heinäkuu 05, 2024, 12:52:03 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Toivo elää...

Aloittaja Chingona, helmikuu 07, 2007, 12:51:05 ip

« edellinen - seuraava »

Chingona

Aattelin tässä, kun meitä chileihin hurahtaneita näyttää olevan valtava määrä, niin eikö tuolla chiliyhdistyksellä tms. voisi olla jotain valtaa vaikuttaa isoimpien kauppojen chilivalikoimiin?!?!

Pari kertaa viime kesänä löysin Prisman hyllyiltä ihka oikeita serrano-chilejä, joita oli jossain päin Suomea kasvatettu, joten siitä paikasta riemastuin ja pistin positiivista palautetta kaupalle. Samoin ehdottelin, että ottaisivat myyntiin esim. La Costeñan chipotle-säilykkeitä, kun niitä kerta maahan tuodaan. No, kaikki tietty arvaa, ettei niitä vielä ainakaan ole ilmestynyt... Itse olen hurahtanut niin tosissani meksikolaiseen (aitoon) ruokaan, että jos jonain päivänä näkisin Suomessakin hyllyillä kuivattuja anchoja, mulatoja, pasilloita, guajilloja tai edes niitä adobo-soosiin säilöttyjä chipotleja (puhumattakaan tomatilloista jne...), niin kaukokaipuu laantuisi edes vähäsen....

No, tämä oli tällainen epätoivoinen ajatus, jolle aattelin täältä ehkä löytyvän kannatusta. Täytyypä tässä vain itse yrittää saada aikaan jotain niistä siemenistä, mitä keräsin edellisistä ulkomaan tuliaisista, mutta pahoin pelkään ettei mua ole siunattu viherpeukaloilla... :?

tknummelin

Tosiaan tilannehan on se, että kaupan valikoimissa ei mitään kovin kummoisia nameja ole.

Joskus tuossa toverin kanssa pohdittiin mausteiden tuontia maahan ihan oman yrityksen kautta. Elintarvikkeiden (varsinkin ei-kuivien) maahantuonti kuitenkin pitää sisällään sen miljoonaa erilaista säädöstä, vaatimusta, lisenssiä ja lupamaksua, ettei kovin pieniä eriä edes kannata rahdata maahan virallisia teitä. Joidenkin mausteiden kanssa homma voisi vielä toimiakin, mutta tässäkin on varmasti melkoiset alkukustannukset.

Omasta puolestani suosittelisin tilaamaan mausteet Fataliilta ja Pepper Kingistä ja tuoreet kasvattelemaan itse.

Gekko

Lainaus käyttäjältä: "Chingona"Täytyypä tässä vain itse yrittää saada aikaan jotain niistä siemenistä, mitä keräsin edellisistä ulkomaan tuliaisista, mutta pahoin pelkään ettei mua ole siunattu viherpeukaloilla... :?

Äääääh tässä mitään peukaloita tarvita! Helpoimmillaan chilien kasvattelu on sellaista, että pistää siemenet keväällä turpeeseen ja syssymmällä keräilee sapuskaa lautaselle. Jos nyt joskus kastella muistaa, kunhan ei liian usein. :P
Solanaceae et vitae

Tupakka

Ai Toivo elää vai? No hyvä, ettei ole kuollut. Hehheh kun oli hyvä vitsi...

Asiaan...
Tietenkin olisi kiva, että saataisiin kauppojenkin hyllyille tulista tavaraa, mutta nyt kun on tottunut jo elämään ilman ja lähes omavaraisena niin eipä niitä nyt niin hirveästi kaipaa.

Loppuenlopuksi kun ajattelee niin menisi tästäkin harrastuksesta se pieni ainutlaatuisuuden vivahde kun kaupastakin saisi. Näin siis jos yleisimpiä(droppi, cristalit jne), mutta harvinaisempia saisi kaupasta missään muodossa. Ehkäpä juuri näitä jalapeñoja ja muita annuumeja saisi olla hyllyt pullolaan niin saisi tuoretta chiliä niinä talven ja kevään ärsyttävinä aikoina kun vanhat on syöty/ei olisi säilyneet ja uudet vasta tulossa.

Tietenkin kunnon soosit(ei ihan kuitenkaan tyyliin Blair's) ovat myös aina tervetulleita
Joo.

Mapa

Kyllähän ne Blairsin soossitkin on hyviä, kunhan ei mennä kaikista tulisimpiin...
Ratkaisua ilman ongelmaa ei ole, toisin kuin ongelma ilman ratkaisua on mahdollinen

Tupakka

Lainaus käyttäjältä: "Maba"Kyllähän ne Blairsin soossitkin on hyviä, kunhan ei mennä kaikista tulisimpiin...


Joo no siis ei mua haittais vaikka niitäkin tulisi, mutta en nyt sentään niin ahne ja toiveajattelija ole.

EDIT: Jonkun pienen näyte-erän voisi kyllä joku kauppa tilata ja kattoa miten kiinnostaa.
Joo.

Chingona

no hyvä, että muitakin löytyy jotka kaipaavat niin kovasti noita, no käytetään tuota tylsää sanaa, eksoottisempia makuja Suomen maan kamaralle!! niin ja toisinaan toivo elää, joskus taas tuntuu että... no joo ei jatketa enempää :wink:

Noista kastikkeista aasin silta pitkin... Jos täällä kukaan on menossa Meksikossa käymään tai muuten saa tilaisuuden maistaa kastiketta nimeltään Valentina, niin maistakaa ja nauttikaa. Niin hyvää en ole ikinä ennen maistanut!!! Tulisuusvaihtoehtoja on tietääkseni ainakin kaksi, tyyliin medium ja hot. Popcornien päällä limemehun kanssa aivan käsittämättömän taivaallista, mmm.... Ok, menee ehkä vähän överiks, mutta tosi hyvää on.

Itse en yleensäkään arvostele näitä chilimausteita, -kastikkeita ja -ruokia niinkään sillä perusteella, että virtaako hiki niitä syödessä kuinka paljon tai mikä aika kuluu makuaistin palautumiseen, vaan lähinnä se kiehtoo, millainen on ruuan tai yksittäisen tuotteen kokonaisuus. Mutta makuasioista en ala kiisteleen ja ymmärrän toki, että se tulisuus aste on suurimmalle osalle "se juttu".

tknummelin

Lainaus käyttäjältä: "Chingona"Mutta makuasioista en ala kiisteleen ja ymmärrän toki, että se tulisuus aste on suurimmalle osalle "se juttu".


Ei kai nyt kuitenkaan  :shock: Maun perusteellahan niitä napsitaan naamaan.

Ja pertsa on sitten hiljaa. Ja Venomi myös.

Red Hot Chili Peppers

Makuasioistahan siinä on kyse kun hammastikulla maistellaan pikkurilli pystyssä aromeja. Mahdollinen hikoilu johtuu vain hyvästä seurasta ja helteestä (-22°). Hammastikkuaterian jälkeen mennään miesten tai naistenhuoneeseen, vain puuteroimaan nenä. :wink:

Vielä vähemmän vakavasti ottaen chilien tulisuus taitaa olla vähän äijäjuttu, niinkuin kaikki tuo kasvatusroipekin hydroineen ja lamppuineen. Teekkarimeininkiä.

Olisi ihan hyvä, että tälläkin foorumilla olisi enemmän naisia, niin keskustelun paino voisi siirtyä enemmmän juuret multaan tasolle ja myös chilien aromiasioihin. Kaikkihan täällä tietävät, että tulisuus ja maku eivät sulje toisiaan pois vaan täydentävät kokonaisuutta. Ying ja yang.
Jos jokin polttaa, niin onko se kuuma?