kesäkuu 25, 2024, 08:57:18 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kuivattua Kashmirin Chiliä

Aloittaja Doc Evil, helmikuu 04, 2009, 15:55:26 ip

« edellinen - seuraava »

Doc Evil

Jos täältä löytyy intialaisen ruuan harrastajia, niin tein iloisen löydön eräästä englantilaisesta nettimaustekaupasta. Kuivattua Kashmiri Mirchiä kokonaisina löytyy osoitteesta www.thespicespecialist.com/chillies/kashmir.htm

Mulle tuli tämän kyseisen chilin hankinnasta melkein pakkomielle. Olen harrastanut intialaisen ruuan laittamista jo pidempään ja halusin päästä kokeilemaan tätä kyseistä mietoa chiliä, jota käytetään lähinnä sen antaman voimakkaanpunaisen värin takia. Makua kuvaillaan mm. hedelmäiseksi ja miellyttäväksi. Chilivaarilta sain sellaisen kuvan, että vähän nihkeästi tuottaa satoa ja tätä tuki se, että kaikki muut kasvatuspäiväkirjat, jotka mainitsivat tämän chilin idättämisestä, eivät asiasta sitten enempää raportoineetkaan. Ajattelin sitten, että koska minulla on jo useita hienoja lajikkeita kasvamassa, niin voihan sitä jotain hankkia valmiinakin. Kyseistä chiliä tuntuu löytyvän jauhettuna useammistakin paikoista, mutta kokonaisia kuivattuja Kashmireja sai jonkin aikaa metsästää.

Mielestäni 9 puntaa nykyisellä kurssilla ei ole paljoa 300 gramman pussista. Siis sipsipussin kokoinen pussukka kuivattuja chilipalkoja  :P Pussikokoja löytyi 10 grammasta kiloon ja chilin saa kokonaisina tai jauheena. Tein tilauksen viime viikolla ja eilen tuli lähetys perille. Näyttävät ihan oikeaa tavaraa olevan (sen perusteella mitä kuvista olen nähnyt). Maku on sellaisenaan syötynä mieto, aivan aavistuksen tulinen ja tuoksusta tulee mieleen kuivattu taateli. Näitä pitää päästä pian testaamaan ruuanlaitossa.

P.S. Saattaa olla että kaikesta huolimatta siemen tai pari menee idätykseen siinä toivossa, että edes yhden Kashmirin saisi maistaa myös tuoreena ;)

Chilivaari

Lämpöä, lämpöä, lämpöä vaan. Kashmirin kesä on pitkä ja kuuma. Ulkona sato jäi aivan muutamaan, jotka kypsyttelin sisällä. Eipä niitä parvekkeellakaan paljon tullut.
Kannattaa muuten latvoa varhaisessa vaiheessa, muuten siitä tulee aika oudon mallinen, kun oksat saattavat kasvaa vaakasuoraan vaikka kuinka kauas.

Mietohan se on, mutta maku täydentää mukavasti tulisempia.