tammikuu 09, 2025, 11:52:58 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tee-se-itse chilimaustetut vihannes sipsit

Aloittaja davve, lokakuu 20, 2010, 21:42:45 ip

« edellinen - seuraava »

davve

Punajuuret meni nahistumaan jääkaapissa. Testasin siivuta ne juustohöylällä. Kuivatin hetken uunissa, ja sen jälkeen ne sai lilliä chiliöljyssä tunnin pari.  Punajuurisiivut takaisin uuniin, ja saa olla siellä pienellä lämmöllä kunnes ovat kypsiä ja kovaksi kuivuneita. 
Kyseiseen öljyyn on 3-6kk aikana lisätty kaikkia chilijämiä, ja pääosa mausta on haba + cayenne.

Nämä oli todella herkullisia! Maku on punajuuren oma makeus, ja sitten chiliöljyn maku. Suolan unohdin, mutta helppo korjata.

Pitänee pian tehdä vastaavat testit:
- palsternakka
- porkkana
- lanttu
- nauris

Kun itte laittaa niin saa juuri sellaista mitä sattuu sotkemaan! Nämä punajuuret voittaa Blair's-it...

Nikodeemus

Very nice, man. Itseltäni meni hermot noihin perussipseihin, kun ne on kaikki pilattu
jollain "all natural ingredients" tai vastaavaa. Iha perseestä. Vanha lemppari Estrellan Cheesechipskin
maistuu lähinnä vanhoilta lempparikalsareilta nykyisillä säädöillä.
Mutta asiaan: Kuulostaa hyvältä ja olenkin tässä miettinyt, notta kuinkahan noita herkkuja helppoiten kotona
vääntäisi. Et siis lämmittänyt öljyä lainkaan, vaan ainoastaan lillutit siivuja siellä?
Mikään ei ole niin tärkeää, kuin puutarhanhoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.

davve

Lillitin niitä sipsin raakileita siinä, ja takaisin uunipellille kypsymään ja kuivumaan. Pihistelin ja laitoin öljyä vain sen verran mitä niihin sipseihin meni, kun ylimääräinen kuitenkin vain valuu pois uunissa.

Punajuuret on hiukan kova juures, mutta pieni pureskeluvastus on hyväksi hampaille.
Koostumus muistuttaa aika paljon niitä ekokauppojen sekajuures-sipsejä, sillä erolla että näissä on reipas habanero maku... ;)

mikestones

Lainaus käyttäjältä: davve - lokakuu 20, 2010, 21:42:45 ip
Punajuuret meni nahistumaan jääkaapissa. Testasin siivuta ne juustohöylällä. Kuivatin hetken uunissa, ja sen jälkeen ne sai lilliä chiliöljyssä tunnin pari.  Punajuurisiivut takaisin uuniin, ja saa olla siellä pienellä lämmöllä kunnes ovat kypsiä ja kovaksi kuivuneita. 
Kyseiseen öljyyn on 3-6kk aikana lisätty kaikkia chilijämiä, ja pääosa mausta on haba + cayenne.

Nämä oli todella herkullisia! Maku on punajuuren oma makeus, ja sitten chiliöljyn maku. Suolan unohdin, mutta helppo korjata.

Pitänee pian tehdä vastaavat testit:
- palsternakka
- porkkana
- lanttu
- nauris

Kun itte laittaa niin saa juuri sellaista mitä sattuu sotkemaan! Nämä punajuuret voittaa Blair's-it...




mikä oli lämpö ja aika?

davve

Hyvin alhainen, olikohan 150C ja siihen asti että tavara on kypsä, kuiva ja rapea kun ottaa ulos. Ulos ottaessa tietty on öljyinen ja pehmeä, mutta viilentyessään kovettuu "siankorviksi"

Batch No.2  tuli tehtyä, kaikki muu meni hyvin paitsi että tein liian paksut siivut. Laiska ei tehnytkään tällä kertaa juustohöylällä vaan veitsellä --> 3X paksumpaa siivua. Chiliöljy ei imeytynyt yhtä hyvin jotaenpaljon miedompaa tuotetta joka ei helpolla paahutnut rapeaksi.