heinäkuu 08, 2024, 06:28:37 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilin syömisen vaarat

Aloittaja Xyrix, marraskuu 07, 2003, 11:50:49 ap

« edellinen - seuraava »

Xyrix

Huh huh. Taisi jäädä kyllä chilin syömiset meikäläiseltä väliin. Tuossa kuukausi sitten ostin huvin vuoksi pari serrano palkoa ja pistin itämään. Jämät meni kanapataan ja kyllähän siitä tuli mukava maku. Voimakkuusaste oli 6. Oli eka kerta kun chiliä popsin.

Noh, nyt bongasin hauskannäköisiä Cayenne Golden palkoja Prismasta ja ajattelin pistää vielä pari puskaa itämään. Ajattelin kuitenkin että pitäisiköhän maistaa miltä se hedelmäliha maistuu tuoreeltaan. En kuitenkaan viitsinyt vaikka voimakkuusaste oli merkitty "vain" 5:deksi joten otin veitsellä aivan pienen rihman, kokoluokkaa 2mm ja tarjosin sitä pahaa aavistamattomalle uhrille:"maistas tätä...voi olla sitten voimakasta" Noh, seuraukset olivat todella ikävät koekaniinille. 10min lattialla vääntelehtimistä, turvonneet huulet ja ääntäkään ei kivun seasta lähtenyt...Oli kuulemma elämänsä hirvein kokemus ja pahanmakuisin maistiainen.

En kyllä taida maistaa itse tuoretta chiliä...mutta ilmeisesti kuumentaminen poistaa pahimmat maut. Uskaltaisikohan mokoman palon pilkkoa esim. pizzan sekaan...Ei tunnu kovin terveelliseltä tuollainen todistamani kipuelämys.

Wiski

Taisi olla harvinaisen tulinen golden cayenne. Laita pizzan sekaan vaan, ei ne siellä tunnu läheskään yhtä tulisilta.

Itse innostuin juuri noista kasvattamaan, ja kymmenestä puskasta muutamat palot ovat olleet aika pirullisen tulisia. Osa on vastaavasti ollut ihmeen mietoja .. eroja on paljon jopa saman puskan tuotoksissa.

Tuosta sun tappoyksilöstä kannattaa varmaan laittaa puskaa itämään ;)

Fatalii

:D

Tuohan kuulostaa ihan normaalilta chlinmaistelu-illalta..

Ensimmäinen oma kokemukseni oli täysin vastaava ja oman puskan ensimmäinen maistiainen :D

Tuostahan se innostus varsin usein lähtee.. jostain käsittämättömästä syystä, noh, onneksi lähti! :)

Vielä kun tuo koekaniinisi ja sinä itse maistatte esim. jotain itsekasvatettua äkästä chinenseä... siinä sitä sitten ollaan.. ;)

Ei noita tulisuusarvoja kannata kauheasti tuijotella, kovin ovat suuntaa antavia, olen maistanut monesti lähes täysin tulettomia tulisuudeltaan 5:n arvoisia chilejä, ja sitten aivan tappaja poblanoa (oma) jonka tulisuus määritellään usein 1:ksi.. :)

Monissa tiukissa annuum-yksilöissä on kyllä semmoinen pistävyys mikä on kyllä varsin vi%¤&#:sta tulisuusluokituksesta huolimatta.

Ei kun siemeniä itämään! hopi hopi!

:)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Xyrix

"Koekaniinilla" tuntui vielä puolentoista tunnin jälkeen poltetta ja turvotusta huulissa. Meinas tulla jo hätä...kuvitelkaa ihminen ähkimässä kaksinkerroin lattialla jugurttipurkki kädessä aivan pienen rihman koskemisen jälkeen. Siis se kävi vain kielenpässä ja 1s päästä se oli jo sylkästy ulos :O

Huh huh..aika tappo tapaus. Pistin paperille kuivumaan 10-15 siementä...pitää tosiaan pistää kasvamaan.

Oli muuten aika vihanen hajukin...kun vetäsin veitsellä auki mokoman ja nuuhkasin niin alkoi kyllä nenässä pisteleen ja rankasti.

Saas nähdä kuinka nopeakasvuisia nämä Goldenit ovat. Serranot itivät vajaassa viikossa...

kalmusto

Minkälainen kapsaisiini-cv tällä koemarsulla oli? Kokemattomammathan putoavat aivan miedosta. Kyllä tuollainen huulten turpoaminen kuulostaa joltain allergiselta reaktiolta, minä en ole muunlaisia fyysisiä oireita nähnyt kuin värin muuttuminen punaiseksi, hikoilu, syljeneritys ja suolentoiminta. Jostain luin että voisi muka palaa kitalaki rakkuloille, jos semmoisia pippureita löytyy, lähettäkää mulle!

Otsikkoon liittyen, havaitsin habajauheessani semmoisen hauskan featuren, että morttelissa oli syntynyt myös pölymäisen hienoa habapartikkelia, joka maustetta sirotellessa leijailee hengitysteihin, silmiin...
Nykyään sirottelenkin suoralla kädellä.

