Marjat eivät lähde punastumaan - Ollut puskassa jo kauan

Aloittaja Cayenne_, kesäkuu 30, 2004, 15:32:30 ip

« edellinen - seuraava »

Cayenne_

Hei!


Mistä mahtaa johtua että marjat eivät lähde vaihtamaan väriään puskassa. Ovat olleet noin viikon jo täysin samassa pituudessa eikä marjat enää kasva. Kuinka kauan kestää, että chili alkaa vaihtamaan väriän, eli toisinsanoen kypsymään.

Cayenne

-lajike taitaa olla jo selvä-

Fatalii

Kovin on olosuhteista ja lajikkeista riippuvaa, mutta monissa cayenne-tyypin (ja monissa muissakin annuumeissa) saattaa mennä hyvinkin kauan (viikkoja) ennen kuin väri vaihtuu.

Itselläni eräs Aji Amarillo teki hitausennätyksen tuossa puuhassa.. myös jotkut rocotot ovat vaatineet kärsivällisyyttä melkoisesti.
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Cayenne

Käpäisin tässä päivänämuutamana ikeassa ja ostin energiansäästölamppuja. Auttaisiko mitään jos laittaisin moiset tuohon palamaan?

Fatalii

Toki!

Nuo ovat hyvinkin tehokkaita jos kasveja on vain muutama, tosin kaikki alle 17 Watin teholla olevat ESL:t kannattaa unohtaa.
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Cayenne

Sanohan Jukka, tai thietavu tai joku muu megakasvattaja, mikä on keskimääräinen kypsymisaika n.8cm pitkältä annuum marjalta? Kohta pari viikkoa tulee täyteen...


Mitä tarkoittaa, että marjan pintaan tulee kuiva, ruskea viiva? Sukulaiseni marjaan on tullut sellainen. Tauti?

bassino

En laske itseäni megakasvattajaksi mutta omien kokemuksieni mukaan kypsyminen voi lajikkeesta riippuen viedä jopa kuukauden. Lopullinen värinvaihto voikin sitten käynnistyttyään tapahtua hyvinkin nopeasti parissa kolmessa päivässä.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Cayenne

Kiitoksia bassino. Kai ne sitten ovat kypsiä heinäkuun lopulla, en malta pysyä housuissani, että pääsen maistelemaan omia, itse kasvattamia herkkuja :) :D

bassino

Malttaminen kannattaa varsinkin juuri tuon tyyppisen chilin kanssa. Esim. omissa Keniasta tuoduissa cayenneissa maku muuttuu ihan viimeiseen asti. Jo värinvaihtonsa aloittanutkin marja maistuu vielä raa'alta, kunnes se on täysin punastunut ja väri vielä syventynyt. Joidenkin lajikkeiden kohdalla maku voi olla hyvä, joskin erilainen raakanakin. Tästä on itselläni yhtenä esimerkkinä reilunkokoinen ja varsin tuottelias Baccatum, joka on osoittautumassa kaikkien idätyssekoilujen ja arvailujen jälkeen Lemon Dropiksi :)
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Cayenne

Mitä tarkoittaa, että marjan kylkeen tulee n. millin vahvuinen, ruskea viiru? Yhdessä marjassani kulkee sellainen, mikä se on?

Make

Corking? Ei se ainakaan haittaa tee, toisilla on sitä enemmän ja toisilla vähemmän, olosuhteistakin riippuu.

Fatalii

Joo kuulostaa kyllä maken mainitsemalta korkkiintumiselta, useimmat jalapenot ovat kuuluisia tuosta piirteestä.. tosin moni muukin lajike tekee tuota.

Kypsymisaikoja ei voi millään arvioida kyllä tarkkaan mutta nopeimmat ovat yllättäneet ja hitaimpien takia on hermo mennyt monasti :)
Itse en pysty seuraamaan erikseen jokaisen kasvin kypsymistilanteita eikä aika riitä kirjan pitämiseen, mutta perus-annuumeilla saattaa mennä tuskastuttavankin pitkään pienenkin sadon kypsytykseen.
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Cayenne

Lainaus käyttäjältä: "Make"Corking? Ei se ainakaan haittaa tee, toisilla on sitä enemmän ja toisilla vähemmän, olosuhteistakin riippuu.

Eihän "corking" haittaa kypsymistä?

bassino

Lainaus käyttäjältä: "Cayenne"
Lainaus käyttäjältä: "Make"Corking? Ei se ainakaan haittaa tee, toisilla on sitä enemmän ja toisilla vähemmän, olosuhteistakin riippuu.

Eihän "corking" haittaa kypsymistä?[/color]

Ei haittaa.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

calm

Kukaan ei näytä saavan konkreettisia aikoja esille, joten kerronpa omia kokemuksiani tältä keväältä.

Kasvun loppumisesta värinvaihtoon:
Super chile, ~3 viikkoa
Serrano, ~4 viikkoa
Thai, ~4 viikkoa
Peru Yellow, 4 viikkoa, kukinnasta kypsäksi 2 kk..

Muuta ei vielä ole kypsynyt, costeno amarillo vetelee viidennellä viikollaan jo tosin.

Sitten kun väri lähtee vaihtumaan, niin kaikilla noin kolmessa vuorokaudessa väri on täysin vaihtunut. Näköjään muutos myös
tapahtuu kokonaan, jos marjat poimii, kun ensimmäinen pieni muutos värissä on tapahtunut (jälkikypsyminen).

Cayenne

Juuri calmin kaltaisia esimerkkejä kaipailin. Kiitoksia calm! Nyt on saanut uskoa ja jaksaa odottaa ja uskoa, että kaikki on kunnossa.

Jamsteri

Lainaus käyttäjältä: "Make"Corking? Ei se ainakaan haittaa tee, toisilla on sitä enemmän ja toisilla vähemmän, olosuhteistakin riippuu.

Liittyyköhän tähän corking ilmiöön rawitteihini ja jalapenoihini ilmestyneet ruskeanvioletit juovat?

bassino

Nuo violetit juovat saattavat olla ihan tyypillisiä valon aiheuttamia värin muutoksia, jotka eivät ole haitallisia.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)