tammikuu 10, 2025, 12:04:30 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kotitekoinen chilihunajatahna

Aloittaja mau, toukokuu 16, 2005, 15:03:49 ip

« edellinen - seuraava »

mau

Tätä "mössöä" voi käyttää varsin monimuotoisesti ruokien/juomien maustamiseen ja/tai kyytipojaksi  - tai vaikkapa ei-toivottujen vieraiden karkoittamiseen!

"Ylimääräiset" pakastetut chilit sopivat erinomaisesti: maun ja rakenteen  muutos ei juurikaan haittaa lopputuloksessa.

Tarvitset teho-/sauvasekoittimen, hunajaa ja tuoretta/pakastettua chiliä (tulisuusaste maun mukaan) sekä mielimausteitasi.

1. Hienonna chilit (poista siemenet halutessasi).
2. Lisää hunaja.
3. Sekoita massa tasaiseksi.
4. Jaa  mössö halutessasi  pienempiin eriin maustamista varten.
5. Lisää:
- valkosipulia
- inkivääriä
- sitruuna(ruoho)a
- kookoshiutaleita
- mielikuvitusta...

Pakasta kerta-annoksissa esim.  jääpalapusseihin, jos et aio käyttää koko annosta kohtuuajassa. Puhdas chili&hunajasekoitus säilyy toki lähes ikuisuuden jääkaappilämpötilassa.

Anna kaverillekin maistiaisia!  :twisted:

Tuakko

Millaisia chilejä kannattaisi käyttää tähän hunajaan? Jotenkin tuntuu että kauniimpi ratkaisu olisi vain liottaa chilejä juoksevassa hunajassa. En tiedä paljonko tuo eväs demppaa chilin potkua, joten pitäisi vain kokeilla. Onko muilla kokemuksia tästä mössöstä? Veikkaisin olevan monikäyttöistä tavaraa, kun laitan moniin ruokiin hunajaa ja chiliä muutenkin.
Hauskaa pitää olla ja paukkuakin saa.
                       - Katto-Kassinen, aikamme anarkisti