Kalle

Xyrix

No kyllä kyseinen henkilö mausteista tykkää ja Jalopenoa popsii joskus ynnä muuta pientä ettei se nyt aivan kirkkaalta taivaalta tullut. Pitää tosta huuli jutusta tarkentaa että varsinaista turvotusta ei ollut, ei siis paisunut mutta verenkierto tehostui ja kirvelyä aika rankasti. Kuulemma ensin poltti kieltä, sitten suuta ja lopuksi vielä huuliakin. Allergioita ei ole koekaniinilla sitten minkäänsorttista.

Tais vaan olla turhan tuju tapaus + keskiverto mausteenkäyttäjä = paljon tuskaa.

kyris

Itse tunnen monta, jotka ovat "kovia chilin syöjiä", niin kovia, että syöv't japenoa suoraan purkista  :p  Ilmeet on ollut aika kivoja kun on antanut maistaa tuoretta chiliä... On vähän eri tavaraa!  :p

Mausteisuus ja tulisuuskin ovat aika venyviä käsitteitä!

No, nyttemmin kaverit oikein pyytää tuomaan chili-viinaa partyihin!  :D

Eli chilit, jotka nyt ovat "tappavan" tulisia, ovat jonkin ajan kuluttua peruskamaa...

Ensin se sattuu, sitten siihen tottuu, ja lopuksi sitä kaipaa!  :p

Xyrix

Ääh, hulluus voitti ja oli pakko mennä leikkeleen pari palaa hedelmälihaa ja vähän maisteilla... :laugh:

Noh, ei sitä sentään polvilleen joutunut mutta hiki alkoi virtamaan aika railakkaasti ja kieli oli kivusta aika arka  :(

Pitääpä kokeilla laittaa tuota vaikka vähän teehen niin vois kurkkukipu saada kyytiä...  :p

Minkäänlaista makua en kyennyt maistamaan...tuli pelkkä kipukokemus.

Edit: Palottelin yhden palon kärjen ja pistin teepussiin, makua tuli muttei poltetta. Pitää seuraavaksi pistää puoli palkoa erittäin hienoksi jauhettuna.

rasputin

Lainaus käyttäjältä: "Xyrix"Ääh, hulluus voitti ja oli pakko mennä leikkeleen pari palaa hedelmälihaa ja vähän maisteilla... :laugh:

Noh, ei sitä sentään polvilleen joutunut mutta hiki alkoi virtamaan aika railakkaasti ja kieli oli kivusta aika arka  :(

Pitääpä kokeilla laittaa tuota vaikka vähän teehen niin vois kurkkukipu saada kyytiä...  :p

Minkäänlaista makua en kyennyt maistamaan...tuli pelkkä kipukokemus.

Edit: Palottelin yhden palon kärjen ja pistin teepussiin, makua tuli muttei poltetta. Pitää seuraavaksi pistää puoli palkoa erittäin hienoksi jauhettuna.

Eipä taida polte paljoa teehen siirtyä, sillä  kapsaiini ei ole vesiliukoinen kemikaali. Näin ainakin luulisin. Mutta jos käyttäisit maitoa mukana niin saattaisi toimia... Pelkkä arvaus tosin.

Xyrix

Erotelin 4:stä palosta siemenet ja silppusin lopun ja pistin uuniin kuivatukselle. Pitää viimeistellä huhmareella ja maistella pikkasen.

Mutta voisiko joku valottaa vähän tuosta kuivatuksesta...yritin etsiä aikaisemmista topiceista vastauksia mutta epäselväksi jäi jauhetaanko koko palko vai pelkkä hedelmäliha...? Tällä kertaa laitoin siemeniä lukuunottamatta silpuksi koko palon...

Edit: Pitää testata maidon kanssa tuota teetä seuraavaksi. Pitää keksiä jotain muuta käyttöä kuin raakana popsiminen...ei sitä suu kestä kauaa  :p

Herpiili

Yleensä koko palko, turhaa tuhlaustahan olisi pelkän hedelmälihan jauhaminen.

Siemenet voi jättää sisään tai ottaa pois.

Jukka on kuivausasioissa expertti joten siltä suunnalta voi löytyä valaistusta  :)

Xyrix

Tuli ihan hyvää maustetta. Huhmareella sai palaset aivan pölyksi/hiutaleiksi. Tulista on ainakin...Tuossa on nyt pizza valmis missä on yksi palko pilkottuna...nyt polttaa suuta aika rankasti kun ripottelin tuota maustettakin testin vuoksi pizzan päälle. Tavoittelen kai itsemurhaa tai jotain  :p

Olis ehkä voinut aloittaa vähän miedommista lajikkeista  :D

Edit: Uusi kuivatusoperaatio meneillään. Serranoa muutama palko testin vuoksi. Kuivatus onnistui...aattelin sekottaa jauheen tuo Cyanne jauheen kanssa...