kesäkuu 29, 2024, 05:17:37 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilipopcorn

Aloittaja Volitans, lokakuu 22, 2007, 17:19:48 ip

« edellinen - seuraava »

Volitans

Tämmöinen idea tuli äsken mieleen ja pakkohan se oli testata. Hyvää tuli:



Poppautetaan maissinjyvät rypsiöljyssä, levitetään teflonalustalle (tms) ja päälle kaadetaan ohuena nauhana lusikalla seos (noin 3 l pop cornia):

0,5 dl juoksevaa hunajaa
chilijauhetta maun mukaan - oli noin 1 rkl hieman cayannea hieman miedompaa.
suolaa - myllystä

Sekoitetaan ja mikrotetaan, jotta massasta tulee erittäin juoksevaa.

Sekoitetaan ja annetaan jäähtyä.

Semmoinen vika on, että on aika tahmaista syötävää. Seuraavaksi voisi kokeilla sellaista, että keittää karamelliseoksen, jonka sitten maustaa chilillä ja suolalla ja valelee sillä popcornit nopeasti - näin tahmaisuus katoaisi.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Tepi

Joskus on tullut tehtyä chililisiä poppareita yksinkertaisesti niin, että olen laittanut kattilan pohjalle öljyn sekaan chilijauhetta 1tl:sen...ihan syötävää siitä on tullut muttei mitään varsinaista hittiä.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Tepi"Joskus on tullut tehtyä chililisiä poppareita yksinkertaisesti niin, että olen laittanut kattilan pohjalle öljyn sekaan chilijauhetta 1tl:sen...ihan syötävää siitä on tullut muttei mitään varsinaista hittiä.


Voipi helposti palaa liikaa tuo chilli.

Tuo oma resepti oli makea, joten ei sovi suolaisen nälkään. Mutta jos suolaista haluaa, niin parasta olisi varmaankin tehdä chilisuolaa! Sitä sitten vain ripottelee popcornien päälle.

Chilisuolaa saa vaikkapa mortteloimalla merisuolaa ja chiliä.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

sundried

mun resepti on ollu voita ja oljyy sitten  kun rasva lämpee sekaan about puolikas tuore haba muussina ventaa hetki ja popparit perää

Sauli Särkkä

Tuosta karamelliseoksen kanssa tehtävästä setistä tulee aivan sairaan hyvää, mutta on myös tahmaista. Ei ehkä ihan niin tahmaista, kuin hunajan kanssa, mutta tahmaista kuitenkin. Joka tapauksessa maku on karamelliversiossa niin hyvä, ettei sillä tahmalla ole mitään väliä. Syö vaikka haarukalla.. ;)


-Sale
Sauli Särkkä

#002

Volitans

Karalemmliseoksen tahmaisuus märäytyy sen mukaan, kuinka kuumakse vesi+sokeri -seoksen keittää.

Eli kattilaan sokeria ja sen verran vettä, että saadaan tasainen juokseva seos. Kattila liedelle ja annetaan poreilla, kunnes lämpötila on toivottu.

Seoksesta voi tehdä ns. "kuulakokeen" kaatamalla lusikalla pienen määrän kuumaa (on sitten TODELLA kuumaa!) seosta jääveteen, jossa se jämähtää - ensin muodostuu pehmeä tahmainen massa, ja lopulta kova, lasmainen massa. Jos lämmitystä jatkaa, karamellisoituu sokeri ja lopulta palaa.

Lämpömittarillakin voi homman testata:

Pehmeä: 116-118 C.
Kova: 125 C.
Pehmeä murtoaste: 134 C (haurasta, mutta tarttuu hampaisiin)
Kova murtoaste: 145 C - hyvin haurasta

145 C:n jälkeen sokeri karamellisoituu - muuttuu yhä ruskeammaksi, kunnes lopulta on niin ruskeaa, että maistuu palaneelle.

Liuos jämähtää sitten todella nopeasti - sitä on syytä käyttää välillä lieden päällä, jos haluaa tasaisen kuorrutuksen.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

ZAZ

Chilisuola toimii tässä aiiiiiiivan loistavasti. Mainio makuelämys kaikinpuolin.
Shit happens when you party naked.

Soppamies

Mä olen tehnyt chilipoppareita jo pitkään. Yksinkertaisimmillaan homman hoitaa kun heittää rypsiöljyn sekaan jotain markkinoilla olevista, öljyyn liuotetuista kapsaisiiniuutteista. Itse käytän Ashley Foodsin "1 Million Scoville Pepper Extractia". Muutamia tippoja paistoöljynä käytettävän rypsi/rapsiöljyn sekaan, pieni kattilanheiluttelu jotta kapsaisiiniöljy sekoittuu tasaisesti ja popcornit perään, suolaus jälkikäteen. Löytyy kivasti lämpöä ja uute sekoittuu paistoöljyyn täydellisesti, joten lopputulos on todella tasainen.

Myöskään öljyn paisto-ominaisuudet eivät heikkene toisin kuin laittamalla sekaan jauheita tai tomaattipohjaisia (tmv.) chilikastikkeita kuten insanityt tai 357 joita olen myös käyttänyt.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet