tammikuu 10, 2025, 21:54:31 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Porsaan ulkofilettä ja olut-rocotokastiketta

Aloittaja Volitans, joulukuu 06, 2007, 20:49:38 ip

« edellinen - seuraava »

Volitans

Tämmöinen kokeilu tänään. Tuli varovaisestikin arvioiden hyvää - ja maistui muillekin. Salaisuus ei ole mausteissa vaan valmistustekniikassa.


Porsaan ulkofilettä vihannespedillä ja olut-rocotokastiketta.

Possun peti:

   2 porkkanaa pilottuna kuutioiksi
   2 sellerinvartta pilkottuna kuutioiksi
   1 purjon vaalea osa pilkottuna


Itse possu:

   1 kg possuun ulkofilettä

   2 rkl juoksevaa hunajaa
   1 rocoto 2 mm:n kuutioina
   4 laakerinlehteä murskattuna paloiksi
   10 katajanmarjaa kevyesti murskattuna
   2 neilikkaa jauhettuna
   1 tl timjamia
   ½ appelsiinini kuori
   suolaa

Aseta uunivuokaan alumiinipaperia reilusti yli reunojen, jotta voit myöhemmin kääriä koko fileen siihen. Lisää vihannekset pediksi.

Aseta file pedille rasvapuoli ylöspäin. Viiltele rasvaan ristikko noin 1,5 cm:n välein. Levitä hunaja päälle. Hiero rocotokuutiot pintaan. Ripottele loput mausteet ja suola päälle. Käytä suolaa varoen tässä vaiheessa, jotta
kastikkeeseen ei tulisi liikaa suolaa.



Laita file uuniin grillavastuksen alle, kunnes pinta ruskea ja rapea. Poista uunista. Laske uunin lämpötila hieman alle 100 C:n. Miedossa lämpötilassa sidekudokset sulavat ja lopputuloksesta tulee suussasulavaa.

Kaadetaan päälle:

1 appelsiinin mehu
2 dl tummaa hyvää lageria


Kääri file alumiiniin (maut ja kosteus säilyvät). File takaisin uuniin ja kypsennetään, kunnes sisälämpö 78 C.

Kääri file toiseen alufolioon vetäytymään. Ota vajaa puolet juureksista sivuun lämpimään fileen kanssa tarjottavaksi.

Kastike:

Kaada paistinliemi ja loput juurekset kattilaan, soseuta sauvasekoittimella, paseeraa ja kiehauta. Suurusta maissitärkkelyksellä. Tarkista suola. Lisää 2 rkl kermaa.

Anna fileen vetäytyä 20-30 min. Leikkaa siivuiksi. Kasaa lämmitetylle lautaselle. Pohjalle kasviksia, filesiivut päälle ja kastiketta.

Suurin osa poltteesta päätyy kastikkeeseen. Tällä reseptillä tulee perustulinen, jota suurin osa vielä pystyy hyvin syömään.

Tästä saa kehittelemällä vielä ihan gourmet-ruokaa.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

Juu, kuullosti hyvältä, mulla lähtee kohta uuniin file, kylläkin "vähän" sävelsin taas omiani, katsotaan mitätulee! :D

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "hessi"Juu, kuullosti hyvältä, mulla lähtee kohta uuniin file, kylläkin "vähän" sävelsin taas omiani, katsotaan mitätulee! :D


Hieno homma!

Inkivääriä?
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

hessi

No, mistäs arvasit? Inkivääriä hyvinkin, en ole vielä muuten kokeillut sitä noiden katajanmarjojen kanssa, saa nähdä miltä maistuu!
Tämä sunnuntai on mulle sellanen "safka" päivä, elikkä teen aina kaksi eriruokaa, toinen syödään heti ja toinen on alkuviikon eväsruoka.
Minähän käyn mantereella töissä ja mulla täytyy olla aina kunnon ruokaa eväänä, ei mitään voileipälinjaa! Maanantai on pitkäpäivä, yleensä menee tonne 20-21 ennekun pääsen töistä. (jos ehdin syön kaksi ruokaa työpaikalla)
Tiistaina teen sitten ruokaa jälkikasvulleni jotka asuvat Turussa ja sitä pitää olla reilusti !
Eli jos vaan joltain löytyy hyviä suht nopeita, mutta maukkaita ruokaohjeita josta syö 4-5 henkilöä ja jäisi vielä evääksi, niin otan ilolla vastaan!
Vaihtelu virkistäisi ! :D

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

;) tuo inkivääri ei tainnut olla kauhean vaikea arvattava ;) ja lihan kanssa aivan loistava.. (tuli itse kokeiltua tuossa viikko sitten...) Antaa todella hyvää pirteää makua...
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

hessi

Juu,inkivääri antoi pirtsakkaa makua, olisin kaivannut enemmän tulisuutta, ja jouduin sitä lisäämään purkista.
Katajanmarjat(nekin omasta pihasta) antoi mukavan säväyksen, en ole possunlihalle ennen käyttänyt.
Tälläkertaa laitoin riisiä ja maustoin, mitenkäs muuten kuin intialaisittain, ja mulle kyllä maistui!
Kiitos! :D

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry