tammikuu 10, 2025, 15:48:44 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Eri maiden keittiöt

Aloittaja Janne, syyskuu 12, 2007, 13:55:58 ip

« edellinen - seuraava »

Janne

Lainaus käyttäjältä: "Hannele"Olen käynyt Amarillossa useitakin kertoja, koska se nyt vaan sattuu olemaan paras mexikolaista ruokaa tarjoava ravintola täällä Suistomaalla. Vaikka silti vain kalpea aavistus esim. Santa Fe ketjun vastaavista.

Tän voi tulkita saivarteluksi mutta kumpikaan ei tarjoile meksikolaista ruokaa vaan ovat tyylipuhtaita texmex -paikkoja. Kuten myös Pancho Villa, Cantina West jne. Mikä ei tarkoita etteikö noista paikoista saisi hyvää ruokaa, päin vastoin. Mutta meksikolaisia ne eivät ole.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Hannele

Lainaus käyttäjältä: "Janne"Tän voi tulkita saivarteluksi mutta kumpikaan ei tarjoile meksikolaista ruokaa vaan ovat tyylipuhtaita texmex -paikkoja. Kuten myös Pancho Villa, Cantina West jne. Mikä ei tarkoita etteikö noista paikoista saisi hyvää ruokaa, päin vastoin. Mutta meksikolaisia ne eivät ole.


No niin, eipähän. Itku silmässä muistan Santa Fe'n (sen oikean) ravintoloita ja yritän ainakin kotikeittiössä päästä mahd. lähelle niitä makuja. Mutta sekin on tietty New Mexican Kitchen  :D  Noistapa käynneistä siellä johtunee viehätykseni juuri tuon alueen chileihin.  :chili:

Itse kuitenkin arkikielessä niputan surutta kaikki tuon kategorian ruuat samaan ristraan. Samoin kun en normaalioloissa erittele myöskään itämaisittain kokkailtua. Eläköön rento suurpiirteisyys!

:D

Janne

Lainaus käyttäjältä: "Hannele"Samoin kun en normaalioloissa erittele myöskään itämaisittain kokkailtua.


:shock: Miten tuo on mahdollista :)
Tokihan etenkin kotikeittiössä on luova hulluus ja crossover-kokkailu ihan ok, usein jopa suotavaa mutta minusta kannattaisi silti tiedostaa mikä juttu on mistäkin. Sillä tavalla saa enemmän irti ruuasta ja ruuanlaitosta. Mikään fanaattinen puristi ei toki kannata olla mutta monet kaukoidän keittiöt ovat kauempana toisistaan kuin vaikkapa suomalaisesta keittiöstä...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Janne"
Lainaus käyttäjältä: "Hannele"Samoin kun en normaalioloissa erittele myöskään itämaisittain kokkailtua.


:shock: Miten tuo on mahdollista :)
Tokihan etenkin kotikeittiössä on luova hulluus ja crossover-kokkailu ihan ok, usein jopa suotavaa mutta minusta kannattaisi silti tiedostaa mikä juttu on mistäkin. Sillä tavalla saa enemmän irti ruuasta ja ruuanlaitosta. Mikään fanaattinen puristi ei toki kannata olla mutta monet kaukoidän keittiöt ovat kauempana toisistaan kuin vaikkapa suomalaisesta keittiöstä...

Tuo pitää paikkansa. Esim. japanilaisessa keittiössä ei käytetä lainkaan chiliä, kun taas korealainen ruoka on jopa suomalaisille chilipäille vahvasti maustettua!

Hannele

No en minä sitä tarkoita, etten tiedä mitä keitän milloinkin. Mutta että en nyt rupea välttämättä kaikkea intialaista tai arabimaiden ruokaa erittelemään. Eli "intialaista" voi olla arkikokkailussa vaikka punjabin ja thai- keittiön ruoka. Ja  egyptiläinen ja marokkolainen voi olla ihan saman nimikkeen alla.

Eli en kutsu muruani syömään että: "Tulepas, elämäni valo, tarjoilen sinulle itä-Marokon maukasta lihapataa." Vaan kaikki sellainen meneen otsikon Tagine alle, joka onkin erittäin muuntelukykyinen ruokalaji.

Ymmärsikö kaikki nyt?  :D

Janne

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"Esim. japanilaisessa keittiössä ei käytetä lainkaan chiliä, kun taas korealainen ruoka on jopa suomalaisille chilipäille vahvasti maustettua!

