tammikuu 10, 2025, 18:49:40 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


habaneroviipaleet

Aloittaja Herra 47, kesäkuu 18, 2007, 07:05:49 ap

« edellinen - seuraava »

Herra 47

Tämä on helppo ja yksinkertainen rsepti haban säilömiselle

otetaan kurkkusäilöke pussi ja toimitaan sen ohjeiden mukaan (yleensä joutuu hieman laskemaan määriä kun harvemmin tulee 3-6 kiloa habaa säilöttyä kerralla  8) )

kiehautetaan liemi ja upotetaan haban viipaleet kiehuvaan liemeen vajaaksi minuutiksi jonka jälkeen ne laitetaan tölkkeihin...

päälle kuuma liemi ja kansi kiinni jäähdytetään ja annetaan maustua vähintään 2 kuukautta

2 kk:n päästä ei muuta kuin purkki auki ja nauttimaan ruuan kanssa

tämä sopii erityisesti kaikkien liharuokien kanssa (ja miksei yhtä hyvin salaatteihin tai ihan sellasenaan naposteltavaksikin  :wink:  )
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

arse

Kuukauden vasta muhinu viipaleet, ei millään malttais odottaa vielä toista... Taitaa
olla sortuminen edessä  :twisted:
Elämässä on tärkeintä puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

Herra 47

senpä takia niitä pitää tehdä 2-3 purkillista ainakin...  :wink:

1 pieni minkä sit voi jossain välissä popsia ja isommat säästyy sit sen pari kuukautta
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Tapolan Tulikeppi

Itse värkkäsin vauvan ruokapurkkeihin habasiivut. Syynä purkki valintaan oli se ettei ollut isoja purkkeja kotona ja piti kaupasta hakea purkit, mielellään halvalla. Luulisin että säilyy pienissä purkeissa pidempään, kun ei ole availemassa yhtä isoa vähän väliä..

*offtopiciksi menee* Tulihan siinä sitten meidän vaavillekkin pakkaseen ne soseet mitä purkeissa oli. On muuten kätevää laittaa jääpalamuotteihin jäätymään vauvan soseet ja siitä pakastepussiin palat, sieltä hyvä annostella pikkuselle soseet, voi jopa sekotella makuja..

*ja takasin asiaan* Tuli 15 purkkia tungettua täyteen siivuja. Liemeen meni vettä, atamonia, etikkaa, hunajaa, merisuolaa, basilikaa ja rosepippuria. Nyt ovat ehtineet vajaa kuukauden maustua ja on syönnissä kolmas pikkupurkki. Erittäin kelpo siivuja, vaimo vaan alkaa hieman vierastamaan tuota chilin hölväämistä joka ruokaan.. Onneksi tein myös yhden pikku purkin habatahnaa, josta on kätevä lisätä potkua.
# 1022