tammikuu 09, 2025, 12:08:59 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Haba Karitsa höystö

Aloittaja Tepi, lokakuu 24, 2008, 21:00:35 ip

« edellinen - seuraava »

Tepi

Tai paremminkin Sipuli karitsapata mutta ihanpa tuolle sama  :P .

Elikkäs...tuossa edellisen pääsiäisen aikaan pistin uudenseelannin määkivät lopullisesti boikottiin ja vannoin että jos joskus haluan syödä villasukalle mnaistuvaa vatsabnahkaa- voin tehdä sen halvemmalla kun käärin kympin setelistä sätkän ja syön sen päälle punaviinissä haudutettua vanhaa villasukkaa. No joo- pari kuukautta tämän episodin jälkeen tuli tilaisuus ostaa paikalliselta tuotajalta jokivarresta ihka aitoa Meri Lapin karitsaa hyvä veli hintaan...pakkohan tuota oli ottaa varsinkin kun pakkauskokokin oli älyttömän kätevä "se on ihan kokonainen"  :roll: . Mutta karitsa alkaa olla syöty ja tänään pistin parempiin suihin siitä fileet, sen verran tuli paloittelua tehdessä mokattua et ihan eheytä ne ei olleet eli pihvit piti unohtaa.

Mutta respti menee näin...
Marinadi:
-8 valkosipulin kynttä
-2 sipulia
-1 habanero
-1rkl kokonaisia mustapippureita
-timjamia,rosmariini,persiljaa yhteensä 2rkl
-1 rkl "thai curry" jauhetta
-1rkl limen mehua
-2rkl balsamicoa puna sellaista
-1dl oliiviöljyä

Liha- jota itselläni oli n.500g  pilkotaan reiluiksi paloiksi- eli suupalaa isommaksi. Kaikki marinadin ainekset sekoitetaan ja sekoitetaan lihan seuraan. Hässäkän voi laittaa vaikka pakastepusissa jääkaappiin vajaaksi vuorokaudeksi.

Seuraavana päivänä:
-Lihat ruskistetaan kuumalla valurautapannulla, sekaan lisätään pari sipulia reuina paloina sekä puolikas punainen ja vihreä paprika- marinnointiliemi (itse otin habat pois) kaikkine mausteineen lisätään sekaan. Lisäksi napataan pakastimesta aikaisemmkin karitsan luista keiteltyä lihalientä 5dl ja lisätään sekin sekaan. Annetaan porista reilu tunti.
Lisäkkeeksi tein cous-cousia, bulguri oli voinut toimia paremmin- mutta hyvää *röyh* se kuitenkin oli  :P .
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Riiviö

Nam kuulostaa hyvältä! Muistui jostain mieleen (varmaan siitä valurautapadasta) eräs oma herkkuni jota tein aikaisemmin heppavainaasta.
 Siihen tein sisäpaistista tai ulkofileestä ohuita siivuja joista tein kääryleet joissa sisällä vähän tuoretta inkivääriä ja selleriä pari ranskanperunan kokoista siivua... Ruskistin ensin kääryleet voissa ja lisäsin lihalientä ja tomaattipyreetä pari rkl ja muutaman kuivatun chilin, sellaista suht vahvaa. Uuniin hautumaan kunnes liha on mureaa... Riisin kanssa hyvää... :cayenne:
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...