Tumma viiva Lemon Dropissa

Aloittaja PerroCaliente, syyskuu 15, 2007, 21:57:14 ip

« edellinen - seuraava »

PerroCaliente

Onkos tavallista että chilin (kypsähkö) kylkeen ilmaantuu ruskea viiva...

Onko jo siis liian kypsä ja lähtee pilaantumaan? Vai voiko syödä?

Eikös tuon Lemonin pitäisi olla aika tulinen? Maistoin ensimmäisen palasen ikinä omista chileistä, ja tuntui aika pliisulta...siis tulinen mutta ei jalapenoa kummallisempi...

Volitans

Oliskohan joku vaurio, joka on sitten kuivunut. Jos epäilyttää, niin leikkaa vaurioitunut kohta pois.

Lemon Drop on aika pliisu kärjestään, mutta heitä koko podi ääntä kohden, niin pitäisi pieni polte tuntua. Ei ole mikään kovin tulinen kuitenkaan, ihan miellyttävä ja hellä polte. Joku kymmenisen on tuossa viime aikoina tullut rouskuteltua - hyviä!
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

manux

Lainaus käyttäjältä: "PerroCaliente"Oja tuntui aika pliisulta...siis tulinen mutta ei jalapenoa kummallisempi...


Riippuu tuo tulisuus ihan valtavan paljon kasvatusolosuheista. Pihalla kunnon auringonvalossa tulee melkoisia lohikäärmelemoneita, vetävät purppuraksi/mustaksi itsensä arskasta ja kypsyvät normaaliin keltaiseen väriin. Sisällä ikkunalaudalla not so hot, tai pahimmillaan ei juuri paprikaa kummempaa.

Omaan suuhun raaka lemoni on pistävän poltteen vuoksi melko ikävä syödä. Ruuan seassa polte on mieto ja katoaa helposti toisin kuin tulisemmissa lajikkeissa.

edit. Ai niin ja kuten volitans jo kommentoi, se polte on kyllä kärjestä todella mieto, makukin makea... mut rouskasee kokonaisena siementen kera niin se on ihan uus ulottuvuus.