Chilejä, jotka ovat maukkaita, mutta ei niin väkeviä.

Aloittaja scorpse, marraskuu 05, 2008, 23:46:44 ip

« edellinen - seuraava »

scorpse

Olen törmännyt tämmöseen pikku ongelmaan. Tykkään siis kovasti chileistä ja tulisista ruuista mutta muija ei oikeen pidä tulisesta vaikka intialainen -ja thai ruoka maistuukin. Pidän kovasti habaneron poltteesta ja sen mausta mutta on siis vähän turhan stydiä tälle ns. paremmalle puoliskolle. Itseä varten kun ei viitti kokata isoja annoksia niin maustan omia annoksia sitten Ultimate Insanityllä...tosin välillä aina "lipsahtaa" että menee koko soppa lähes liekehtiväksi. Etsisin siis jotain lajiketta joka maistuisi suunnilleen yhtä hyvälle kuin habanero mutta poltetta vaikka jalapeñon verran. Kiitoksia  :)

Niin, ja terve vaan. -Arttu

MrFrost

Aji Cristal tulee ensimmäisenä mieleen. Erittäin maukas ja sopivasti poltetta, juuri äsken tuli syötyä yksi podi.

Toki vielä miedompiakin on, kuten esim Chili Brazil (ainakin pitäisi olla, suomessa kasvatetuista ei liene pahemmin kokemuksia, itsellä on jokunen siemen fataliin toimesta, jotka käsittääkseni on suoraan ulkomailta.), Champion, Pink Habanero jne jne...

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

MasaT

Mietoja habaneroja mitä itse tiedän on ainakin tuo numex suave( oranssia ja punaista, liekö muita värejä) ja seasoning habanerot.

Volitans

Kasvatapa Aji Dulce Amarilloa - siinä on vahva habaneron maku, mutta ei yhtään poltetta. Poltetta saat sitten lisää jostain tujummasta habanerosta sen verran, kun tarvitaan.

Aji Brazilian, eli Starfish on loistavanmakuinen ja reunoiltaan mieto chili - keskustasta löytyy sitten poltettakin.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Chilivaari

Hyviä lajikkeita on jo mainittu. Lisäänpä tähän vähän oudomman baccatumin, PI 439380. Siitä on muodostunut sulatejuustoon silputtuna erinomainen leivän päällinen, aamun avaus. Tuo saattaisi mennä ruoan maustamiseenkin, jos tulista ei tavoittele. Se on tällä hetkellä ainoa chili ikkunalaudallani, joka edelleen tuottaa uutta satoa näinkin vähässä valossa.

PI 260567 eli Microcarpum ja monilla nimillä tunnettu PI 497974 ovat mainion makuisia sellaisenaan, mutta tuskin riittävät mausteiksi.

Lainaus käyttäjältä: "scorpse"... Etsisin siis jotain lajiketta joka maistuisi suunnilleen yhtä hyvälle kuin habanero mutta poltetta vaikka jalapeñon verran.

Alkuperäiseen kysymykseesi voisi vastata niinkin, että käytä vain Habaneroa, mutta vähemmän. Sitä voi laittaa vaikka neljänneksen. Itsellesi sitten terästät ruokaa jauheella tai kastikkeella.

timppa

PI 441551 c.baccatum aivan loistavan hyvän makuinen mutta äärimmäisen mieto.

PI 260560 c.baccatum vähän vahvempi, mutta mieto kuitenkin.

Pimenta de cheiro c.chinense. Unohdin maistaa omaa satoa (meni muiden seassa savustetuksi jauheeksi), mutta muistelisin, että tämä oli miedompi chinense, jonka maku on kuitenkin erinomainen.
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

Bermann_7

mitä olen kuullut, niin "st. lucia yellow seasoning" ja "sweet datil" ovat semmottai chinensemakusia veijareita ilman poltetta. itellä
St. LYS tulossa todennäköisesati enskaudelle...
So it goes.
-KV

Hombre

Pi 441551 C. Baccatum on erinomainen makea ja mieto.
St lucia seasonig ja myös robertos cuban seasonig ovat erinomaisia mietoja chinencejä.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

scorpse

Kiitoksia vaan kaikille avusta! Eiköhän näillä päästä eteenpäin! :)

Lainaus käyttäjältä: "MrFrost"Aji Cristal tulee ensimmäisenä mieleen. Erittäin maukas ja sopivasti poltetta, juuri äsken tuli syötyä yksi podi.

Toki vielä miedompiakin on, kuten esim Chili Brazil (ainakin pitäisi olla, suomessa kasvatetuista ei liene pahemmin kokemuksia, itsellä on jokunen siemen fataliin toimesta, jotka käsittääkseni on suoraan ulkomailta.), Champion, Pink Habanero jne jne...

