kesäkuu 26, 2024, 04:34:59 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Sootans LaihisPizza

Aloittaja Sauli Särkkä, lokakuu 10, 2008, 16:01:09 ip

« edellinen - seuraava »

Sauli Särkkä

Helvetin kuusitoista -munakas saa "terveellistä" jatkoa! :D

Vaimo meinasi, että tehtäisiin perheen voimin pizzaa. No, itsekin pizzasta tykkään, mutta laihdutus on siinämäärin hyvällä mallilla, että ajattelin versioida oman laitoksen ilman vaaleita jauhoja. Pohja on uunissa (kohta jo kiire ottamaan pois), tarina jatkuu lähestulkoon reaaliajassa.

Pohja:

9 munaa
3 kpl Aji Cristal
3 kpl Lemon Drop
2 kpl Starfish
1 kpl ISO jalapeño
1/2 dl parmesanjauhetta (laiska kun olen..)
ruokaöljyä loraus
pari rkl korppujauhoja
suola & mustapippuri

Hienonna kaikki chilit paitsi jallu, joka käytetään koristeena loppuvaiheessa. Nakkaa munat, hienonnetut chilit, suola, pippuri ja öljy kulhoon ja vatkaa suht. tasaiseksi. Nakkaa koko roska voipaperin päälle pellille ja pistä uuniin 250 asteeseen hetkeksi, kunnes pohja "hyytyy" riittävästi.

Jatkuu kohta..

-Sale
Sauli Särkkä

#002

Sauli Särkkä

Laitos on uunissa ja tilanne ainakin näyttää lupaavalta. Pohjan uunitus teki sen, mitä oletinkin: nosti pohjan kuin pannarin, oikein näyttävästi! :)

Nostin pohjan uunista, annoin rauhoittua (=laskeutua takaisin tasoon), jonka jälkeen nakkasin päälle hieman ruskistettua jauhelihaa, jonka kanssa pannulla ehti majailla myös salamisuikaleita kera tomaattikastikkeen. Sen kaveriksi ensimmäinen ohut kerros juustoraastetta, päälle kebablastuja (hyihyi, ei saisi moisia käyttää, mutta maku ei ole ihan mahdoton), kaveriksi nätisti ne aiemmin sivuunjätetyt jalapeñot, viimeiseksi päälle vielä hieman juustoa sitomaan kokonaisuus järkevästi kasaan.

Kuvia tulee jonkun ajan päästä.


-Sale, 8 kg lähtenyt, saman verran vielä pois (?)
Sauli Särkkä

#002

Sauli Särkkä

Uunissa käytetty pohja, päällä ainekset:



Valmis laitos lähikuvassa. Oli muuten hyvää, mutta pientä terästystä pitäisi vielä keksiä kokonaisuuteen suolan ja pippurin kaveriksi. Ehkä sitruunapippuri voisi valkosipulin kanssa toimia vielä paremmin.. ;)



Tulisuutta ei ollut juurikaan havaittavissa lopputuotteessa, joka oli osittain odotettuakin aiemman H16-munakkaan kokemusten perusteella. Seuraavan kerran pitää laittaa ehdottomasti enemmän baccoja sekaan ja jättää chilit melko viimetinkaan, ettei niiden potku vähene näissä määrin.


-Sale
Sauli Särkkä

#002

rasse

Ai että näyttää hyvältä!

rasse

Linkkaas tää ohje vielä tuonne respti- osioon, niin löytää tarvittaessa helpommin.

Sauli Särkkä

No doh, tuli feilattua tämä sitten tänne vapaaseen keskusteluun tuon aiemman perässä.. :(

Viitsisikö joku osaava moderaattori heivata tämän ja sen munakaskeissin tuonne ruokapuolelle?


-Sale
Sauli Särkkä

#002