lokakuu 05, 2024, 23:15:30 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


n0lifen chinense-kesä 2009

Aloittaja n0life, maaliskuu 06, 2009, 19:12:28 ip

« edellinen - seuraava »

n0life

maaliskuu 06, 2009, 19:12:28 ip Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2009, 20:29:54 ip käyttäjältä n0life
Tammikuun puolessa välissä siemenet itämään. Chinenseä siis vaan sen aromin takia <3
Yks ebbi ja kaks sprinkleriaerohydroa. Jokaiseen kolme kasvia. Turpeeseen en enää koske parvekeolosuhteissa, nähty juttu.

Viime kauteen verrattuna ehkä ihaninta ikinä, että kroonisista ötököistä on taidettu vihdoin päästä eroon. Koskaan en saanut selville, että mitä ne pienenpienet valkoiset kusipäät olivat, kolme kasvatuskautta ne jaksoivat seurata ja hidastaa kasvua. Ja jep, eivät olleet ripsiäisiä, punkkeja, harsosääskiä tai kirvasälää. Ne on kyl koettu. Talvehtijoiden pitäminen kovassa pakkasessa lehdettömänä parisen viikkoa tais ajaa asian, harmi ettei tullut tutkituttua niitä biologian laitoksella.


n0life

maaliskuu 06, 2009, 19:15:48 ip #1 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 10, 2009, 11:17:23 ap käyttäjältä n0life
Uudet täksi kaudeksi:

Scarlet Lantern (c. chinense)
Caronong (Goronong) (c. chinense)
Bhut Jolokia (c. chinense)
7 pod (c. chinense)
Trinidad Scorpion (Morouga blend) x 2 (c. chinense)

Viime kaudesta talvehtimassa:

Pimenta de Neyde (c. chinense)
Naga Morich (c. chinense)
Habanero Cappuccino (c. chinense)

Tosi miedoilla siis mennään ;)


n0life

maaliskuu 06, 2009, 19:22:29 ip #2 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2009, 19:40:33 ip käyttäjältä n0life
Kuvia 6.3.2009



Vasemmalla Caronong, Scarlet ja Trinidad, oikealla 7 pod, Trinidad ja Bhut Jolokia



Ebbin risut



125W purple ja tuplaloistarit. Näillä mennään.

naga morich

Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

n0life

maaliskuu 06, 2009, 19:27:54 ip #4 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2009, 20:31:35 ip käyttäjältä n0life
Jotenkin aina ihmeellistä säätöä, kun linkittää Picasasta. Välillä tuntuu toimivan, välillä ei. Mut nyt pitäis näkyä, toivottavasti sais jotain kommentteja niin jaksaisi tänä vuonna pitää aktiivisemmin päiväkirjaa =)

Chilicutter

Hyvän näkoisiä chilejä.
Niin milloin pistit nuo chilit kasvamaan?
Sattuiko jäämään Pimenta de Neyden siemeniä varastoon ?
Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

n0life

Lainaus käyttäjältä: Chilicutter - maaliskuu 06, 2009, 21:03:38 ip
Hyvän näkoisiä chilejä.
Niin milloin pistit nuo chilit kasvamaan?
Sattuiko jäämään Pimenta de Neyden siemeniä varastoon ?


Kiits, ihan terveiltä joo näyttävät ilman ötököitä. Siinä tammikuun alkupuolella pistin noi pienimmät itämään, isommat kasvit purplen alla on viime kauden peruja. Viime kausi meni niin vituiks säiden ja kaiken mahdollisen kukinnan väärinajoittamisen takia, että Neydestä tuli vaan muutama marja eikä tullut siemeniä edes napsittua niistä. Täksi kaudeksi on kyl suuremmat toiveet ja siemeniä voin pistää jakoon vaikka yhdistyksen kautta =)

naga morich

Ilman kahvia, chiliä  ja salmiakkia ei voi elää

n0life



Neyde päätti alkaa puskea marjaa purplen alla. Ei haittaa =)

n0life

maaliskuu 15, 2009, 15:39:46 ip #9 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 15, 2009, 15:42:37 ip käyttäjältä n0life

Melkeinpä viereisessä sprinklerihärvelissä kasvaa nopeammin kuin ebbissä. Sama oli viime vuonna eli en ihan liikaa ebbin suuntaan hehkuttais jos on rahavarat opiskelijatasolla. Ei kuitenkaan ihan halpoja noi hydrosorat varsinkaan jos jostain erikoisliikkeistä joutuu hankkimaan.

n0life



Kyl ne vaan kivasti kasvaa. Alle kuukaus jäljellä ennen lopullista parvekkeelle päätymistä.

n0life

Kuukauden reissun takia kasvit jäivät oman onnensa nojaan koko toukokuuksi parvekkeelle ja tästä syystä mököttivät pitkälle kesäkuuhun ilman merkkiäkään kasvusta. Onneksi kasvu lähtee kunnolla, kun aurinko ja muut asiat loksahtavat paikalleen.

