heinäkuu 02, 2024, 20:09:35 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kaniherkkuja

Aloittaja Riiviö, marraskuu 08, 2008, 22:54:39 ip

« edellinen - seuraava »

Riiviö

Tuli mieleen kun joskus telkkarissa näkyy meksikolaisia herkkuja mole negra kastikkeen kanssa ja siellä siis usein laitetaan kanaa tortillaan, niin minäpä taidan kokeilla kania kun niistä on meillä "hieman" ylituotantoa. Eiköhän tulisi herkkua...
  Ainoa vika on että tarvis kunnon suklaisen kastikkeen ohjeen kun telkassa ne aina on niin nopeita ettei ohjeita saa ylös...
 Siis vetoomus kaikille hyvästä ruuasta nauttiville chilistäjille; Laittakaa ohjeita joilla voidaan tehdä eläinkokeita :wink:
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

Tepi

offtopic, en tiedä kanille sopivan suklaakastikkeen ohjetta, mutta kokeiles ihmeessä perinteistä paellaa...ei mitään pakastekatkarapuhässäkkää, vaan ihan aitoa kanin liha pohjaista paellaa. Googlaamalla löytyy lukematon määrä ohjeita. Mitä yksinkertaisempaa ohjetta käyt-sen parempaa paellasta luultavasti tulee.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Riiviö

Kiitos Tepi! Kun on syönyt parikin vuotta kania melkein joka aterialla niin hyvät ideat on aina tervetulleita. Ja paellanhan voi maustaa hieman tulisemmaksikin???
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

Janne

Ei noita kanipaisteja olisi myytäväksi asti? :)
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Riiviö

Käypi samat kun sille heppavainaan kierrättäjälle... On tuttu mies, ja teki hyvää työtä kun pätki turhat kaakit pois markkinoilta, että kunnollisten hevosten myyntimahdollisuudet parani... ja se palvi oli tosi hyvää...
 Mutta eläviä kaneja saa myydä ja niiden teurastuksessa avustaa...
Söhköpostios löytyy kaiketi käyttäjätiedoista.VIELÄ.
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

Rissakainen

Jouluna syötiin Belgian jättikaneja ja ne korvasivat kinkunkin kivasti...
Kusi on ihimisen tekemää...

Riiviö

Joo belgeissä on tarpeeksi sitä kokoa, mulla on ollut sekä belgejä että ranskiksia että niiden sekoituksia ja myös nelirotuisia sekoituksia ym. mutta jätti on kyllä sellainen hyvänkokoinen pupunen että riittää muutamalle ihmiselle... Äitini tekee yhdestä koivesta kahden hengen sapuskat... 300g lihaa per koipi olen punninnut joskus. Ja millaista lihaa! Herkkua. Ihmettelen vaan aina telkkarissa kun englanninkielisissä ohjelmissa puhutaan rabbit-eläimestä jä suomeksi se on JÄNIS??? On kai suomessa arveluttavaa kertoa ääneen syövänsä suloisia pikku lemmikkieläimiä? Ja joku herkkä nuori ihminen voisi saada traumoja jos näkisi oman pupun lajitoverin alasti ja paistinpannulla... ::)
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

Chilicutter

Paras kaniruoka jonka olen tehnyt on hieman yllätäin perinteinen karjalanpaisti munnos.
Eli
Sikaa
Kania
porkkanoita
sipulia
suolaa,pippuria,lihalientäpaprikaa,valkosipulia.
vettä niin että lihat peittyvät
Tämä kaikki paiskataan pataan ja uuniin vähintään 3 tunniks tommosessa 125 astetta.
Tämä on perheversio eli kovemmat aineet jätetty pois(siis chilit)

toinen suosikki on.
kanin selkä eli file osasto
tehdään pieniä viiltoja lihaan,upotetaan valkosipulia ja chiliä viiltoihin.
amerikan pekonia päällesiten että kani vainaa saa vähän rasvaa päälle
Kärytetään uunissa riittävän kypsäksi.
Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

Riiviö

Mulla on myös tuo liemessä haudutus osoittautunut parhaaksi ja meilläkin se perheversio eli lievästi maustettu. Omaan annokseen voi sit lisäillä sooseja...
  Ajattelin kokeilla Mole Negra-tyyppistä soosia, kun vihdoin löysin ohjeenkin, eli sitä mihin tulee suklaata, juuri tuon kypsän kaninlihan kera vaikka tortillan täytteeksi... Lapsille vois tehdä jotain vähän miedompaa ja itselle sit mausteisempaa...
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

Chilicutter

Saiskos sitä ohjetta?Voisin kokeilla itsekkin.
Voisi kelvata lapsillekkin.
Pitäsköhän ostaa uus näppäimistö tää kirjottelee mitä sattuu.(kaatu kahvia näpyköille)
Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

Riiviö

Mole Negra
12kpl Ancho tai Pasilla chilejä
400g kuorittuja tomaatteja
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä viipaleina
2rkl Chipotletahnaa
4rkl seesaminsiemeniä
1dl saksanpähkinöitä
1rkl hienonnettuja korianterin siemeniä
4 mausteneilikkaa hienonnettuna
2dl kana(kani-)lientä
2rkl kaakaojauhetta
------
100gtummaa suklaata
1tl kanelia
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Paista sipulit pienessä öljymäärässä, lisää mausteet ja kaakaojauhe, kuumenna hiukan kasarissa, lisää liemet ja tomaatit ym. Anna hautua hiljaisella tulella  ja ennen tarjoilua lisää suklaa ja muut alaosan tavarat, sekoittele mutta älä keitä enää...
Ohje löytyi netistä ja mulla on vaan aineslista, sekä jollainen muistitieto siitä mitä niille piti tehdä...
   Kokeilua?
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

Amd

kuukauden päästä olisi lähtö meksikoon, ja siellä olisi yksi päämäärä maistelemaan erilaisia moleja.suklaiset molet eivät ole sydäntäni niin lähellä, mutta pitäähän sitäkin siellä testata...

toivottavasti löydän jonkun keinon tuoda anchoja ja chipotleja sieltä sekä muita kivoja tuotteita...

Riiviö

Chilikaupasta saa kyllä ihan järkevään hintaan niitä Anchoja ym Meksikon ihmeitä, kannattaako niitä sit sieltä raahata...
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...