-Timo


Eikös tota Aji Cristalia löydy ihan prismoistakin? Johonki tommoseen oon mielestäni törmänny.

timppa

Lainaus käyttäjältä: "scorpse"

Eikös tota Aji Cristalia löydy ihan prismoistakin? Johonki tommoseen oon mielestäni törmänny.


Löytyy. Jos vielä löytyy. Fatalii kasvatteli myyntiin tänä kesänä, mutta nyt on viimeiset enää jäljellä tältä kesältä.
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

Hombre

1 tuli vielä mieleen, nimittäin c.baccatum pi260567 "c.microcarpum".
Tämä on todella herkullinen. Ja cristal on myynnissä prismoissa.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

scorpse

Lainaus käyttäjältä: "timppa"
Lainaus käyttäjältä: "scorpse"

Eikös tota Aji Cristalia löydy ihan prismoistakin? Johonki tommoseen oon mielestäni törmänny.


Löytyy. Jos vielä löytyy. Fatalii kasvatteli myyntiin tänä kesänä, mutta nyt on viimeiset enää jäljellä tältä kesältä.


Täytyypä kohta käydä hakemassa jokunen loota jos vielä on.

Aji Inferno

...Tietty vielä yksi vaihtoehto: kouluta muija itseäsikin kovemmaksi lohikäärmekidaksi! Tarvitsemme kaikesta päätellen vapautusliikkeen perheen yhteistä kokkausta miedontavien siippojen saamiseksi kuriin!  :twisted:

scorpse

Lainaus käyttäjältä: "Aji Inferno"...Tietty vielä yksi vaihtoehto: kouluta muija itseäsikin kovemmaksi lohikäärmekidaksi! Tarvitsemme kaikesta päätellen vapautusliikkeen perheen yhteistä kokkausta miedontavien siippojen saamiseksi kuriin!  :twisted:


Heh, usko pois, tuotakin on yritetty. :lol: Eilenkin tein pikku tonnikalasafkat johon pistin 2 rawitia ja vähän cayenne-jauhetta. Itse juuri ja juuri huomasin chilin läsnäolon mutta tämä ähki ja puhki ja ei kuulemma saa tehdä tommosia enää. Tommonen vapautusliike voiskin olla aika jees! :D

Löysin Ompun prisman hyllystä ilmeisesti viimeisen Aji Cristal-rasian joka tarttuikin mukaan. Maksoi tosin jotain 3,50 :o Hyvänmakuinen kuitenkin ja poltetta varmaankin sopivasti. Saiskohan noita jostain halvemmalla, tuore Bhut Jolokia tms. "naga" kiinnostais myös jos niitä sais jostain vai pitääkö itse ruveta kasvattelemaan? Onkos muuten tällä porukalla jotain irkkikanavaa?

MrFrost

Irkkikanavia on muutama:

#chiliyhdistys ja #fatalii.net @ IRC-Net ainakin.

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Hombre

Juuri ostin hämeenlinnan prismasta taas yhden rasian. Sinne niitä cristaleita jäi vielä muutama aski. Parhaiten tuo chilikoulutus sujuu perheessä salavaivihkaa, hiljalleen lisäämällä. Se vaatii tietysti kärsivällisyyttä ja chilin lisäämistä omaan annokseen :D  Mutta kyllä se pikku hiljaa onnistuu (paitsi ehkä herra 47:lta, joka syö nagoja)
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: "Hombre"Se vaatii tietysti kärsivällisyyttä ja chilin lisäämistä omaan annokseen :D  Mutta kyllä se pikku hiljaa onnistuu (paitsi ehkä herra 47:lta, joka syö nagoja)


Unohtamatta Bhut Jolokiaa, 7Podia, Trinidad Scorpionia, Goat's Weediä jne jne  :roll:

-T
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

cola

Maistuvatko PI260560 ja PI441551 ihan paprikalta?

Aloittelijana laitoin kasvamaan juuri noita mietoja chilejä, koska en halunnut liian tulista. Tänään sit maistoin Championia joka maistui pikkasen paprikalta ja tulisuutta ei ollut tarpeeksi. Championin pitäis olla tulisuudeltaan 2-3, PI260560 on 1 ja PI441551 on 3

Nyt mitein, että pitäiskö noi turhat rehut ;) heittää pois viemästä tilaa ja sähköä. Kannattaisko mielummin laittaa nagaa tilalle :P  ?


Onko Herra 47  muuten sama tyyppi joka oli ennätystehtaassa ? Entäs kenellä oli se aikaisempi nagan syöntiennätys?