Kummallisuuksiin kuuluu ebbin kasvien kasvun hitaus omiin sprinklerihydrovirityksiin nähden. Käytännössä kaikki kolme vesipönttöä ovat samanvahvuisilla liuoksilla 2/1,5ml/litra mato/micro eli jotain rukkausta voisi yrittää ebbin ravinteisiin kenties alaspäin yrittää? Mahtaisiko jollakin olla tästä tietoa tai omakohtaista kokemusta?



Vasemmalta sprinklerissä: trinidad morouga blend, scarlet lantern ja goronong. Keskellä ebbissä trinidad morouga, 7pod ja bhut jolokia ja oikeanpuolisessa sprinklerissä: naga morich, habanero cappuccino sekä pimenta de neyde



Naga kukkii ja puskee



Nagasta tuli kovin tuuhea auringon vaikutuksesta



Häivähdys punaista trinidadissa, sopivan kokoinen kavereita varten "ei näin pieni voi paljoa polttaa"

n0life

Laitetaanpa muutama kiva kuva Perun ja Bolivian reissuilusta. Villichilit jäi löytämättä, mutta rocoto-fani ei kyl tuliaisten osalta varmasti kylmäksi jää.



Torin antimia, silmä lepäsi.



Kaupan rocotot kelpaisivat varmaan Fassellekin täytettäviksi. Kilohinta muistaakseni muutaman euron luokkaa.



Täytettyä rocotoa oli melkein pakko ottaa alkuruoaksi aina kun sitä oli tarjolla. Aika nannaa vaikkei poltetta liiemmin ollutkaan.



Näitä myytiin 200/250 gramman paketeissa, joissa noita pikkupusseja 8g/10g oli 25 jokaisessa. Eri valmistajilta puolisentoista kiloa tuli ostettua ja koko satsin hinnaksi noin 20 euroa. 100% rocotojauhetta ja kilohinta...



Erilaisia purkkeja löytyi ruokakaupoista, nämä kolme Limasta ja muistaakseni noin 1-1,5e / kappale.

TurboPuberteth

Onko kuinka vanhoja nuo sun puskat? Melko vankat rungot meinaan.. :)

n0life

Oikeanpuoleisessa viime kaudesta talvehtineet naga, capp ja neyde. Kahden muun pöntön kasvit pistettiin tammikuussa itämään. Parvekkeen viimassa ainakin saa tehtyä jämäköitä kasveja =)

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: n0life - heinäkuu 12, 2009, 17:13:01 ip
Laitetaanpa muutama kiva kuva Perun ja Bolivian reissuilusta.

Matkakokemuksia olisi kiinnostavaa lukea enemmänkin. Jatka tätä joskus.
Erittäin komeita Rocotoja. Miksi alkuruoka ei poltellut? Oliko se miedosta lajikkeesta (onko mietoja Rocotoja?) vai johtuiko valmistustavasta?

n0life

Chilin suhteen reissuilusta ei hirveän paljoa enempää ole kerrottavaa, mut uteliaille Perusta kiinnostuneille löytyy meidän blogi ainoymasi.blogspot.com. Toi rocoto relleno, eli täytetty rocoto oli ilmeisesti vähän miedompi lajike ja luultavasti kapsaisiinia sisältävät osat oli aika hyvin poistettu turistien miellyttämiseksi. Joissakin paikoissa oli kyl tarjolla tiukempaakin rocotoa. Ehkä jotain tekemistä oli myös mun toleransseilla =)

Herpiili

Varsin oivia nuo Perulaiset rocoto-tuotteet tuntuivat ainakin joskus olevan omaan suuhuni, niitä saa saksan maalta tilattua netin kautta ja pari vuotta taitaakin olla viime tilauksesta.

http://www.delikatissimo.de/index.php?cPath=2
http://www.delikatissimo.de/index.php?cPath=22

Löytyikös paikan päältä Cristal Kolaa ja mihin hintaan? :)

n0life

Ihan onnistunut kausi tästäkin lopulta tuli vaikka monta asiaa meni vituiksi. Ainakin tuli opittua, että liian vahvat liuokset luultavasti olivat parin ekan parvekekauden pienten podien aiheuttajina. Typpi ei oo kiva siinä vaiheessa :(

n0life

syyskuu 04, 2009, 13:04:55 ip #19 Viimeisin muokkaus: syyskuu 04, 2009, 13:12:44 ip käyttäjältä n0life
Kuviakin pitäisi laittaa:

Goronong on aika satoisa ja ihana <3


Pakko maistaa kypsää Trinidad morouga blendiä.

Pimenta de Neyde on aika tummapintainen

Scarlet lantern (c. chinense) ehkä kaunein ikinä

Habanero cappuccino