tammikuu 09, 2025, 11:48:06 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bläkkärin kausi 2015

Aloittaja bläkkäri, tammikuu 15, 2015, 21:24:51 ip

« edellinen - seuraava »

bläkkäri

Ei sitä näköjään opi että tässä harrastuksessa ei parane hötkyillä ::).

Starfishit kun antoi kypsyä mukavan pehmeiksi niin johan alkoi poltettakin löytyä, ja maku mitä herkullisin. Ehdottomasti ensikaudelle useampi puska.

Muissa chileissä ei podeissa pehmenemistä ole havaittavissa, paitsi LDxPI-441551F6:ssa ihan kevyttä sellaista. Odotteluksi siis menee. Onneksi on jo kausi 2016 kovasti suunnittelun alla, siinä riittää puuhaa kypsymistä odotellessa...

bläkkäri

Pitkä se on odottavan aika...

Viimeinkin alkaa lähes kaikissa Rocotoissa väri vaihtumaan, jopa parissa Costarican Redissäkin(ehkä). Muutama on jo ehtinyt kuivahtamaan ennen värinvaihtoa :(...

bläkkäri

Ruskanvärit ne valtaa tuota alati harvenevaa viidakkoa olohuoneen nurkassa.

Yksi Scotch bonnet-puska tullut aiemmin perattua, tänään korjattiin sato kahdesta Moruga-puskasta, hurjat 69g :D. Samalla lähti bonchi kokeilut alulle, kait tuota voisi kuvaakin laittaa jos ne hengissä selviävät.

Rocotoissa vielä pari vihertävää, mutta eiköhän ensimmäisiä kypsyneitä pääse jo huomenissa keräilemään...

bläkkäri



Siinäpäs tuo tämänhetkinen tilanne, melko riutuvaksi on jo tuo viidakko käynyt. Tuppaa välillä unohtumaan tuo kastelu eikä lattialämpöjen päälle paukkuminen ainakaan vedenhaihtumista hidasta ;).

Rocotoitahan tuossa enää lähinnä on, ja etualalla Harold St. Barts. Ja taitaa siellä vielä yksi Starfish x HotTreePepperkin lymyilä takana.

Vaikka kasvattelukausi oli millainen oli, yllätyin positiivisesti Rocotoista saadusta sadosta. Suurimman sadon tittelistä Starfishristeymän kanssa taitaa kilpailla
PI-593618. En nyt tarkkaa määrää muista, mutta useamman sata grammaa noita tuli.


Sitten bonchikokeiluihin. Moruga Scorpion Yelloweissa näytti olevan paksuimmat rungot mitä tämä "kesä" sai kasvatettua, joten ne pääsivät koekaniineiksi.

Tämä ensimmäinen näyttäisi hyviä virkoamisen merkkejä pienen kelmutustekohengityksen jälkeen.


Tämä jälkimmäinen ei niinkään, tuli tärvättyä uudelleenistuttaessa nuo ainokaiset lehdet. Ehkä sieltä jotain vihreää kuitenkin puskee...

bläkkäri

marraskuu 07, 2015, 22:40:27 ip #44 Viimeisin muokkaus: marraskuu 12, 2015, 08:59:34 ap käyttäjältä bläkkäri
Hieman sadonkäsittelyä kotokotona.

Isän wanhaan jääkaappiin rakentamassa savustuspömpelissä n.6h leppäsavussa muhimassa Rocoto Costarican rediä, Turbo Pubea, Orange Rocotoa, PI-593618:ää sekä normi marketin suippopaaprikaa.

Kaapilla on tähänasti savusteltu pelkästään lohia, joten pieni pelko oli aromien tarttumisesta chileihin. Alustavan maistelun perusteella kala-aromi pysähtyi tuohon folion ulkopintaan eikä kontaminoinut chilejä :D.

Huomenissa menevät kuivatukseen.

muoksmuoks...

Olihan tuo kuvan linkki jotenkin eriskummallisen pitkä ja nyt kotona kattoessa nii eihän siellä mitään näkyny. Toisaalta ihan sama, otti chilit senverta pahasti kala-aromia kaapin edellisiltä käyttökerroilta, että kuivatus näin kotioloissa todettiin hallituksen puolesta mahdottomaksi ;).

Onneksi tuli testattua vain pienellä koe-erällä niin ei liiaksi harmita...

bläkkäri

Eilen tuli sitten virallisesti kausi 2015 pistettyä pakettiin.

Viimeiset Turbo Pubet sekä pari Rocoto Costarican Rediä tuli puskista napsittua, yksi Turbo taisi olla ihan vihreä vielä, mutta ei jaksanu enää koko puskaa yhden podin takia sisällä pitää joten ulos vaan kaikki.
Sisälle jäi vielä yksi Scotch Bonnet puska josta tarkoitus bonchi yritelmää tehdä, ehkä...


Mitä jäi kaudesta käteen?

Noh, satoa tuli edellis kauteen verrattuna moninkertainen määrä ja kaikki oli niinsanotusti "kunnon" chilejä eikä mitään markettien kauppaamista pusseista kasvatettua kuraa.
Alkukesän kelien kehnous hieman lannisti kasvatusintoa, joten puskat jäi välillä hiukan oman onnensa nojaan. Kaikki kuitenkin selvisivät hengissä ja Rocotot jopa tuotti yllättävän paljon satoa.
Pakkasessa on jokunen pussinperällinen tuoretta tavaraa ja loppusadosta luulisi tulevan ihan riittämiin jauhettavaksi asti. Eli eiköhän näillä pärjätä talven yli...

Nyt ollaan hiukan paremmin kartalla mitä kannattaa idätellä jo näin mallaskuussa ja mitä pistetään itämään sitten ensivuoden puolella. Ainakin puolet tämän kauden kasvateista pääsee myös seuraavalle kaudelle, mutta on siellä uusiakin tulokkaita jahka siemenet avokätisiltä kanssafoorumisteilta tänne pohojammaalle kotiutuvat...