsean oranssisen, joita joskus 70-luvulla myytiin kaikenlaiseen silppuamiseen, kuten jauhelihan yms.  Kannesta painellaan laitetta ja sisällä pyörivät hurjat terät, jotka saa irrotettua vain erityisellä muoviklipsutusottimella.

Viimeksi tätä vekotinta on varmaan käytetty kuivien leivänkannikoiden jauhamiseen - tuleekin ihan kelvollista korppujauhoa.

No, pistin ne kaksi kuivunutta Thai Dragonia (jotka mainitsin tuolla ruuanlaittopuolella, sadonkorjuun siskomakkarakeitto). Ja vot, ihan tuli mieluista jauhetta. Ei tietenkään ehkä samanlaista kuin sähköisellä kahvimyllyllä, mutta miljoona kertaa perempaa kuin morttelilla.

Olen kokeillut erilaisilla mortteleilla, mutta tuloksena on enemmän tai vähemmän karkeita liuskoja, veitselläkin saa parempaa jälkeä.

Nyt kaikki jauhetta halajavat, kirpputoreille etsimään Moulinexia!

Gekko

Lainaus käyttäjältä: "anoppi"Nyt kaikki jauhetta halajavat, kirpputoreille etsimään Moulinexia!

Huh, jostain aivojen pimeimpien poimujen kaukaisimpien sopukoiden syövereistä nousi mieleen tuon Moulinexin 70-luvun TV-mainoksen renkutus... muuuu.. liiii... neks! Nyt se soi hemmetti vieköön varmaankin taas seuraavat 10 vuotta päässä.  :cry:
Solanaceae et vitae

Anonymous

Lainaus käyttäjältä: "Gekko"
Lainaus käyttäjältä: "anoppi"Nyt kaikki jauhetta halajavat, kirpputoreille etsimään Moulinexia!

Huh, jostain aivojen pimeimpien poimujen kaukaisimpien sopukoiden syövereistä nousi mieleen tuon Moulinexin 70-luvun TV-mainoksen renkutus... muuuu.. liiii... neks! Nyt se soi hemmetti vieköön varmaankin taas seuraavat 10 vuotta päässä.  :cry:
Joo kiitos vaan, muu lii nex...

tso

Kahvimylly on kyllä ehdoton hankinta jos jauheita tekee hieman isompia eriä.
Minulla on Krups 75 jonka aikanaan ostin ihan muuhun tarkoitukseen mutta nykyään se on chileille pyhitetty.

Tuoretta jauhettaa saa huhmareessa helpommin jos lisää mukaan muutaman kiteen merisuolaa. Kivihuhmare on huomattavasti parempi kuten REMo kirjoitti yllä ja hyviä huhmareita löytyy mm. Tampereelta Anttilan lähellä olevasta Thai kaupasta (Bebekiä vastapäätä, Anttilasta pohjoiseen).
#20