tammikuu 10, 2025, 18:42:47 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kalakeitto

Aloittaja Piment Fort, tammikuu 07, 2008, 17:21:21 ip

« edellinen - seuraava »

Piment Fort

Tervehdys Chilit

Olen vesi kielellä kahlannut läpi reseptejänne. Todella upeita. En malta laittaa omaa sovellustani kalakeitosta tänne.

Otetaan paketti seitä ja paketti puna-ahventa.
Fenkoli, sipuli ja inkivääriä.
Tilliä, kevätsipulia ja sulatejuustoa sekä kermaa.
+ kalaliemikuutio.
Suolaa, pippuria ja nokare voita.

Pilko yksi fenkoli ja sipuli ja pala tuoretta inkivääriä kattilaan ja
keitä lähes kypsäksi. Lisää vettä ja yksi kalaliemikuutio.
Pilko kalat kuutioina keittoon ja anna niiden kypsyä.
Lisää keittoon puoli pakettia voimakasta koskenlaskijajuustoa sulamaan.
Lisää juuston sulamisen jälkeen 2 dl kermaa ja leikkaa joukkoon runsaasti tilliä ja kevätsipulia. Lisäile vettä makusi mukaan. Älä enää kiehauta.

Tarkista suolalla ja mustapippurilla.
Juuri ennen tarjoilemista, laita vielä nokare voita.

Voilà !!

Ai, että missä se chili on ??? No, voit leikata sekaan ihan pienen palan mieleistäsi lajiketta.  :D



On kuulema niin hyvää keittoa, että herkemmiltä naisilta pöksyt kastuu jo sitä tehdessä.  :wink:

hessi

Tämä kalasoppa on herkullista!
Olen saanut sitä maistaa, jos joku kokeilee, laita reilusti inkiväärinpaloja ohuina siivuina, ja todella paljon kevätsipulia ja tilliä!
Tätä keittoa varten olen joutunut ostamaan elämäni ensimmäisen kalaliemikuutio paketin! Minun keittiössäni ei ole, eikä kovin hevillä tule liha-yms liemikuutioita. Liemet kyhään yleensä itse! :wink:
Tänään tuli taas tehtyä Thai-keittoa tuolle jälkipolvelle n. 5 litraa, et eiköhän siitä massut tule täyteen! Kokeileppa sitä Piment Fort, ohje löytyy näiltä sivuilta. :D

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Epäilemättä tuo juusto liemessä tekee siitä kermaisen ja pehmeän. Täytyy joskus kokeilla!

Lainaus käyttäjältä: "hessi"
Tätä keittoa varten olen joutunut ostamaan elämäni ensimmäisen kalaliemikuutio paketin! Minun keittiössäni ei ole, eikä kovin hevillä tule liha-yms liemikuutioita. Liemet kyhään yleensä itse! :wink:


Tuota liemien itse keittoa voin suositella kaikille hiemankin kokkailua harrastaville. Liemet voi keittää kasaan ja pakastaa pienissä erissä. Ei tarvita kuutioita ja saa hyvä oikeita makuja. Liemistä voi tehdä vähäsuolaisia tai jopa suolattomia, jolloin niitä voi keittää kasaan, josta taas on helppo tehdä herkullinen kastike.

Hyvien liemien teko ei ole varsinaisesti vaikeaa, mutta tarkkana saa olla. Varsinkin kalaliemen teko on tarkkaa puuhaa, jos haluaa oikein kirkkaan liemen. Liemi ei saa kiehua lainkaa, vain poreilla hiljakseen. Ja kun liemen keittää itse, niin tulee käytännössä koko kala hyödynnettyä.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

Juu,näin on, mutta minä jätän keitosta kerma pois, mutta juustopaketti sinne uppoaa melkein kokonaan!
Noista liemistä, menneinä hyvinä vuosina keittelin itse kaikki liemet ja pakastin ne jääpalapusseihin, niistä oli kätevä ottaa tarvittava määrä.
Nyt vanha ei enää jaksa, mutta en myöskään käytä liha yms liemikuutioita.

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Piment Fort

Heips,

Ja painonvartijoille tiedoksi, että ko. keitto on vallan herkullista myös ilman juustoa kuin myös kermaa. Pisteet vain kalasta, joka sekin on vähärasvaista.

Tosin voinokaretta en jättäisi pois. Jokainenhan meistä tarvitsee hiukan rasvaa elääkseen.

T:Piment Fort.