Chili ei aivan täysin loista poissaolollaan japanilaisessa keittiössä vaikka hyvin harvinainen mauste siellä onkin. Äkkiseltään en silti keksi kuin togarashi -mausteseoksen...

http://www.gourmetsleuth.com/shichimitogarashi.htm

Lainaus käyttäjältä: "Hannele"Ymmärsikö kaikki nyt?

Juu, kunhan vain johdattelen keskustelua sivuraiteille kun on minusta ihan mielenkiintoinen aihe :) Ja jos tarkoitukseni on tehdä tai varsinkin antaa jollekulle muulle hyväksi havaitsemani resepti vaikka thaimaalaisesta currysta niin pyrin välttämään sen kutsumista intialaiseksi :). Toki pitää muistaa että täyteen autenttisuuteen pääseminen on aika hankalaa, eikä välttämättä edes aina se lopullinen päämäärä.

Napsaisen tästä ketjusta omakseen näitä viestejä...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Janne"
Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"Esim. japanilaisessa keittiössä ei käytetä lainkaan chiliä, kun taas korealainen ruoka on jopa suomalaisille chilipäille vahvasti maustettua!

Chili ei aivan täysin loista poissaolollaan japanilaisessa keittiössä vaikka hyvin harvinainen mauste siellä onkin. Äkkiseltään en silti keksi kuin togarashi -mausteseoksen...

http://www.gourmetsleuth.com/shichimitogarashi.htm

Taas olet oikeassa, kyllähän tuo mausteseos tosiaan on olemassa. Pääsi unohtumaan, vaikka itsekin sitä pussillisen ostin Kiomizudera temppelistä :oops:. Toisaalta tuon vahvuus on aika mietoa, joten sen annostelun täytyy olla ainakin omaan käyttööni aikalailla reilua (jolloin kuitenkin seesamin maku puskee liikaakin esille). Käytetään tosiaan nuudelikeitoissa ja onkin juuri raamen- ja sobaravintoloissa yleinen pöytämauste. Vastannee aika hyvin meikäläistä grillaus/yleismausteseosta (ilman suolaa).

<japaninkielestä>
Niille, jotka haluavat oppia oikeita termejä mahdollista tulevaa Japanin matkaa silmälläpitäen huomauttaisin, että tuosta mausteseoksesta tulisi käyttää nimeä Shichimi (shichi=7), sillä toogarashi tarkoittaa chiliä. Ts. pyytämällä kaupassa toogarashia saat todennäköisesti kuivattuja chilejä (ainakin minä sain laatikollisen Santaka-lajikkeista kuivattua chiliä).
</japaninkielestä>

Janne

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"Niille, jotka haluavat oppia oikeita termejä mahdollista tulevaa Japanin matkaa silmälläpitäen huomauttaisin, että tuosta mausteseoksesta tulisi käyttää nimeä Shichimi (shichi=7), sillä toogarashi tarkoittaa chiliä.

Niinhän se taisi ollakin. En ole ko. sekoitusta päässyt maistamaan, kun ei ole kaikkia aineksia saati valmista tuotetta vastaan tullut. Ainoa kosketuspintani Shichimiin on mainio keittokirja "Japanese Cooking: A Simple Art"
http://www.amazon.com/Japanese-Cooking-Simple-Shizuo-Tsuji/dp/4770030495
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "Janne""Japanese Cooking: A Simple Art"
http://www.amazon.com/Japanese-Cooking-Simple-Shizuo-Tsuji/dp/4770030495


Vai, että simppeliä taidetta... Jos tutustuu tarkemmin vaikkapa näiden japanilaisten sushi-kokkien tuotantoon, niin simppeliys on aika kaukana. Tai, no, se voi vaikuttaa siltä...
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"
Lainaus käyttäjältä: "Janne""Japanese Cooking: A Simple Art"
http://www.amazon.com/Japanese-Cooking-Simple-Shizuo-Tsuji/dp/4770030495


Vai, että simppeliä taidetta... Jos tutustuu tarkemmin vaikkapa näiden japanilaisten sushi-kokkien tuotantoon, niin simppeliys on aika kaukana. Tai, no, se voi vaikuttaa siltä...

No ei ainakaan kannata mennä leikkelemään pallokalaa, jos ei tarkkaan tiedä mitä on tekemässä. Taitaa joka vuosi joku kokki suorittaa seppukun, kun asiakas ei ole selvinnyt herkkuateriasta.